Výpoveď a výpovedná doba

kristina2v
1. aug 2018

Ahojte .... chcem sa spýtať na výpovednú dobu. Robím v zamestnaní kde som tento mesiac desiaty, zmluvu mám na neurčito. Teraz v auguste plánujem dať výpoveď. Na internete som našla, že pokiaľ robím do 1 roka v zamestnaní, výpovedná doba je mesiac. V zákone sa píše, že do jedného roka je výpoveď jeden mesiac ak zákonník neustanovuje inak, no ale tam nič iné nie je k tomu. A v pracovnej zmluve tiež nemám nič k výpovednej, iba, že podľa zákonníka práce. A čo ak mi budú chcieť dať výpovednú dobu dva mesiace, kde sa dá obrátiť?

mamula2
1. aug 2018

ja pracujem pol roka,dala som výpoved a mám výpovednú mesiac ale dá sa aj okamžitá dohodov,príp.požiadať lekárku o potvrdenie a dať zo zdravotných dovodov

luckyza
1. aug 2018

@kristina2v do jedného roka je to 1 mesiac a hotovo. Začína plynúť vždy od 1.dňa nasledujuceho mesiaca.

juliet86
1. aug 2018

ak das napr 30 augusta volna si 1. oktobra. ak das 2. augusta volna si tiez 1. oktobra. aspon si myslim ze je to tak v praxi

ibrunova
1. aug 2018

Môžeš skúsiť ukončenie PP dohodou k nejakému dátumu a uvidíš, čo na to zamestnávateľ. Ak bude súhlasiť, výpovedná doba je bezpredmetná.

kristina2v
autor
1. aug 2018

Tak to viem, že začína plynúť až nasledujúci mesiac ... ale ďakujem za rady ... tu ide o to, že zamestnávateľ sa nebude chcieť dohodnúť ... a preto ak mám nárok mesiac, tak mesiac budem žiadať ... lebo jednú kolegyňu čo išla preč oklamali, že musí mať dva mesiace .... tak preto sa uisťujem ... a ten môj úžasný zamestnávateľ je taký, že ako náhle dá niekto výpoveď tak robia špinavosti.

mamula2
1. aug 2018

@kristina2v aj u nás tak ako sa dozvedeli že som dala výpoved,tak sa všetka špina hádže na mna

elaela23
2. aug 2018

Hmm a u nas jednoducho napíšu ze neprídu a teda vôbec sa neseru s tým,ci mesiac alebo nemesiac.

juliet86
2. aug 2018

@kristina2v zo xakoba do roka je mesiac!