Ako sa lieči myóm?

nattinatta
4. dec 2023

Čaute, máte niekto Myom? Ako sa to lieči? Je to nebezpečné? Bola som na preventívke a dr mi povedal že mám hrubšiu zadnú stenu ako prednú nevedel mi povedať prečo a máme sledovať či tam nenarastie Myom .

lelelienka
4. dec 2023

Ked nerobi problem, nelieci sa nijako.

babababka
4. dec 2023

Mám jeden.4cm,žiadny problém,kontroly každé 3-4 mesiace.

diankamf
4. dec 2023

Bud sa len sleduje alebo sa to riesi operacne. Vsetko zavisi od polohy myomu a predovsetkym velkosti.

qwer2019
4. dec 2023

@babababka tvoj gynekológ si vyžaduje aby si chodila pravidelne na kontrolu? Ja mám pri sliznici maternice, zistila to asi rok dozadu 1,5cm mal vtedy, silné krvácanie, ms každé 2,5-3 týždne. Jedine čo skúsila 2 antikoncepcie prestriedat a ďalej nerieši. Antika mi samozrejme nepomohla.

vkatush
4. dec 2023

Ja ich mám niekoľko, len ich pravidelne na prehliadke sledujú, či sa nezväčšujú. Ak nerobia problémy, nie sú na zlom mieste, nie je problém, môžeš s nimi žiť do (ďalekej) smrti.
Ale napr moja mama mala, oveľa menší ako sú moje, ale na veľmi zlom mieste a robil šarapatu, musela ísť von celá maternica, keď mala len 33 rokov 🫤

babababka
5. dec 2023

@qwer2019 áno,musím chodiť .Sleduje či rastie apod.Bola som koncom septembra,teraz pôjdem v januári.Vyšetrí ma ultrazvukom,výtery a raz za rok krv.Inak žiadna liečba,chválaBohu.Mám si dať pozor na krvácanie vtedy utekať na urgent.

masandra
5. dec 2023

@nattinatta mala som 4x5cm, robila som obklady z rocinoveho oleja, do trištvrte roka bol preč🙂