Zostali by ste v práci, ktorá vás nenapĺňa a deptá?

24. sep 2022

Momentalne som na životnej križovatke a neviem ako ďalej. Bude mi končiť pracovná zmluva a beriem to ako šancu rozhodnúť sa čo ďalej. Robím prácu, ktorá ma nijako nenapĺňa, nikam ľudsky ani profesijne neposúva, mám pocit, že, v lepšom pripade, stagnujem, ale pravdepodovne skôr idem vzad. Onedlho budem mať 40, tri deti sú ešte relatívne malé, manželstvo funguje, manžel ma podporuje. Len tá robota. Je to nadpriemerne zaplatené, mám všetky benefity (auto, mobil, počítač,…), veľa voľnosti, organizujem si prac. čas, atď. Problèmom je, prepáčte za expresívnosť, že by to zvládol robiť aj šimpanz. Žiadna invencia, rozum, kreativita, nič. Celé roky som študovala, robila vš, doktorát, druhu vš, MBA, dva jazyky. A tu, všetky zručnosti strácam, nikam sa neposúvam. Kariérne sa v tejto organizácii už vyššie dostať neviem lebo ich politika je taká, že keď hľadajú niekoho na vyšší post tak ho hľadajú vonku. Strašne ma hnevá celé toto nastavenie a že som zbabelá a neviem sa radikálne rozhodnut. Teraz vsak je tá možnosť - nepodpisať prac. zmluvu. Zatial nemám na 100% dohodnute nič iné čiže by som dosť riskovala, ale už mi to začína byť jedno. Aj keby som šla na úrad práce - vyšla by mi celkom pekna podpora, zopar mesiacov by som popracovala na sebe, hlavne zdraví a tak. Len na druhu stranu si aj uvedomujem, že v tejto dobe nie je vhodný čas na takýto krok.. ale ak to neurobím teraz tak už asi nikdy. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste vy. Veľká vďaka.

marca12
24. sep 2022

Pokial mas take vzdelanie ako pises,nebala by som sa,ze nenajdes pracu. Ja som odisla z prace,ktora ma nenaplnala a nikam neposuvala,dokonca som citila ako hlupnem v nej. Rozhodla som sa odist,ale najskor som si nasla novu a tak dala vypoved. Bala som sa ostat nezamestnana a ze si pracu nenajdem,to bolo v case covidu.

ada_alica
24. sep 2022

Ideálny čas nie je nikdy na nič, ja som tiež momentálne v novej životnej situcii..... toto je veľmi výstižné, neobzeraj sa , tým smerom nejdeš..... želám správne rozhodnutie ja by som skúsila asi na tvojom mieste niečo iné.....

vler
24. sep 2022

Zacala by som si ihned hladat novu pracu ale vypoved by som zatial nedavala. Aj preto lebo doba je neista, ale hlavne preto lebo toto zamestnanie stale poskytuje dolezite benefity kt si sama vymenovala -nadpriemerne zaplatene, ale aj vela volnosti a moznosti si organizovat prac. cas- co je na nezaplatenie ked mas 3 male deti

autor
24. sep 2022

@marca12 vieš čo, nie je to také jednoduché. Nežijem v BA, do štátnej/verejnej spravy sa nedostanem a zvyšok pozicii je väčšinou vo výrobe… ale verim, že keď sa do toho naozaj obujem tak pracu nájdem.

autor
24. sep 2022

@ada_alica veľká vdaka, ten citat je výstižný ❤️

dkethe
24. sep 2022

Podla toho co popisujes, uplne dream job. Auto mobil plat vysoky, volnost a zaroven robota pre opice? Ale aby praca bavila a naplnala je velmi dolezite, takze chapem tvoju uvahu.

No popravde, s tvojim vzdelanim sa trosku cudujem, ze si na to spravne riesenie neprisla sama...
Tu je na tacke:
Zmluvu novu pekne podpis, a zaroven si hladaj novu pracu ktora ta bude naplnat.

0silvia0
24. sep 2022

No mna by zaujimalo co je to za simpanziu pracu🤔

vler
24. sep 2022

@dkethe presne to som jej aj ja povedala len nie tak po lopate ako Ty; uplne suhlasim

simca06022011
24. sep 2022

zariadila by som sa ako @dkethe. mas vzdelanie,a le mas v tom aj prax? hladaj si pracu popri tejto... Nevidim dovod aby takmer 40r zena bola zbabela, skor si to namyslas 🙂 Najdes si pracu, das vypoved a pojdes inde. Je nezmysel, dat vypoved a ostat napr. pol roka doma len tak, ked mas takuto rpacu dobre platenu, pre simpanzov :D Aspon to budes mat zaplatene.

autor
24. sep 2022

@simca06022011 praveze ak to teraz podpíšem tak uz neodídem, poznam sa. To potom upadnem, zleniviem a koniec. 😢 už som sa aj trochu opustila dnes, nejak to na mna doľahlo

autor
24. sep 2022

@0silvia0 nerieš, nechcem tu velmi podrobnosti vypisovať

marca12
24. sep 2022

Tak pracuj na sebe,zatni sa a hladaj novu pracu. Nemozes stagnovat,ked sa citis mizerne. Nic nie je take zle ako sa zda. Ked si takato nepriebojna,tak neviem naco chces pracu,kde chces postupovat a karierne rast. Take pozicie su vhodne pre "makacov",ktory sa chcu posuvat dopredu.

autor
24. sep 2022

@marca12 prepáč, ale na zaklade čoho si prišla na to, že som nepriebojná, resp. že neviem makať? Len ako sa niekde posunúť keď nie je kam? Vieš, mojim kolegom tato práca vyhovuje - nenarobia sa, výhody majú a nič ďalšie nečakajú. Mne toto ale nestačí. 🙁

bea4023
24. sep 2022

Pytala si sa na nazor, co by kto urobil v tvojej situacii. Ja by som isla dalej a nebala sa riskovat. Aj za "cenu" prestavky v zamestnani. Nieco skonci, ine zacne, to je zivot. Lipiet na nejakej pomyselnej istote, ktora ta vnutorne likviduje je podla mna najvacsia hlupost. Ja verim, ze ked zladis svoje tuzby s cinmi, praca, aku si predstavujes, aku ty potrebujes, ti pride do cesty. Prajem ti vela stastia!

marsmykkok
24. sep 2022

a čo si robila doteraz? Prečo si nehľadala prácu ked ti končila zmluva inde? že so oddýchneš 6 mesiacov doma na slušnej podpore a na 7 mesiac ťa niekde budú čakať s prestretým červeným kobercom je pekná predstava, ale realita iná, hlavne ak píšeš že si z malého mesta kde je práca len vo výrobe a čo ja mám skúsenosť veľa dobrých flekov v takýchto mestách ide po známosti-odíde žena do dôchodku a dosadí niekoho z rodiny a ak je aj výberové konanie tak len naoko, mínus aj tvoj vek-40 to si už pre zamestnávateľov stará a málo prispôsobivá, 3 malé deti a veľa rokov mimo praxe na rodičáku-no nič moc. Ako týmto ťa nechcem zhodiť, len ti ukázať realitu, že je to ťažké a škoda že si aktívne nehľadala pár mesiacov dozadu.

dkethe
24. sep 2022

@0silvia0 no aj mna, lebo ja som mala taku, co splnala atributy 'auto mobil vysoky plat volnost' no zaroven to bolo velmi psychicky, intelektualne aj fyzicky narocne.

marca12
24. sep 2022

Z toho ako odpovedas mam pocit,ze nie si priebojna. Netvrdim,ze nemakas. Sama vidis,co tato praca s tebou narobika. Verim,ze si takato nebola,ved inak by si nemala tolko vzdelania. Uz len to ta musi nakopnut pohlad spatne,aka si bola a aka si teraz. Ak citis,ze je dobre ostat doma pol roka na podpore a zotavit sa,kludne ostan. Len sa nenechaj znicit pracou,ktora ta taha ku dnu. Niekomu vyhovuje odrobit si nutne a zarobit a niekto sa potrebuje citit uzitocny.

autor
24. sep 2022

@bea4023 ďakujem za povzbudenie ❤️

autor
24. sep 2022

@marsmykkok hľadám pracu už cca 3 mesiace, nehovorim, že denne posielam 5 CV, ale hľadám. Dve ponuky som už aj dostala, ale jedna bola na dlhé dochádzanie, druhá by bola aj Ok, tu zvažujem len to este nie je na 100%, zalezi to od toho ako sa rozhodne jeden človek. A nie som z maleho mesta - len nie z BA, to je rozdiel. A na rodičaku som nikdy nebola, od každého dieťaťa som šla po pol roku do prace, najmladšia dcera má 6 rokov. Tak neviem kde si prišla na niektore svoje tvrdenia.

autor
24. sep 2022

@marca12 ale ved ja netvrdím, že sa budem 6 mesiacov flakať na podpore, to je len krajne riešenie. Fakt by som nerada aby to až takto daleko zašlo.

autor
24. sep 2022

@dkethe no vidíš, človek si nevyberie. Ja by som brala tú intelektuálnu náročnosť - aspoň by som nemala pocit, že mentálne chradnem.

wheel
24. sep 2022

Posuvat sa je jedna vec, druha vec je ta ze rodina potrebuje aj stabilitu. Mas 3 deti a popravde ak je to nadstandardne ohodnotene radsej by som ostal v "simpanzej" praci ako robil experimenty so svojim vlastnym zivotom. Radsej sa sustred na co najlepsiu vychovu deti, na co najkrajsie travenie volneho casu. Duplom ak si z mesta kde prace az tolko nie je na vysokych poziciach. Mozno casomnsa situacia vyriesi sama.

alchemilkazltozelena
24. sep 2022

Aj ja chcem takú robotu.. čo by ja za to dala 🙈

bluka2
24. sep 2022

Najmladšia 6 rokov? Však to už máš veľké deti, perfektný čas zaoberať sa sebou a začať robiť to, čo ti robí radosť. Nepodpísala by som predĺženie. Vlastne som mala niečo podobné, odmietla som ponuku a potom som si našla lepšiu prácu a začínam v pondelok 🙂
Tiež mi nebolo všetko jedno, keďže mám 2 deti sama - to je jasné, že s deťmi sa ťažšie rozhoduje, ale keď máš ešte k tomu manžela, čo ťa podporuje a tvoje kvalifikácie - to riziko zvládneš: No pain, no gain 😁

ukulela
24. sep 2022

pozri, ja by som sa ozvala nadriadenemu s otazkou, co ti firma este vie ponuknut, ze stagnujes a chces sa viac posunut a realizovat .... pustat nadpriemerne zaplatenu pracu s benefitmi je blbost. ak ta chcu, ponuknu ti nieco, ak nie, tak sa posunies inam .... nemusis byt v BA, aby si nasla zaujimavu robotu, akurat nebude nadpriemerne zaplatena ....

savanna
24. sep 2022

Podla mna si pracu skor ci neskor najdes, to je bez debaty. Len uz teda najst si tu spravnu, neviem, ci si uz pocas kariery vystriedala viacero jobov, ale z mojej skusenosti takmer kazda praca v korporacii je pre simpanzov, malo kreativna a bez inovacii. Vidim to aj na technickejsich poziciach, ze tie ulohy sa neustale opakuju, clovek sa to raz nauci a uz nie je kam sa posunut. Dokonca aj vyvojari casto viac opravuju stare kody ako nieco nove vyvijaju. Cize aby si v novej praci coskoro nezistila, ze je to to iste len v bledomodrej a s horsimi podmienkami.

siska53
24. sep 2022

Daj si CV na profesiu a pod, posielaj aj ty CV firmam.... a zmluvu nepodpis dalej..ked sama citis, ze sa tam len trapis.

zmrzlinka2021
24. sep 2022

Ja by som odisla - mat pracu, ktora ma naplna a bavi je zaklad. Ziadne peniaze nestoja za to, aby som zabijala cas niecim, co ma depta a frustruje.
A pre mna napr. pc ci mobil nie su benefity - to mas na to, aby si "vzdy bola po ruke"

marcellka32
24. sep 2022

A kde berieš istotu, že nájdeš prácu do 6 mesiacov? V dnešnej dobe by som ostala pri tých benefitoch čo máš

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz