Opatrovanie detí. Ako na to?

galaxy
20. aug 2015

Mamičky,
dostala som od naj kamarátky ponuku,či by som nechcela opatrovať jej synčeka od 14 hod - 18hod. Od mojej malej je asi o pol roka starší. Poznáme sa, hrávame sa spolu.
Kamoška si najprv predstavovala však,že by sme mali chodiť my k nim. Oni majú Rod.dom a záhradu,my máme menší bytík - 2,izb.. S dcérkou žijeme samé, bez otca.
Tiež dobrovoľne pracujem v jednom materskom centre. Kde trávime aj doobedia. Tak mi to prišlo také,že dcérka vôbec nebude tráviť čas doma,ako vo svojom prostredí 😖 Navyše každý druhý víkend býva u jej otca,takže tiež nie je doma.
Tak ma napadlo,že teda by dávala malého k nám. Len každý má iný režim spinkania- čo máte skúsenosť, dá sa to zosúladiť? Tiež postel máme jednu veľkú, nebudia sa detičky navzájom?
Viete mi prosím poradiť čo ešte tak vyriešiť a poriešiť, s čím ešte rátať-nerátať,na čo sa pripraviť? Nikdy som takto iné dieťa neopatrovala,tak neviem čo ma môže čakať.
Na jednej strane by mi to pomohlo aj finančne,aby som nemusela ísť skôr do práce (dcérka bude mať teraz len 2r), Ale neviem na čo sa pripraviť.
Ďakujem krásne za všetky cenné rady

figurantka
20. aug 2015

Ja si myslím, že také privyrobenie vždy padne vhod - a zosúladiš sa vtedy, keď príde na lámanie chleba - to znamená, že ak aj majú odlišný režim - tak si to zariadiš po svojom - napr. deti dáš spinkať v rovnaký čas - zo začiatku si kľudne môžeš ku nim ľahnúť a tak budú vedieť, že teraz sa ide spinkať a nič na tom nebudú meniť. Ja som tiež opatrovala kamarátke malú a mala absolútne iný režim - nastavila som si ho po svojom, dieťa je v cudzom prostredí a s niekým iným ako so svojou mamou, tak bude sa po troške prispôsobovať.
Samozrejme, že to nemusí ísť tak hladko ako to išlo u nás, ale ak to nebudeš zvládať, tak to jednoducho robiť nebudeš - nič netreba siliť, ale myslím si, že teraz máš z toho strach preto, lebo si to nikdy nerobila a možno aj neopodstatnený. 🙂

mirka414
20. aug 2015

@galaxy ahoj neboj sa toho uvidis ze je to super praca 🙂 ja mam tu u mna uz asi 10 dieta a naposledy sa mi stalo,ze prisla maminka,ze prosim nevzali by ste k sebe moju dcerku?a ja ze dobre odkedy a na ako dlho? A ona na to od zajtra od 8-22 hodiny a ja jej na to : noo vela času na rozmyslenie ste mi nedali :D malinka je uz odvtedy u nas 3 tí tyzden a klape to super. Vyskúšaj kde sa bude detom viac páčit ci u teba alebo u kamarátky a tam zostaň neboj deti si zvyknú na kazde prostredie a aj kazdú postieľku ;) drzim palce

galaxy
autor
20. aug 2015

@mirka414
@figurantka dá sa to zvládnuť i keď ste s nimi naraz vonku atď??? Ako mala by som takú voľnú ruku,keďže to je kamoška,že kamkoľvek....
A myslíte že sa nebudú navzájom budiť?

galaxy
autor
20. aug 2015

@mirka414
@figurantka také že nákupy,upratovanie atď si robíte kedy? stíhate?

mirka414
20. aug 2015

@galaxy jasne stíham a popri tom aj kopec inych vecí ale je pravda,ze manzel obcas nemá navarené ale zatial to toleruje :D .je pravda,ze pri dome mam detské ihrisko kde sa mi deti zahrajú a nechodia tu skoro žiadne auta co je dalsie veľké plus . Ja mam skoro kazdy den nejaké dieta u nas niekedy aj 2-3 ,4-5 naraz ale 5 to uz je maximum :D zrovna teraz mi tu spinkajú dve dievčatka takze este pol hodinu mam klud potom jedno o 14 hodine odchádza to druhe az o 18 hodine.v pondelok deti nemám mozno iba fakt poobede nejake 2-3 hodinky doobeda idem upratat jeden dom na 2 hodiny a potom mam cely den volna aby som mala čistý dom ked pridu v utorok deti v utorok mam pravidelne jedno dievcatko od 7-18 obcas dnes este jedno od 9-14 . V stredu chodim od 9-12 opatrovat jedneho postihnutého chlapca poobede mam volno s dcérkou vo stvrtok chodim 20 km daleko tiez opatrovat jedneho chlapca na voziku od 9-15 potom mam volno na nákupy a domácnost v piatok zasa idem upratovat jeden dom od 8-10 potom volno 🙂 a cely vikend mam tiez volno alebo obcas nejake dieta ak rodicia potrebuju ist do prace . Netreba sa toho báť uvidis detom bude spolu fajn ;)raz som mala v kočíku jedno dieta,druhe mi sedelo dolu lebo nechcelo íst pešo a dalsie 3 sa držali kočíku 🙂

galaxy
autor
20. aug 2015

@mirka414 tak si mi dodala odvahu 🙂 ďakujem krásne

galaxy
autor
20. aug 2015

@mirka414 aj im varíš??

mirka414
20. aug 2015

@galaxy uplne najmenším maminka prinesie mliečko a aj kašičky staršie sa stravujú uz normalne u nas.

aduuus
20. aug 2015

ja akurat tiez rozmyslam nad niecim takym....len sa neviem rozhodnut ci do toho ist :D

aduuus
20. aug 2015

baby a mozem sa opytat kolko beriete na hodinu? kedze citam ze detom aj varite...aspon jedna teda