Som na materskej a končí mi zmluva na dobu určitú. Čo ďalej?

danitko
7. feb 2013

Dobry den, mam dotaz.
Mam pracovnu zmluvu na dobu urcitu do 31.8.2013. Od 15.1.2013 som nastupila na matersku dovolenku, ktora mi konci v septembri. Potom budem pokracovat v cerpani rodicovskeho prispevku.
Moze mi zamestnavatel ukoncit zmluvu, nie som v ochrannej lehote?

Dakujem.

D.

zalka
7. feb 2013

Zamestnávateľ Ti neukončuje zmluvu, zmluva končí dohodnutým dňom ked je na dobu určitú. Žiadnu ochrannú lehotu už nemáš.

liz_lemon
7. feb 2013

nie si v ziadne ochrannej lehote, PP na dobu urcitu, sa konci 31.08.2013
nikam nemusis chodit, len do socialnej poistovne, aby sa zaregistrovali na dochodkove poistenie ako poistenca statu, ale teraz neviem ako je to u teba, lebo tie baby, ktorym PP trva, sa nahlasuju pred skoncenim MD, ale ty uz vtedy PP mat nebudes, tak si radsej zavolaj do socialnej poistovne, kedy tam mas ist http://www.socpoist.sk/

alka221
7. feb 2013

zmluva je skoncena k tomu dnu,ktory uvadzas.. nic ine sa na teba bohuzial nevztahuje.. po skonceni pp sa TREBA nahlasit na socku, kvoli duchodu..

gapa
7. feb 2013

tvoj pp skončí 31.8., lebo ochranná doba platí pre výpoved zo strany zamestnávatela, ale ak ide o pp na dobu určitú, tak nejde o ukončenie pp výpovedou ale uplynutím doby určitej a tam sa nevzťahuje zákaz výpovede=ochranná doba

súhlasím, najneskôr 31.8. zájdi na soc.poistovnu (lebo 1.9. je sviatok), nepozerám do kalendára, no treba najneskôr 1.9., ak by bol víkend, tak pred víkendom, lebo ta prihlásia najskôr odo dna, kedy tam prídeš, tj. prihlášku dať od 1.9., lebo dna 31.8. ta odhlasujú v soc.poistovni ako zamestnanca.

ak ti trval pp aspon 2roky bez poberania podpory, tak nárok na podporu máš, ak sa zaregistruješ na up do 1roku (za istých okolností do 2rokov) po ukončení prac.pomeru. Ukončením pracovného pomeru už nečerpáš MD ani RD (je to ospravedlnené volno v zamestnaní) ale len poberáš materské a následne rodič.príspevok.