Inkontinenčné nohavičky po pôrode

6. jún 2023

Pomaly sa pripravujem na to, čo príde po pôrode a na pobyt prvých pár dní v nemocnici. Chcem sa opýtať aj priamo tam, no do času by ma zaujímali aj skúsenosti ostatných. Myslíte, že je vhodné si namiesto popôrodných vložiek zaobstarať celé inkontinenčné nohavičky/plienky? Ide o to, že má byť ešte dosť teplo v termíne pôrodu plus mám hyperhidrózu a už samé o sebe sa dosť veľa potím, aj v intímnych partiách a už z obyčajných ms mám skúsenosť že mi kade tade lieta vložka hocikedy sa odlepí, nesedí a mňa to maximálne vytáča a znervózňuje (chytajú ma nervy len to píšem 😂). Nechcem tieto stavy zažívať po pôrode a preto rozmýšľam nad tými nohavičkami. Viem že existujú aj tie sieťové nohavičky do ktorých sa vkladá vložka ale bojím sa že aj v tom to bude utekať. Tie inkontinenčné nohavičky mi prídu ako maximálna istota. Budem vďačná za vaše rady 🙂

jaga18
6. jún 2023

S inkontinencnymi skúsenosť nemám iba s tými sietkovymi. Poporodne vložky sú dost veľké , omnoho väčšie, než klasické, nemajú ako v tej sietke lietať a posúvať sa. Toho sa obávať nemusíš.

pribinak
6. jún 2023

Vieš tá poporodna rana potrebuje dýchať aby sa ti všetko dobre hojilo.
Neviem či sú inkontinenc. nohavičky na toto super
Tie sietovane sú na toto ideálne. Neboj, tá pôrodná vložka má veľkosť pomaly plienky. Tá sa ti veľmi posúvať nebude

autor
6. jún 2023

Ono ide o to že som si jedno balenie tých popôrodných vložiek objednala nech sa s tým zoznámim, dala som si na skúšku kvôli výtoku a do hodiny bola celá skrčená odlepená nedržala a ešte bola aj nepríjemne mokrá od potu. Tomu sa chcem radšej vyhnúť lebo v tom nevidím zmysel mať niečo také.

jaskolka
6. jún 2023

Veď si kľudne daj tie nohavičky, ak budeš mat lepší pocit. Len ide o to ze po pôrode potrebujes často meniť vložky, tak sa priprav, že budeš potrebovať aj veľa tých nohavičiek.

anavixy
6. jún 2023

Relativne by to mohlo byt ok, ale budes ich potrebovat niekolko na den, tak ako aj vlozky, pretoze riziko infekcie je tam naozaj velke - maternici bude otvorena rana velkosti tanierac plus porodne poranenia.
Co sa tyka sietovanycj nohaviciek, tak ak si kupis dobru velkost a tie uplne sietovane, tak budu drzat naozaj dobre. Skusala si aj tak, ci len vlozku do normalnych nohaviciek?
A hlavne vlozky si kup tie uplne velke dlhe, lebo su aj mensie 🙂

olifcek
6. jún 2023

A always veľkosť 4, či 5? A poprípade ešte za ňu dať veľkosť 1? Krídelká držia, nepustia 🙂

zuzanka.zuzu
6. jún 2023

podvozok treba VETRAŤ 😉 s inkontinencnymi skúsenosť našťastie zatiaľ nemám ale skôr si myslím že budú nepriedusne

autor
6. jún 2023

Ďakujem za postrehy, skúsim teda kúpiť tie sieťované a ešte to odskúšam tak 🙂

beky223
6. jún 2023

Ja som mala aj nohavičky, použila som ich tuším ten prvý deň, potom som prešla na vložky... Tie nohavičky mi dali takú väčšiu "istotu" aj v noci, kým bolo to krvácanie maximálne silné a nevedela som čo čakať. Ale druhýkrát už nejdem brať, vložky a sieťované nohavičky stačia, aj s tým vetraním je to pravda, inkontinenčné nohavičky sú príliš neprieustné.

petamich
6. jún 2023

rodila som v lete a zaparovali sa mi aj prsty na nohach, neviem si predstavit mat tie inkontinencne nohavicky 😵‍💫 za mna sietovane

ivka21
6. jún 2023

No treba aby ta spodná vrstva bola priedušná a inkontinencne nohavičky asi niesu. Áno popôrodné vložky sú smrť aspoň u mňa, lebo nemaju lepiaci pásik a behajú kade tade. Ja som to pri druhom vyriešila sietovanymi nohavickami a inkotecnou vlozkou. Držala super a ani sa neposuvala a zo spodu je priedušná.