Šikana v práci

21. dec 2023

Ahojte. Kolegina sa stále do mna naváža, píše mi škaredé správy, ohovára ma, neustále rieši moje súkromie. Nadriadený to riešil len tak že ma na porade upozornil že to má skončiť. Nic sa však nestalo. Teda na čas áno, teraz ro pokračuje. Da sa ro riešiť nejako oficiálne ?

pribinak
21. dec 2023

Písomná žiadosť šéfovi s tým, že jej správanie považuješ za mobbing a ziadas o riešenie
+ dolož správy, kde je napr vulgárna či osočuje Tá

Ako rieisi tvoje súkromie? Odkiaľ má info?

alguno
21. dec 2023

Pokiaľ to nejde rozumne, tak ručne - stručne!!! Len si dávaj pozor, aby neboli svedkovia. Daj jej pár faciek, potom ti dá pokoj.

autor
21. dec 2023

@pribinak môžem ip?
@alguno Určite nie. Takto to riešiť nebudem. Je to pod moju úroveň

pribinak
21. dec 2023

Jasne

bloger
21. dec 2023

Tie správy si nemaž aby asi mala dôkaz. Si rozumná v tomto, že to nechceš riešiť násilím. Obdivujem ťa, že si takto dokážeš zachovať chladnú hlavu. Skončiť by to malo to mal šéf pravdu. Ale to šikanovanie tvojej osoby. Držím ti palce.

autor
21. dec 2023

@bloger ja sa ro snažím riešiť racionálne. Nebudem do toho miešať emócie. Reagujem po pár hodinách s chladnou hlavou

bloger
21. dec 2023

Drž sa nech ti to dobre dopadne. Máš rešpekt.

lavender94
21. dec 2023

Tak nadriadený snáď nie je padnutý na hlavu a musí mu byt jasne, že ty to nijak neovplyvniš a ani neukončíš. Ona ťa pozná bližšie, že rieši tvoje súkromie? Jedine apelovať na vedenie, nech to zarazí a ju by som ignorovala pripadne nejak asertívne upratala keď na to dôjde. Určite sa nenechaj vyštvať, lebo akurát dosiahne čo chce a tu radosť jej nedopraj.

mogaa
21. dec 2023

tak z mojej skúsenosti s tým firma veľa neurobí, čakajú kým sa samo vyrieši....museli by jednu z vás prepustiť s tým že by jej museli dať odstupné...jedine tak to vie firma vyriešiť....dohovárať môže ale ak si dotyčná plní prac.povinnosti tak jej nemôžu nič....

andreatytler
22. dec 2023

Zapisuj si vsetky veci aspon na 2 tyzdne alebo mesiac (podla toho ako casto sa to deje)
Datum, cas, Co povedala, svedkovia ak su. Potom ten zoznam so staznostou posli sefovi a personalnemu oddeleniu zaroven (ak take mate).