Inofolic na úpravu cyklu

3. feb 2022

Ahojte baby, mám na vás dotaz😊

O dieťa sa ešte snažiť nesnažíme ale doktor mi predpísal Inofolic na úpravu cyklu (anovulačné, 50 dňový cyklus atď)
Dočítala som sa, že dopomáha k ovulácií a teda aj menštruácia by mala prísť v poriadku. Lenže,..používa sa to vraj hlavne pri snahe otehotnieť. Rozmýšlala som, či mi ten cyklus náhodou nezmení na 9 mesiacov😃 Mali by sme si podľa vás dávať teraz ešte väčší pozor než doteraz?

autor
3. feb 2022

*poradil , nie predpísal 🙂 zle som sa vyjadrila

kkovacovak
3. feb 2022

Myslím si že keby to takto jednoducho fungovalo tak by tu nebolo toľko žien ktoré nemôžu otehotnieť. Takže si treba dávať pozor ale podľa mňa nejaká ultra-extra plodnejšia nebudeš. A k tej úprave cyklu...ja som brala inofolic asi 4 mesiace (kvôli snahe o bábätko) a cyklus som mala stále od 28-35 dní takže na toto to mne ani nefungovalo.

azurova99
3. feb 2022

Ja som ho používala pri snahe napríklad, nepomohol cyklus mi ešte viac rozhadzal

sense
3. feb 2022

Ja som ho užívala keď sme sa snažili a nepomohol.

emalka
3. feb 2022

Nemas nahodou pcos? Popis tvojich cyklov by tomu zodpovedal. Pocula som ze inositol pomaha vyrovnat hormony ale urcite to nieje vseliek.
Mne najviac pomohlo zredukovat sacharidy v strave. Ci uz mas pcos alebo nie, inzulin robi problemy s cyklom. Skus 3 mesiace jest menej sacharidov a uvidis.
Tiez sa skus doktora opytat aj na metformin, mozno by ti pomohol. V prvom rade treba prist na dovod dlhych cyklov a anovulacie cez pravidelne ultrazvuky a hormonalny profil.