Kedy ste dostali menzes po interrupcii?

16. jún 2023

Ahojte
Chcem sa opýtať, žien ktoré podstúpili interupciu zo zdravotných dôvodov, kedy vám po interupcii prišla prvá menštruácia a ako si vypočítam plodné dni po interupcii? Je šanca ešte otehotnieť?
Prosím blbé komentare nepíšte prečo som išla keď som musela zo zdravotných dôvodov.
Ďakujem za pochopenie a odpovede.

domkakvet
16. jún 2023

Ci je sanca otehotniet a pri dalsom tehotenstve uz nebudes mat tie zdravotne problemy, tak asi podla toho.

martinaju
16. jún 2023

@domkakvet existuju aj zdravotne dovody na strane plodu?! Napriklad?! Boze toto su mi komentare. Ocividne dietatko chcela.

domkakvet
16. jún 2023

@martinaju keby ho chcela, tak by ho nezabila, poznam z vlastnej skusenosti nie jeden pripad kedy povedali, ze dieta bude chore a boli to rozne diagnozy, dieta sa im potom narodilo uplne zdrave a ze taketo chyby nastavaju je vseobecne zname, tak ze myslim, ze toto dovod nebude.

zuzi0911
16. jún 2023

Ja som mala síce kyret z dôvodu MA...
Ovu som mala na 17den po zakroku (dr mi to povedal)na 27den po zakroku som dostala ms .
My sme mali pauzu 3 cykly ... a otehotnela som až na 10 cyklus (tie 3 nepočítam)

Ovu asi hneď nevypocitas . Musíš počkať na menštruáciu a od nej potom napr merat bazalku teplotu ,alebo sa proste snazit kazdy 2-3den .

juliet86
16. jún 2023

nepises v ktorom tyzdni interupciu podstupujes. vseobecne sa osporuca cakat 3cykly

vamajka
16. jún 2023

@domkakvet co tu trepes odpovedaj k veci alebo netrep

luliu
16. jún 2023

@domkakvet nehanbíš sa? Grc ten tvoj komentár....

heln
16. jún 2023

@domkakvet mozno uz nechce otehotniet, preto sa pyta na plodne dni, aby sa tomu vyvarovala.

svetlonos
16. jún 2023

@domkakvet
a uvažovala si aj, ze dieta sa prestane vyvijat, prestane biť srdce, ci je to mimomaternicive? A aj ked je to krute, su mnohe dg, ktore nie su zlucitelne so zivotom. Nesud, nie si Boh.

martinaju
17. jún 2023

@domkakvet prosim ta vies aku diagnozu malo dieta? Odpovedaj k otazke a nie uplne mimo. Pre nu je uz dost tazke ze to podstupila ked to babo chcela tak prestan trepat kraviny. Netreba sa vyjadrovat ku kazdej teme. Vyjadruj sa k veci a bude pre kazdeho zivot krajsi. Netreba sa starat do vsetkeho do coho ta nic
Nesúd lebo budeš sudeny… sudit kazdeho moze len jeden tak prosim ta opusti diskusiu a viac sa nevyjadruj.
Ty si nikdy nespravila nic odsudenia hodne ze? Ty si bez chyby. Tak sa zamysli nad sebou a pozeraj do svojho hrnca.

martinaju
17. jún 2023

Lekar ti povie urcite aj podla sona. Cca po 4tyzdnoch by mala prist ms a otehotnies vtedy ked bude telo pripravene samozrejme plodne dni je najlepsie kontrolovat folikulometriou. Zalezi ci ti nastupi ms tak ze budes mat pravidelnu alebo ti to rozhadzalo cyklus. Ovulacia ale moze byt aj za normalnych okolnosti posunuta na skor alebo neskôr tak isto po potrate. Niektore zeny otehotneju hned a proste Ni sa nesnazia takze ak chces babo tak neboj nesustred sa na to povec si ze ideal pockat tie 2-3 cykly a potom sa snazit a mozno sa podari uz vtedy. Nasad si nejake vitaminy. Ak nechces otehotniet tak idealne si nasadit nejaku antikoncepciu hned 🙂

domkakvet
17. jún 2023

@svetlonos prosim ta mozes mi povedat v ktorej vete som niekoho odsudila?

domkakvet
17. jún 2023

@martinaju neviem v ktorej vete som niekoho odsudila, este raz som si to precitala a nic take nevidim.

lavender94
17. jún 2023

@domkakvet už len vykrikovať, že si dala zabiť dieťa bolo úplne empatické. Je milión scenárov prečo tak urobila, netušíš čo bolo za tym, či bol zdravotný problém na strane matky, dieťaťa, aký problém to bol a aké to mohlo mať dôsledky. Oháňať sa tým, že aj zdanlivo choré plody sa nakoniec narodili zdravé je dost mimo, nie každý má gule na to také riziko podstúpiť a čakať či všetko bude ok a zmieriť sa s tým, že možno nebude.

martinaju
17. jún 2023

@domkakvet si precitaj co pises osobe ktora prave v podstate prisla o dieta. Ty vies preco sa tak rozhodla? Vies o tom ze su take prognozy ze dieta zomre uz v urcitom tyzdni a ohrozuje to tym padom aj matku pretoze matka asi nebude v nemocnci cakat kym v nej dieta zomre aby vedeli zasiahnut v cas a nedostala otravu krvi… alebo ze po narodeni ak sa vobec narodenia dozije hned zomrie? Vies ze existuju aj take prognozy? Nie je vsetko so statnym koncom. Nevies co je za tym tak preco pisat ze to dieta nechcela lebo ho zabila. Vies ake to muselo byt rozhodnutie ked ju odsudzujes ze zabila dieta? Ano toto je presne to odsudzovanie a sudenie ale ty si tak neempaticka a asi nerozumies slovu odsudit niekoho.
Staci si precitat co pises… katastrofa ozaj.
Autorka sa pytala na nieco ine ked nemas k teme co povedat tak tu temu nekomntuj naco?? Co jej pomohol tvoj komentar? Ze sa citi este horsie ako sa citi? Ty vies aku ma povahu a ci uz teraz to neznasa natolko zle ze tvoj debilny komentar ju este viac polozi?! Zamysli sa nad sebou nabuduce kym zacnes komentovat zivot niekoho ineho!!!

domkakvet
17. jún 2023

@lavender94 neodcudzujem ludi co to podstupia, mam aj kamosku, co to podstupila, aj ked do teraz to lutuje, ale to je druha tema, no interupcia je zabitie, aj ked si to das do googla, nikoho neodcudzujem, ak sa to aj autorky dotklo, tak sa ospravedlnujem, ale obhajovat to tiez nebudem, nakolko faktov okolo toho je dost potvrdenych a ked sa pyta ci este bude moct otehotniet, tak po interupcii sa to nemusi kazdemu podarit, pisala som to aj preto tak aby to bola vystraha aj pre ostatne zeny, ktore to budu citat, nie preto aby sa niekto citil zle, alebo ako odsudenie, toto je zial tema pri ktorej by sa mal mat kazdy na pozore, keby sa to bralo v pohode tak si precitaju aj nejake pubertiacky budu to brat na lahku vahu, casom to mozu lutovat.

martinaju
17. jún 2023

@domkakvet ona sa ta pytala ci je interupcia zabitie dietata??? Zobud sa a laskavo nekomentuj mimo temy!!! Pytala sa na nieco ine. Odpovedala si jej???

A ano po interupcii moze otehotniet aj hned prvy cyklus (stava sa to) su tam iste rizika ale na tie bola urcite upozornena. Dalej je to proste kyretaz ktoru podstupilo xy zien aj z inych dovodov. Takze sa ukludni a chod si riesit svoje komplexy niekde inde.

Problem otehotniet moze mat zena aj bez interupcie. Dalej ja som kvoli tomu aby som vobec otehotnela podstupila kyretaz 2 krat. Potom sme prisli o babo cize tiez kyretaz a otehotnela som prirodzene prve dietatko mam z ivf. Staci takto? Rizika som vedela ale jednoducho niekedy clovek nema na vyber. A ona napisala ze to podstupila zo zdravotneho hladiska nie z rozmaru tak sa preber!