Práca pre introverta

20. jan 2023

Ahojte, prosím poraďte nejakú pracu ktorá by bola fajn pre introverta. Som dost ticha a hanblivá takze praca ako casnicka, predavačka moc nie je pre mna. Skusala som casnicku ale som pomalá a totalne nemotorna bohužiaľ. Šéfka mi povedala že na mne vidí že to nie je praca pre mna. Som z toho dosť smutna a mam pocit že mi nepojde žiadna praca. Mam vyštudovanú SŠ socialno-výchovný pracovník. Na VS neplánujem ist.. mam 19

janagem
20. jan 2023

Ak vieš eng, korporat

marca12
20. jan 2023

Ja som introvert a nemala som problem v ziadnej praci. V prvej som bola ticha,habliva,no casom a rokmi sa zocelis. Nenechaj sa znechutit,cim viac komunikujes,tym lepsie sa vytrenujes. Dnes nemam problem sa hocikomu aj na ulici len tak prihovorit.

mummy01
20. jan 2023

Musis sa spytat sama seba,lebo len Ty vies kam Ta to v zivote taha. Ja som tiez introvert,roky som pracovala v obchode (papiernictvo hlavne) a nevadilo mi to. Ked som spoznala sortiment a vedela som ludom fundovane poradit tak ma ta praca tesila. Skor vidim problem v tom,ze mas asi malo sebadovery a sebavedomia,tak pracuj hlavne na tom.

santiago_segura
20. jan 2023

Také kde sama si.

marsmykkok
20. jan 2023

Podľa mňa predavačka niekde v malom butiku kde si sama by mohla byť ok. Nebudú tam kolegovia a nebudú ťa stresovať (tým, že sa budú chcieť s tebou rozprávať) a k zákazníkom, naprogramuješ sa, že si v práci a pozdravíš ich, prípadne poradíš. Skôr ti taká skúsenosť v živote pomôže.

autor
20. jan 2023

Akoze keď niekoho spoznám potom sa už rozkecam len mi to proste trva a nie som človek ktorý melie za každú cenu. Keď nemam čo povedat radšej som ticho.

zmrzlinka2021
20. jan 2023

No a s tou skolou mozes co robit?

Inak, introvert neznamena automaticky ze clovek je tichy a hanblivy...

terry2003
20. jan 2023

A nechceš robiť vychovávateľku v Škd, keďže si to vyštudovala?
Podľa mňa sa pri tých deťoch rozkecaš.

mk2023
20. jan 2023

Pozri aka aka je situacia.. Ludia prichadzaju o pracu, niekto zoberie hocico, aby prezil..toto si treba uvedomit..prekonat sa

emo84
20. jan 2023

Tiež som introvert , ale s prácou v kolektíve , až taký problém nemám , ale skôr preferujem menší kolektív a po práci si to kompenzujem - trávim čas mimo ľudí pokiaľ je to možné .Vyskúšaj prácu , kde budeš v malom kolektíve , alebo sama napr . v predajni( odevy, pečivo …) , malá kaviareň …

santiago_segura
20. jan 2023

@zmrzlinka2021 toto ma zaujima, ak introvert neznamena ze tichy a hanblivy tak co este robi introvert?

zmrzlinka2021
20. jan 2023

@santiago_segura Introvert viac cerpa z casu, ked je sam a hlavne mu staci par vztahov, kde ide do hlbky. Nepotrebuje party zabavy, mnozstvo ludi k zivotu, nema potrebu vsetko zdielat s celym svetom. Kym extrovert rozmysla hovorenim, a najlepsie sa citi s ludmi, aj vela ludmi, ked je "sam" - ma z toho depku a vysiluje ho.

Ja som napr. introvertka, pracujem v kolektive, nemam s tym problem, pretoze si vzdy nachadzam cas pre seba - proste som ticho, mam svoj svet, nacerpam a potom vyrazam "medzi ludi"

santiago_segura
20. jan 2023

Díky za vysvetlenie. Tak ja niesom ani jedno z toho. Ja som tiež nešikovný. Viem si nájsť vždy prácu (veď je ponuka práce vyššia ako dopyt) len beriem všetko čo príde, tiež mám s tým problém že som nešika a potom ma vždy vyrazia. Potom príde obdobie daňového priznania ako je teraz a musím zháňať kopec potvrdení z každej práce kde som sa otočil. Niekedy je lepšie ostať na podpore. Je to menej adrenalínové. Hlavne počas daňového.
To ani neni o introvertnosti ale o šikovnosti.

klariska1
20. jan 2023

@santiago_segura introvert nepotrebuje k životu, aby mal neustále okolo seba ľudí....ja som tiež introvertka, v práci som celý deň s veľa ľuďmi, musím veľa komunikovať, reagovať - a nerobí mi to problém, nie som napríklad hanblivá.... tá moja introverzia sa prejavuje tak, ž keď prídem domov, tak mám úplne vybité baterky a nikoho nechcem ani vidieť, nevládzem ani telefonovať, radšej napíšem správu..... alebo idem na prechádzku, ale sama, potrebujem byť sama so svojimi myšlienkami, to ma nabíja....ale mám kolegyňu, ktorá je presný opak mňa, totálna extrovertka, celý deň sa jej v práci ústa nezavrú, keď príde domov, tak hodinové telefonáty kamoškám, každý deň pomaly na kávu s kamoškami, na prechádzku by sama nešla ani za svet, potrebuje pri tom ľudí, kecať.... ja ako introvert by som sa z toho zbláznila🙂

santiago_segura
20. jan 2023

Hrozné. Niečo ako Zuza. Chcem byť sňou a ona vkuse ťahá nejaké kamošky všade. Jak keby mi to zámerne chcela prekaziť aby sme boli sami... Z toho vyplýva že sa mám kamošiť s introvertkami? resp. dvoriť introvertkám?

luccija
20. jan 2023

@klariska1 už máš deti, rodinu?

klariska1
20. jan 2023

@luccija ano

santiago_segura
20. jan 2023

@klariska1 to ty si písala? Ten prvý príspevok čo založilo tému? Ty si to založila?

klariska1
20. jan 2023

nie, ja som žiadnu tému nezakladala

oli18
21. jan 2023

Autorka, hlavne by si mala hladat pracu primeranu tvojmu vzdelaniu.

papulienka48
21. jan 2023

Možno nejaká menšia firma, nejaká administratíva, práca v sklade alebo niečo také, kde budeš každého poznať, budete mať bližší kontakt 😉