Založenie súkromných detských jaslí

timi21
14. aug 2017

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o rady a skúsenosti. Chcela by som si založiť súkromné detské jasle , no neviem kde začať , ako riešiť priestory, hlavne financie. Či by som dostala nejaký fond od štátu, alebo mesta. Ak by mi vedel niekto poradiť , budem veľmi rada. Ďakujem za každú radu a skúsenosť 🙂

missdiva
14. aug 2017

@timi21
Pokial mas nasetrene peniaze na to aby si prveho pol roka zvladla platit priestory, vybavenie a zamestnancov aj v pripade, ze sa ti nahodou nebude darit podla predstav tak do toho urcite chod 🙂 . S dotaciami ti poradit neviem.

beton
14. aug 2017

@timi21 a hlavne si na zaciatok nastuduj ten slavny "jaslickovy zakon" lebo ten dost obmedzuje tieto zariadenia, kedze ich pripradil medzi socialne sluzby a nie podnikatelsky zamer ako to bolo doteraz. co zriadovatelov dost obmedzuje. jedlo musis mat tiez od certifikovaného dodavatela statom schváleného, spravidla ine skolske zariadenie....je toho veeelmi vela. priestory musia splnat pocet malých záchodíkov, umyvadielok a pod na pocet deti. citaj zakony a vyhlasky MSSR. Tam by som zacala. Tu sa toho asi vela nedozvies, max. co mamicky chcu pre svoje deti. Ale to nemusi vzdy zakon umoznovat... aj ked to chceme dobre. priklad: zdrava strava... preto som to vzdala ja :o))

bjon
14. aug 2017

@timi21 Potom ťa čaká aj dalšia vec a to je marketing. Jedna vec sú priestory, ľudia, hygiena atď ale nezabúdaj aj na následnú propagáciu, aj to niečo stojí. Ale držím palce aby ti to vyšlo 🙂

strelkyna_koza
3. jún 2020

@timi21 ahoj, mmt riešim podobne otázky. ako ste na tom? založili ste?

patricia106
25. mar 2022

Ahojte, ak by mal niekto zaujem odstupujem prevadzku jasliciek v Bratislave. Komplet zariadenie, cele vybavenie a klientela.
Pre viac info ma prosim kontaktujte na pata.karvaiova@gmail com

ela1919
23. jan 2023

Neodstupuje niekto matersku skolku alebo detske centrum v Košiciach? Dakujem