Anovulačný cyklus a syndróm polycystických vaječníkov

zuzana2326
20. nov 2017

Zdravim 4 roky dozadu som pocitovala pravidelne pichanie v podbrušku až k vagine keď som to dostala i mimo menzesu. Šla som na prehliadku a gyn. mi zistila len 3nasobnu zvyšenu hladinu prolaktinu a po ďalšom vyšetreni anovulačny cyklus. Poslala ma za endokrinologičkou ktora mi dala tabletky euthyrox- tie najmenšie do mesiaca hladina prolaktinu klesla cca o polovicu. Čitala som že anov. cykly suvisia s policystickymi ovariami a sprevadzaju priznaky neprav. cyklus naladovosť zvyšene ochlpenie či neplodnosť. Prav. cyklus mam,
za to zvyšene ochlpenie pribudanie kíl (nedari sa mi schudnuť) a naladovosť sa umňa prejavuju. Stred cyklu mi vychadza na 13. deň vždy sprevadzany hlienom akosi posledne mesiace mi hlien vynechava. Lieky už neberem asi 2 roky a pichanie ustalo. Može byť za zvyšenou hladinou prolaktinu moja naladovosť i stres? Mam sa obavať i zniženej plodnosti? Budem mať problem počať dieťa pri mojich priznakoch anovul. cyklu- pichanie, ochlpenie, nervozita, vynechany hlien?mam 25r.

zuzana2326
autor
24. nov 2017

Poradi niekto?

annouchka
24. nov 2017

@zuzana2326 presne toto som mala aj ja,lenže ja som menzes nedostávala a áno bol problém počať dieťa. Pomohlo nám až CAR .
Tehotenstvo mi to upravilo a PCO pomyzlo,dokonca už dostávam aj menzes.
Ale čím môže byť zvýšená náladovosť a stres neviem... No mám to aj ja..
Ja mám 23r.

gianna
24. nov 2017

Pokial mas pravidelny cyklus, skus si meranim bazálnej teploty a sledovanim hlienu odsledovat ci mas aj ovulaciu. Pokial nemas ovulaciu, k tehotenstvu nedojde ( ked nedozrievaju vajicka, nie je co oplodnit). Zvysene ochlpenie si mala od zaciatku alebo az v dosledku liekov? Hlavne si na to nedavaj predpisat antikoncepciu, lebo to neriesi problem, len zmiernuje príznaky. PCOS mas aj na zaklade vysetrenia od lekara, alebo si si len z netu urcila?

gianna
24. nov 2017

a este skus pozriet NaProTechnology - liecba neplodnosti, ktora ma za ciel optimalizovat cyklus, nie len ta hormonalne nastavit na tehotenstvo ako je to v CAR a problem sa zase neriesi.
http://www.zenyprezeny.sk/naprotechnology/