Absces - Bartholíniho žľaza

askim000
25. dec 2022

Dobrý deň ,prosím vás ,pri pošve ,na ľavom dolnom mieste pysku mám absces asi 4 CM ,hrca,veľmi bolestivá ,dajaky domáci recept na vytiahnutie hnisu? Bolí ma až noha celá ,neviem sedieť ,boli keď ležím .

veselalentilka
25. dec 2022

no to bude zazrak ak sa to same prepusti..ja som to mala a musela som ist na operaciu v narkoze...nevedela som chodit..ani si zasnurovat snurky tak to bolelo...po operacii ok..ale gynekologicka vravela ze niektore zeny to maju aj 3x po sebe..jedna moja znama to mala tiez..a davala si naro tee tree olej..jej sa prepustil hnis..ale osobne si myslim ze to bol zazrak ze jej to pomohlo...podla mna operacia je viac menej nutna pri tomto..

simonkazga
25. dec 2022

Riadne nahrubo napatlať gáfrovou masťou s ichtamolom, prelepiť a opakovať aplikáciu viackrát denne. Mne to pomohlo.

bajka16
25. dec 2022

S týmto som išla normálne na pohotovosť. Nemuseli má uspavat ani nič podobné prerezali to a hnis vytiahli. Bola som s tým už viac krát.

veselalentilka
25. dec 2022

@bajka16 tak mne to nechceli spravit na pockanie dali ma do narkozy a na salu..aj ma po operacii cez vikend nechali den v nemocnici...

askim000
autor
25. dec 2022

@bajka16 no neviem si predstaviť že by mi to zaziva narezali 😲

anavixy
25. dec 2022

Domaci recept na taky absces?? Neblazni! Nebudu ti to rezat zaziva, umrtvia ti to, narezu a vytlacia hnis. Nehovorim, ze to nebude boliet, bude a asi dost, v lepsom (da sa polemizovat) pripade ta uspia ako sa pise vyssie, zalezi ake velke to skutocne je (do hlbky). Nehovoriac o potrebe drenu a antibiotik. Neries babske rady a chod to riesit. 🍀

veselalentilka
25. dec 2022

@anavixy veru tak..babske recepty su nato zdlhave a ktovie ci zaberu..treba to riesit lekarmi...ano aj atb som dostala v injekcnej forme pocas pobytu v nemocnici

bajka16
25. dec 2022

@veselalentilka mne povedali že to je normálny ambulantný zákrok. Prežila som

bajka16
25. dec 2022

@askim000 no je to nepríjemné ale pomôžu

sofia1
25. dec 2022

@askim000 chod k dr.pojdes na zákrok a máš pokoj

kate_cs
25. dec 2022

@askim000 ja som mala zapálenú Bartoliniho žľazu v tehotenstve. Ale nebolela, len som ju nahmatala. Doktor povedal, že akonáhle budem mat teplotu, alebo nedaj bože začne bolieť, tak ide o zápal a ihneď treba liečiť, rezať. Ty utekaj na pohotovosť, keď ti ide bolesť až do nohy a ma to 4cm. Umrtvia, narežú a hnis pôjde von. Nečakaj aby si si neublížila.

slavomira236
25. dec 2022

@askim000 ja som mala má zhybe pod prsnikom a veru robili drenaz bez všetkého bolelo jak svina

dilino
25. dec 2022

Hnis je veľmi nebezpečný pri akomkoľvek orgáne. Bože ak máš deti a vydržala si ťažký bolestivý pôrod vydržíš aj toto. Ako ti píšu úmrtvia TI to a prepichnú aby TI dali hnis vonku. Môže dôjsť aj k horúčke a to treba ATB.A hlavne nečakaj chod na pohotovosť.

anickabasnicka
27. dec 2022

ja jsem si takovou hrc vyjezdila na rotopedu. protoze jsem v te dobe zarizovala v rodine pohreb,nemocnici jsem se vyhnula.doktor mi dal silne antibiotika a nejake cipky a doporuceni,ze v pripade zhorseni okamzite odchod do nemocnice,kde by mi s ohledem na situaci provedli cisteni i ambulantne.nastesti ty leky zabraly a ja zvladla i 4hodinovou cestu tam a zpet.....od te doby mam z rotopedu pouze vesak na pradlo.