Astenozoospermia 25%. Aká je šanca otehotnieť?

daduliana
2. aug 2011

Dobry den, velmi pekne prosim o rady a skusenosti s touto diagnozou.Manzelovi zistili astenozoospermiu 25% a hned nas odporucili na umele oplodnenie, ktore mam absolvovat koncom augusta.Ja som uplne zdrava.Chcela by som poradit od niekoho kto mal presne tu istu diagnozu, ci sa to podarilo atd. Pocet spermii je idealny, ale len 25 % je pohyblivych.Dakujem pekne za vsetky prispevky.

cecil36
2. aug 2011

Na uspesne prirodzene oplodnenie musi byt pocet aspon 50% hybajucich sa vpred z celkoveho poctu. Nasad mm ACE selezin + B- komplex na 3 mesiace, mozno to zaberie, teda ak je problem len v pohybe. Horsie je to, ak by mal zlu morfologiu, ale to nepises. Kvoli zlemu pohybu by som sa urcite do klasickeho ivf este nehrnula. Neskor mozno nativ alebo soft, ale myslim, to uz predbieham 😉

gabinka41
2. sep 2011

Ahojky. Môj manžel má oligoastenozoospermiu.V KE nám tiež odprúčali IVF,ale moja doktorka povedala,že
to nieje nevyhnutné.Manžel má 36% pohyblivosť....berie vitamíny Selezin ACE a Macu. Uvidíme,ako dopadnú kontrolné výsledky...ale vždy dúfame a veríme,že nás bude onedlho viac 🙂))

ketriin29
13. sep 2011

ahoj gabinka41...moj manzel ma presne taku istu diagnozu a poviem Ti na rovinu, na umele chodte urcite, pretoze prirodzenou cestou sa vam to podari len obrovskym zazrakom. Oligoastenzoospermia neni vobec dobry vysledok, skor naopak. Takze aby si nemala falosne nadeje od Tvojej 'podarenej' doktorky. Nam ked vysla taka diagnoza tak lekari nam hned povedali, ze sme jasni adepti na umele oplodnenie (ja som v poriadku), ktore ma caka buduci tyzden. Prajem vela stastia.

lucinocka
13. sep 2011

my sme mali 30 percent pohyblivych, rovnaka diagnoza a otehotnela som..

rybca
4. jan 2012

ahoj, moj priatel mal v maji 2008 len 20 % pohyblivych, tiez nam hned odporucali umele, ale nejak sme sa k nemu uz nedostali, v septembri som si nasla // a v maji 2009 sa nam, prirodzenym pocatim, narodil krasny, zdravy syncek....🙂 myslime si, ze za zly stav SPG mohlo pracovne prostredie v Slovnafte, a tiez si myslime, ze za zlepsenim je zvysena turisticka aktivita - dovolenka v Alpach, rozne splavy a tak...🙂