Vysoká škola externe - práca v odbore

hrasok8
29. aug 2018

Dobrý deň!
Chcela by som študovať predškolskú elementárnu pedagogiku. Keďže materstvo mi trošku skomplikovalo štúdium, chcela by som sa spýtať či je možné pracovať po ukončení materskej dovolenky v študovanom odbore. Strednú školu mám hotelovú a zatiaľ len budem študovať bez pedagogického minima. Myslíte, že by ma mohli zamestnať aj keď to zatiaľ len budem študovať? Škola trvá 4 roky na bc. a rodičovská mi končí 3. rokom života dieťaťa, čiže to budem tretiačka na externom a bude mi chýbať ešte jeden rok ku dokončeniu bc. a chcela by som ho vyplniť praxou.
Ďakujem za odpovede.

sabmarkusova
29. aug 2018

Ahoj. Neštudujem síce elementárku, ale klasickú pedagogiku v Bratislave a tiež externe. Popritom pracujem, ale v úplne inom odbore. Už keď som nastupovala na výšku som si posielala žiadosti do škôl i škôlok, lebo som taktiež chcela mať prax. Tento rok budem bakalár. Od prvého ročníka až doteraz sú odpovede rovnaké - potrebujete 2. stupeň VŠ... Aspoň tak to upravuje zákon. Predpokladám, že situácia je rovnaká aj pri elementárnej pedagogike. Jedine, že by si mala v školstve dobrú známosť...Inak to bohužiaľ nejde

benit
29. aug 2018

@hrasok8 do ms ti staci 1.stupen vs. Teda bc. Ale ci ta zoberu aj nedostudovanu zavisi od konkretnej riaditelky a ci bude mat dost kvalifikovanych zaujemkyn o danu pracu. Momentalne su mestá kde je nedostatok uciteliek aj do ms.

hrasok8
autor
29. aug 2018

@sabmarkusova
@benit
babuľky ďakujem krásne za odpovede. Tak na prd to vymysleli, keď nám externým dali 4 roky štúdiá namiesto 3. Tak by mi to krásne vyšlo 😞 No nevadí, ako som už hovorila ďakujem.

arasidka123
29. aug 2018

@hrasok8 veď toto...už nevedia ako z ľudí vytiahnuť peniaze .

11mirka22
29. aug 2018

@arasidka123 moje obe sestry pracujú ako učiteľky v MS a obe začínali ako nekvalifikovane s podmienkou, že najneskôr do jedného roka musia začať študovať. Bolo to dva roky dozadu, tak neviem či sa niečo zmenilo odvtedy. Napríklad, keď je zriaďovateľom škôlky obec, tak zamestnanca si vyberá obec, možno stačí mať "známosť" tam, ale keď majú záujemcov kvalifikovaných, musia ich uprednostniť.

simonahra
29. aug 2018

@hrasok8 no myslím, že je to tak, že kým nemáš aspoň ten bc. tak nemôžeš v škôlke pracovať normálne ako učiteľka ale možno by ťa zobrali niekde na výpomoc aspoň na polovičný úväzok 🙂