Krvácanie a Norethisteron

mici88
7. okt 2023

Ahojte od cca 5. septembra krvácam. Začalo to špinením, potom 9.9. menzes, znovu špinenie, zrazu 4 dni nič a tento mesiac 1.10. špinenie a následne sa spustil menzes. Bola som u lekárky, ktorá mi dala lieky norethisteron na vyše 20 dní a dávkovanie 2 krát denne. Malo by mi to podľa nej menzes zastaviť a po dobratí do pár dní spustiť klasický, ktorý by mi mal upraviť cyklus. Momentálne lieky beriem tretí deň a jemne mi to krvácanie zastavilo, ale stále mám bolesti a sem tam krvaví výtok. Bojím sa toho, že to bude veľká chemická bomba, keďže v letáku bolo písané, že to má zastaviť aj ovulaciu a nemala by byť šanca otehotnieť momentálne (čo nemám v pláne pokiaľ sa nevyliečim) .

Aké máte s týmito liekmi skúsenosti?

uriva
7. okt 2023

Mala som to nejako takto podobne. Krvácanie zastavilo úplne asi až na 6.deň. Brala som ale len desať dní. A tak ako ti povedala lekárka - po dobratí sa asi do týždňa menzes spustil. V pohode, normálne trvanie aj všetko. O pekne 30 dní zase, ale to bol mazec - kŕče, bolesti hlavy, nafúknutá, PMS taký, že sa ku mne radšej nikto nepribližoval, ale krvácanie ok, ale celý týždeň mi bolo zle. Ale ja som to takto mala odvždy pri Norethisterone - mala som ho asi 3x v živote kvôli posunutiu - a vždy ten prvý MS v pohode a ďalší úplne mi bolo zle. Vôbec neviem, prečo to "chytá" až ten ďalší a nie ten prvý po dobratí.
Ale pomohlo mi to, viac sa mi to krvácanie mimo pravidelného cyklu nevrátilo.
A akurát viem, že by si nemala otehotnieť počas brania Norethisteronu, lebo to môže mať vážny vplyv na vývoj embrya, tak na to bacha.

janetinka27
7. okt 2023

@mici88 ahoj, ja som ho brala dlhodobo, obcas som potom brala par mesiacov duphaston a zas norethisteron. Takto som zila par rokov, teraz by som uz chcela vediet pricinu.

janetinka27
7. okt 2023

@mici88 a este - drzim ti palce, viem, co je to takto krvacat, je to aj napor na psychiku.mne sa to spustilo vo veku 19 rokov.

mici88
autor
7. okt 2023

@janetinka27 ja mám momentálne 20 a naozaj je to nepríjemné. Hlavne to oslabené telo po takýchto výkyvoch a robím manuálnu prácu chodím na 12-tky + každý týždeň nadčas a nezvládam to tak dúfam, že tie lieky zaberú

mici88
autor
7. okt 2023

@uriva ja som ho začala brať teraz počas tejto "menštruácie". Ono v čase menštruácie som mala normálnu menštruáciu inak mimo som iba špinila tak už som si neni istá ničím. A áno viem, že je to nebezpečné, ale vraj je pozastavená aj ovulácia tak to je možno málo pravdepodobné otehotnieť. . Zisťovať to neplánujem.
Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede.

janetinka27
7. okt 2023

@mici88 ahoj, ano, zaberu. Niekedy je to kratkodobe, moze sa to opat upravit. Keby sa to opakovalo, treba hladat pricinu.
Ovu sa moze aj napriek tomu vyskytnut a tehotenstvo treba vylucit skor z mozneho vplyvu na dieta. Verim, ze sa ti to napravi.

mici88
autor
7. okt 2023

@janetinka27 ďakujem krásne

luccija
7. okt 2023

@mici88 zaberie dobre tiež som ho brala.Aj menzes som potom dostala ako som mala...robila ti aj sono či nemás myom, polyp?
Kúp si železo, keď tak často krvacas

mici88
autor
7. okt 2023

@luccija kúpim jasné. A robila mi aj sono. Nič nebolo nájdené

mici88
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1lenka_
24. jan 2024

Ked citam co citam tak to radsej stornujem celu dovolenku a nie, aby som nespavala pre otazku ci si tieto lieky nasadit ci nie, Je to totalny chemicky humus ( negativne skusenosti od zien prevladaju) ako antikoncepcia, niekto sa v zivote z vedlajsich ucinkov nedostane alebo to trva mesiace az roky viem podla seba ked na sebe driem uz dlhodobo. Nechcem byt pokusnou krysou alebo dufat v stastnu loteriu, ze ja budem ta, ktorej to neuskodi a nebude mat po vysadeni po dovolenke problemy ako citam u inych, to radsej vyskusam tie tampony samozrejme bio nie vyrobene lepidlom a inym shitom alebo ak mi ma byt zle pred odchodom tak to radsej stornujem, lebo nejde len o to, ze prasok na bolest zaberie, ale to nepohodlie, to nemoct si naplno vsetko uzit. Ach!!! A to som planovala ako hlupa, ze svoje dni mat nebudem a prave naschval mi meskaju ked mam o 3 dni cestovat takze nikdy tie rozumne nehadzte vinu na seba, ale na toho tzv. kretenskeho stvoritela celych zenskych dni!!!