Jednodňová laparoskopia na gynekológii

17. jan 2024

Dievčatá, prosím absolvovali ste niektorá operáciu na jednodňovej gynekológii? Maminu čaká budúci týždeň výber polypu z maternice a povedali jej, že ráno ju zoperujú a poobede ide domov. Ja si to akosi neviem predstaviť, lebo uspávaná som bola iba raz pri laparoskopii žlčníka, operovali ma ráno a ešte len podvečer som začínala ako-tak vnímať a neviem si predstaviť, že by som sa mala postaviť, zbaliť a ísť domov. Toto je nejaká iná slabšia anestéza? Mamina má totiž už 69 rokov, tak sa bojím, či zvládne normálne tú noc po operácii alebo mám ísť radšej k nej spať (nebývame v jednom meste). Ďakujem za rady a postrehy.

majamat
17. jan 2024

urcite je to slabsia anesteza. mojej dcere robili biopsiu z creva - gastrofibroskopiou v celkovej naesteze a 2hod po nej sla domov. mala 3,5r

lilyianka
17. jan 2024

Keď sa môžem spýtať,kde ju budú operovať?
Moju kamošku teraz operovali,jeden deň ráno prišla,pred obedom išla na sálu a na druhý deň poobede domov. Takže nie v rovnaký deň. Asi záleží od náročnosti operácie.

majamat
17. jan 2024

polyp odstranuju podobne ako sa cisti maternica, cize sa vykona kyret, nemusi sa robit uplny, ae tusim sa da len v mieste polypu. a aj takto sa robili potraty.
v takychto pripadoch pustali zeny domov vlemi rychlo.

lenka098123
17. jan 2024

Počas takejto jednodňovej chirurgie dostane pacient poučenie aby mal sprevádzajúcu osobu aspoň na 24 hodín pri sebe. Aspoň tak som to mala ja

20erika07
17. jan 2024

Teraz som mala v januári gyn.laparku a pri dohadovani mi tvrdili, ze pojdem domov v ten den, a ked ma hospitalizovali ( v ten den aj vykon) tak vraj pri laparkach na druhy den pustaju . Aj sestra teraz ide a tiez ju pustia az na druhy den.
Urcite bude mat laparoskopiu a nebudu jej to robit odspodu?
Narkoza je v poho, je to par minutovy zakrok.

autor
17. jan 2024

@20erika07 odspodu

autor
17. jan 2024

@lenka098123 tak ona žije normálne s manželom, mojim ocinom, ale ten už má takmer 75, tak radšej tam pre istotu asi aj ja zostanem

kaja01
17. jan 2024

Ja som bola pred rokom na laparoskopii a tiež povedali, že v ten deň domov, ale išla som až ďalší deň na obed. Pre istotu jej zabaľte aj niečo na jedenie, lebo nám nedali nič, ani na večeru ani na raňajky. Večer nám sestrička doniesla aspoň suché rožky čo ostatné ženy nezjedli na olovrant.

majamat
17. jan 2024

teraz mi to doslo.
polyp je kde? ak v maternici, tak ten sa nevybera laparkou. tam sa robi kyret. zospodu.

gaaaa
17. jan 2024

Bola som pred mesiacom. Na 10.30 som mala prísť,13.15 ma brali na operačku a 15.30 som išla domov. Mala som jeden polyp na krčku a jeden na maternici.

titla
18. jan 2024

Ja som tak pred 5 rokmi absolvovala laparoskopicku diagnostiku na gynekologii + mi robili hyfosy a hysteroskopiu. Rano ma prijali, o 11.00 operovali a o 15:00 uz pustili domov. Ale bola som upozornena, ze keby pocas operacie bol nalez a museli robit zasah ostanem tam na noc.
Su narkozy a narkozy. Do inej narkozy ta daju, pri operacii do inej pri zakrokoch alebo vysetreniach, napr. kolonoskopia, MRI u deti a pod.
Pises, ze mamine budu odstranovat polyp zo spodu, cize to nebude rezom cez brusnu dutinu a tym padom taky zasah do organizmu. Pravdepodobne ju len prispia, nepojde o narkozu s takou silou ako pri invazivnejsoch operacnych zakrokoch.

taktotedanie
18. jan 2024

Je to bezne, vacsinou chodia s doprovodon

janulienka78
18. jan 2024

kamarátka tak ide tiež. Ráno príde nalačno, spravia zákrok a večer ide domov

julka188
18. jan 2024

Bola som tak v septembri presne na taky zakrok, po dvoch hodinach ma pustili domov s tym, ze manzel podpisal, ze za mna prebera zodpovednost na 24 hod po zakroku, musel po mna prist. V papieroch boli cisla na lekara aj anesteziologa, plus vypisane prejavy, pri ktorych volat. Ja som sa citila ok.

20erika07
18. jan 2024

Tak ked odspodu ,tak kyret, to je v pohode, boli tam so mnou dve dochodkyne ,ktorym toto robili a obe boli uspate kratucko a isli domov svižne. Drzim palce