Pracovný pohovor

14. dec 2022

Ahojte,
Chcela by som vedieť váš názor či je vhodné spýtať sa priamo na pohovore či by bolo možné pracovať nie na plný úväzok (na ktorý sa toto pracovné miesto obsadzuje) ale na skrátený prípadne tristvrtehodinový úväzok.. Bojím sa že keď sa spýtam je to automaticky pre zamestnávateľa NO GO.

zuzikak
14. dec 2022

samozrejme na pracovnom pohovore je aj uprimnost na mieste. Nemusis sa tvarit, ze len ciastocny uvazok ale sposobom "len ma zaujima, ci je na tejto pozicii ciastocny uvazok". Ak ti povedia urcite nie, tak odpovedz - to je v poriadku s plnym uvazkom pocitam, len som sa zaujimala aj o inu moznost. Ak chces robit na plny uvazok. Ak chces len na ciastocny, je lepsie hned povedat, ze preferujes ciastocny hoci by to znamenalo no-go. Aspon budete mat obe strany hned jasno a nie len oni ale aj ty mas moznost sa rozhodnut.

anjelicek26
14. dec 2022

Pytam sa zakazdym... ake su moznosti home officu, ake auta maju na sluzobun cestu a ako casto sa jazdi, ake su moznosti upravit uvazok napr. na skrateny ci 4 dnovy, alebo ako teda home office (tie dni, ktore ponukaju) zadelit - teda doobeda office, poobede home office... paradoxne toto ukazuje zamestnavatelovi, ze mas vazny zaujem o miesto, ked sa na taketo veci pytas, lebo sa to radi pod "detaily"... Mat veci ujasnene dopredu je fajn pre obe strany... momentalne je na vyber prace viac ako dost, takze ak to nepasuje, tak to proste neberies.

autor
14. dec 2022

@anjelicek26 ďakujem. No práveže v mojom meste je to s voľnými miestami dosť bieda.. takže keď sa konečne naskytne nejaká príležitosť a zavolajú ma na pohovor som celá šťastná😄. Ale prekvapilo ma, že ma zavolali aj napriek externému štúdiu pretože s tým ma väčšina zamestnávateľov problém a hlavne to by bol dôvod záujmu o kratší pracovný čas. Nakoľko doteraz som pracovala len na 120h a 80h úväzok a to mi úplne vyhovovalo. No táto pozícia ma zaujala najmä požiadavkou na vzdelanie ktoré študujem čo sa tiež tak často nevidí.. nerada by som si to pokazila.

janushka_t
14. dec 2022

Pokiaľ nemáš deti, tak sa kludne opýtaj. U nás sa len matky musia tváriť, že dajú všetko lavou zadnou.

melanta
15. dec 2022

Vyberajú si oni, ale vyberáš si aj ty. Takže všetko sa treba opýtať na pohovore. V konečnom dôsledku, kedy inokedy? Avšak radím, ak vieš, že nemôžeš pracovať full time, povedz to hneď, navrhni, akým spôsobom vieš pracovať, ak si budú chcieť vybrať teba a pozícia to umožní, aby to bol kratší uväzok, tak to nebude prekážka. Ale neber prácu, ak vopred vieš, že plný úväzok nemôžeš. Ale ak je dôvodom len škola, tak ľudia bežne pracujú a chodia do školy a ešte majú popri tom aj 2-3 deti. Takže nie je dôvod, aby externé štúdium bolo prekážkou. Pokiaľ prednášky a skúšky nie sú počas pracovnej časti týždňa.