Práca v banke

sona77dd
9. jún 2022

Ahojte potrebovala by som poradiť, jedna sa o prácu v banke na hlavnej videla som ponuku a vždy som chcela pracovať v takej sfére už od strednej školy ma to lákalo mám teraz prácu ale už je Toho príliš chcem zmenu a niečo Ako banku co by mi otvorilo viac pracovných skúsenosti aj do budúcna. Máte niekto skúsenosti s prácou v banke. Stále som čítala len zle recenzie tak či je to vážne tak zle v terajšej práci taktiež robím s hotovosťou zo zákazníkmi a musím plniť plány.
Budem vďačná za každú radu ďakujem

melanta
9. jún 2022

Koľko krát si skúšala zamestnať sa v banke? Pýtam sa preto, že často som toto počúvala na pohovoroch. Že "vždy som chcela pracovať v banke". A v CV niekoľko rokov rôzni iní zamestnávatelia. Takže ako prvé odporúčam nehovoriť toto na pohovore. Pretože ako prvé dostaneš reakciu "a čo ste celé tiek roky urobila pre to, aby ste teda v tej banke robila?".

Bavíme sa o práci na pobočke alebo na ústredí? Ak na pobočke, nie je to pre každého. Musíš byť prichystaná na to, že budeš mať plán, čo musíš urobiť za mesiac - koľko účtov, koľko sporení, koľko kariet, koľko úverov, atd. Čiže klient, ktorý si príde urobiť prevod, budeš ho musieť osloviť na sporenie, kreditku či hypotéku. Budeš musieť obvolávať klientov a volať ich na stretnutie, aby si im niečo ponúkla. Ak toto je pre teba oka, tak potom choď do toho, banka je naozaj skvelý odraz pre ďalšiu kariéru (najprv v banke a potom inde).

mogaa
9. jún 2022

@sona77dd práca s hotovosťou je to najmenej....ak máš žalúdok obvolávať ľudí a volať ich kvôli blbosti na pobočku a tam ich prehovárať na nejaký produkt - tak smelo do toho....záleží od riaditeľa ako tlačí na plány....ale títo novodobí manageri sú na jedno kopito🙂presne naučené frázy ako cez kopirák...

melanta
9. jún 2022

Ešte podotknem, že sama som profesne vyrástla aj v bankovníctve, dnes sa živím headhuntingom a ľudia s bankovou praxou sú rozhádzaní na skvelých pozícíách v množstve ďalších sektorov či v podnikaní.

coco1
9. jún 2022

myslím, že už to dávno nie je tak atraktívne povolanie ako kedysi. Pracovala som 7 r. v bankovníctve, ale nie priamo na priehradke, ale v kancli (to sa mi páčilo) Možno skús nejaké oddelenie na centrále.
Na pobočku by som nešla. plat nič moc, dá sa zarobiť aj viac inde a nemusíš sa nanucovať s produktami ako píšu baby vyššie.

qwert87
9. jún 2022

@sona77dd tak ja som robila v banke na pobočke pred md 7 rokov, od osobného bankára po riaditeľku pobočky, výsledky som mala, ale už nikdy viac. Celý deň v práci, riadna zodpovednosť (tam sa bavíme o veľkej hotovosti, napríklad keď sa robí odvod do NBS, to boli 100tice €). Plus plniť neustále plány, obvolávat, volať... Kým si vybuduješ nejakú klientelu, plus odporúčania klientov chvíľu potrvá. Ja som už ku koncu nemusela obvolať, ku mne sa vracali referencie. Ale aj tak plánujem dať po md výpoveď (nechcem už v tejto oblasti pracovať, plus pracovnú dobu neviem skĺbiť s deťmi). A aj platovo dosť slabo. Ale dúfam že mi táto skúsenosť pomôže získať nejakú ďalšie dobrú prácu.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sona77dd
autor
10. jún 2022

@97tomi ahoj jedna sa o VUB

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qwert87
10. jún 2022

@sona77dd pozri si ponuky práce, nonstop sú tam ponuky práce na pozície do pobočky banky. Prečo asi? Ľudia malo vyzdržia, neskutočný tlak na plány, pomaly cez mŕtvoly. Človek sa naučí a najneskôr do roka dá zbohom a ide preč. A fakt predavačky v obchodoch častokrát lepsi plat ako teta za prepážkou. Ja keď som nastúpila pred 7 rokmi som ako osobný bankár mala základný plat 700€ v hrubom plus odmeny za daný mesiac. Keď sa pobočke nedarilo a boli hluché mesiace, dostala som len zaklad. Plus keď som nejaké odmeny mala, rozdelili nám ich na dve časti, jednu sme dostali nasledujúci mesiac, druhú až o rok vo februári, za predpokladu že úver/hypo nie je vyplatena, nemeškaju na nej splátky, na účte nie je menej ako 20€, alebo ho klient nezrušil. Plus musel byť aktívny (trvalé príkazy, platba kartou, výplata - toto všetko sme museli sledovať a vyvolávať klientom). Inak sme v druhej polovici nedostali nič. No a keď som postúpila na riaditeľku pobočky, nesktutocna zodpovednosť za pobočku, zamestnancov, plány, samé konferencie, porady, drbanie zhora, že som sa v noci až na to budila, že či spĺňame/nesplname, už mi to išlo veľmi ma psychiku. A vieš za aký plat? 1000€ v hrubom plus odmeny ak boli za daný mesiac. To je riaditeľsky plat čo? 😃

sona77dd
autor
10. jún 2022

@97tomi teraz pracujem v obchode kde tiež musíme plniť plány a sú to stresy tlak a podobne aj preto som chcela zmenu ale keď vidím tie recenzie na prácu v banke tak To by som šla ešte do horšieho u nas to oproti tomu co čítam je ešte v pohode … každopádne v mojej práci neni žiaden postup stále vyhrážky ze nas vyhodia a podobne a stále som chcela prácu nejakú administratívnu a banka mi prišla ako dobrá skúsenosť ale radšej nebudem riskovať ze prídem o túto prácu a pôjdem do horšej

maciatkoe
10. jún 2022

@sona77dd A este jedna vec, ktora je v banke nic moc. Ked by si pracovala na retaile, a nie na pobocke, tak ziadne take, ze o 16:00 padla a ides domov. Ked by bolo toho vela, kludne o 15tej ti povedia, ze sa ostava dlhsie a aj do 18 tej. Mala by si vela nadcasov, ktore vacsinou musis minut, ked je toho malo. Takze prides do roboty, a o 10 napr. ta poslu domov. Ani si neviem predstavit robit tuto pracu, ak ma zena male dieta a musi po dieta do skolky, skoly a pod.