Nespokojná v novej práci

elka86
27. júl 2014

Ahojte, mam takú dilemu, ostať v práci, ktorá má síce bavi, ale
podmienky práce(prác.cas, správanie vedenia..) sú otrasné, alebo
to risknut, odísť a hľadať ďalej? Predtým som totiž bola 7 mesiacov
nezamestnaná, tak sa bojím len tak ostať doma..Ale už teraz mám stresy
čo zase zajtra bude.
Ďakujem za všetky názory, aj negatívne. .

janinah
27. júl 2014

nikde to nie je ideálne,ešte vydrž

seahorse27
27. júl 2014

Zatial vydrz a hladaj nieco ine popri tejto praci.

catrina_s
27. júl 2014

Poviem ti moju prihodu... Hned po strednej som odisla z domu na opacny koniec republiky, kde som si nasla pracu za tri dni.. Plat perfektny ! Avsak, kolektiv ako aj vedenie mi nesadol, tiez ten pracovny cas ale za tie prachy som to prekusla...
Lenze ja som to isla s takym stresom kazdy den a s nechutou, ze s ami vobec nedarilo. Pritom som sebestacna akomunikativna, nemam problem s hociakou pracou a ak sa mam ucit nieco nove, ide mi to od ruky.
No v tej praci, proste som mala taky blok, nevedela som nic co sa odomna vyzadovalo... a to som tam bola 4 mesiace ! Tak som to vzdala a odisla.
Teraz som v inej praci a ziaden problem, kolektiv perfektny, pracovna doba na nic.. ale vsetko co sa odomna vyzaduje, viem.
A preco ? lebo tam idem rada a nemam ziaden blok a ani stresy.

Tak moja rada: este vydrz nejaky ten mesiac, ak sa to nezlepsi, urcite tam nestracaj cas 🙂

elka86
autor
27. júl 2014

@catrina_s ako keby som opisovala svoju situáciu - som
V tejto firme od apríla, práca ma baví, takže prvý mesiac bol fajn.
Ale po čase som zistila, že vedenie je o ničom a tiež som sa dostala
do stresu,ako ešte v žiadnej práci. Najhoršie je, že začínam robiť
úplne hlúpe chyby, takže sa niekedy cítim totálne neschopná. .
Hľadám si novú prácu, ale je to veľmi ťažké. Každopádne Vďaka za podporu.

anatalia77
27. júl 2014

@elka86 skusit vydrzat,nikdy nevieme co nam zivot prinesie. Mozno sa cez obed od kolegyni dozvies o nejakej novej praci,mozno sa zmeni vedenie,a mozno to jedneho dna uz bude dobre..

mima4
27. júl 2014

@elka86
ahoj, ale ten stres je prirodzeny, kym si zvyknes a dostanes sa do toho... Vacsinou preto zamestnavatelia davaju do inzeratov podmienku, aby clovek vedel byt odolny voci stresu... Neuvazovala si skor nad vyhladanim psychologa, ak nezvladas stres?
Pokial vsak mas iny super job za dobry plat, daj vypoved...inak, no ja neviem... aspon v BA sa praca hlada taktiez dost problematicky, myslim dobra praca s dobrou pracovnou dobou (skoncit do piatej) a slusnym platom...

slobodnabaculka
28. júl 2014

@elka86 Ja bych odtál prášila jak zralá malina a hneďkaj zaraz. Treba si uvedomit, že novú prácu si aj tak nenájdeš popri tejto, lebo jsi vytažená na 100 percent a nemáš čas kedy zháňat nový flek. Mnoho lidí v tvé brandži se nemá čas pomály ani najíst, ani zájst v klide na toaletu Stojí ti to zato, takto se ničit? Život zasa neni taký dlhý, aby jsem ho celý pretrpeli. Treba hledat menšú silu odporu a to ve všem. Ja jsem odišla z minulého zamestanáni, lebo mi tam nedávali ani najíst, bili tam jenom dietne obedy, žádne výdatné raňajky, desáta, ani olovrant a uš vúbec né na konci zmeny zlopnút neco k snedku ze svačiny.
Nač budeš trpet, vybodni se na to, si šikula, ber nohy na pleca, plasni dvermi na kancelári, vyves tam tabulku s nápisem "Seru vám na to" urbob neco šilené, uvidzíš, jak ti odlahne. Urob si parádnu fotečku, nalep ju na sebevedomý životopis a rozesílaj. Uvidzíš, budeš ješče v také práci, že si bude viberat jaké menu ti dajú na obed a kolik, šéf ti bude nosit kávičky a to rádi urobí jenom proto, aby se ti udržali na míste.
My jsem fakt skromný národ, ale aj blbý, nač se nechat zneužívat, zlatino, hlavu hore, napráš jim tam tučnú výpoveď a kukaj na to optimistickeji, uvidzíš, jak se ti svet otočí a zrázu aj všedný sivý den naberé iné grády. Budeš se usmívat a roznášet dobrú náladu kolem a budeš slobodná jak holubica.

yanni
28. júl 2014

@slobodnabaculka ja ta milujeeeeeem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@elka86 vydrz este. Nijaka praca nie je idealna. Ked mas stres, chod ho odnurat-zabehat si, zaplavat, vycistit hlavu. 4 mesiace este nie je nic. Keby si napisala, ze uz je to 5 rokov, ani neceknem. Na zaciatku ma kazdy stres.
A co znamena v tvojom ponimani, ze vedenie je o nicom?

koniarova
28. júl 2014

@elka86 Čo vlastne robíš? Skús popísať trochu viac.

elka86
autor
28. júl 2014

@slobodnabaculka tvoju správu si vyvesim na nejaké viditeľné miesto.
Keby to nebolo s prácou také zúfalé, hneď ťa posluchnem. .Ale tých 7 mesiacov
predtým mi ukázalo realitu, takže zatiaľ zatinam zuby a mlčím. .

lucinkaboz
28. júl 2014

ak ti práca sposobuje stresy,odid,vzdy sa nejká práca nájde,ale ničit si zdravie kvoli stresu? ziadna práca zato nestoji,ziadna...

lucinkaboz
28. júl 2014

@slobodnabaculka moje slová

elka86
autor
28. júl 2014

@yanni neviem ako sa dá nazvať vedenie(majiteľ firmy+jeho rodina),
ktoré mení pravidlá fungovania "za chodu", podľa momentálnej nálady,
neváži si vlastných zamestnancov a najmä obchodných partnerov. O nejakom
vzdelávaní zamestnancov možno len snívať. .

elka86
autor
28. júl 2014

@koniarova robím v jednej firme, kde zabezpečujem nákup zo zahraničia.
Viac menej to, čo som vždy chcela robiť, akurát v nesprávnej firme. Práca
by ma fakt bavila, ani finančne to nie je najhoršie. Ale prístup šéfa k celkovému
fungovaniu a najmä jeho správanie k obchodným partnerom mi všetko znechucuje. .
Nemám ani najmenšiu chuť byť súčasťou takéhoto" spoločenstva".

elka86
autor
28. júl 2014

@mima4 nejde o pracovný stres, ale stres z pracovného prostredia a podmienok
práce. .Ja mám rada pracovný stres, čím viac úloh musím riešiť, tým lepšie sa mi robí. .
Ale keď niekto príde a povie, že všetka námaha bola zbytočná, chce sa ti plakať.

jahodka8
28. júl 2014

@elka86 bohužiaľ správanie vedenia je asi vo všetkých firmách rovnaké, moc si od zmeny firmy nesľubuj. Hlavne v moderných firmách a odvetviach je veľký tlak na zamestnancov, preto je aj častá fluktuácia v dnešnej dobe, lebo dlhodobo sa veľký stres podarí málokomu vydržať.

jahodka8
28. júl 2014

@elka86 To buď ešte rada, že sa ti vedenie nestará do súkromných vecí alebo nedostávaš každý deň nejaké sexuálne návrhy. Keď sú to len pracovné veci, tak buď rada, to si aj povinná vedenie poslúchať, vedenie musí vedieť, čo robí.

elka86
autor
28. júl 2014

@jahodka8 určite máš pravdu. Ale myslím, že je rozdiel ak tlačí na teba niekto, kto vie čo chce
a niekto, kto mení svoje požiadavky podľa nálady. .Možno sa mýlim, ale tak to cítim. .

elka86
autor
28. júl 2014

@jahodka8 veď práve že mám pocit, že to vedenie nemá celkom jasno v tom čo robí. .

petrouchka
28. júl 2014

Ja som roky robila v jednej firme, bolo to celkom dobre, aj praca ma bavila, aj kolektiv bol dobry, ale ked som sa vratila z materskej, bolo to uz uplne o inom. Vsetko ako keby islo dolu vodou, vacsina sikovnych ludi, ktori aj nieco robili, odisli a zostali vacsinou len flakaci. Lenze bola som po materskej, mala som male deti, ktore byvali aj casto chore, tak som bola rada, ze mam pracu a mozem chodit skorej domov. Ale ta atmosfera vo firme bola cim dalej, tym horsia. Prepustali ludi, resp. ak niekto odisiel sam, nebrali nahradu, a tak sme postupne traja robili to, co povodne robili siesti-siedmi ludia a ked jeden z nich bol vyslovene flakac a este do ostatnych rypal. Tristvrte roka som vahala, velakrat som si aj poplakala a nakoniec sme mali taky konflikt, ktory mi otvoril oci a dala som vypoved. Ludia, ja som zacala vyslovene lietat. Ja som prisla z prace domov, mala som plno sily a elanu, upratovala som, varila, jasila sa s detmi. Vela ludi mi hovorilo, ze ako zrazu dobre vyzeram, proste asi fakt na mne bolo vidiet, ze sa mi velmi velmi ulavilo, ze som odtial odisla. Potom som sice par mesiacov bola nezamestnana, uz som zase zacinala byt poklesla z toho. Ale nakoniec som si pracu nasla, a ked som bola nedavno navstivit stare kolegyne a kolegov, tak vacsina z nich si tiez hlada nove miesto, niekolkych uz prepustili a vlastne sa mi aj potvrdilo, ze to bolo vtedy spravne rozhodnutie odist.
Drzim palce, aby si sa rozhodla spravne. Ale urcite sama seba poznas najlepsie a ak mas pocit, ze ten stres je prislis velky a vycerpava z Teba vsetku chut a silu do zivota, tak nevahaj. Taka praca nestoji za to, aby si stratila radost zo zivota!

slobodnabaculka
28. júl 2014

@jahodka8 To máš pravdu moja, aj to se stáva. Napr. v prvé robote na kameňolome jsem robila hore na žeriave a šéf tam za mnu chodil jak mukl. Najprv jsem si myslela, že tam chodzí kvôli mým koláčúm, keré jsem si tam ládovala do kabelky a hore potajme chálovala. Raz mne tam načapal a chtel po mne jeden, aj druhý, trecí až mal ruku na mojej nohe a uš vedzela kerá bije. Tak jsem ho odehnala s tí kabíny, nech mi leze z očú a odtedy nastal psychický terror. Napr. mi vypínal eletriku v kabíne a já nemohla zlézt po pracovné zmene dole a íst domú, alebo mi skrýval kabelku, vysypal mi všechnu stravu, kerú jsem si tam nosila, když ziscil, že si tajne pchám koblihy do kombinézy, tak jsem si ju našla na druhý den v šatni celú roztrhanú. nakonec jsem se kopla a odišla, uš se to nadalo vidržet.