Má niekto skúsenosti s ureaplazmou?

pimi
15. feb 2011

zistili mi ureaplazmu, ktora z vas ma s tym skusenosti?

jljz911
24. feb 2011

Ahoj my s priatelom sme sa snažili rok o babo a stale nič!!Tak som išla na gyndu a urobil mi vyter na ureaplazmy...chlamidie a mykoplazma a prave urea. som mala pozitivne Je to vraj pohlavna choroba ktora ma za pričinu neplodnost .Po preliečeni sa však ma všetko dostat do normalu.Je však potebne preliečit aj partnera.Tak sme sa liečili obaja a 2 mesiace sme nemali žiedny sex..dalo sa to vydržat hlavne ked vieš že za tou trpezlivostou bude vytužene dieta.Len nerozumiem prečo mi doktor neurobil ten vyter skorej kedže som tam bola stale kežde 3 mesiace že mam vytoky a podobne.Mala som aj zapal moč.ciest takže jedno z druhym..Som však rada že to už mame zasebou a možme sa sustredit na babo lebo nie každej sa podari vyliečit na prvy krat.A pamatam že ked sme sa snažili o babo tak som aj mala 2 testy pozitivne lenže to vždy zaniklo takže som nechapala prečo brala som aj kys.listou vitamin E aj C a teraz už viem čo bola pričina.A v čechach to ani neliečia lebo to ma 50% populacie.

lulu19
24. feb 2011

ahoj my sme sa tiez snazili o babatko a nic sale nic a ked som to spomenula doktorke tak mi urobila vyter na ureaplazmu ,mykozy a tieto .potvtdila sa ureaplazma to bolo v jan 2010 hned mi nasadila antibiotika aj mojmu muzovi je pravda ze nezabrali prve ani druhe a tak sme brali antib do aprila 4 mesiace potom sme mali mesiac pauzu a potom som zostala tehotna a ani neviem ako 😀 😀 😀 😀 som vobec nedufala ani len v kutiku srdiecka ze by sa ten mesiac mohlo podarit mozno to aj psychycha urobila kedze sme na to ani nemysleli ale podarilo sa .
drzim palce

magnolie123
11. mar 2012

ahojte dievčatá, ja pátram ako môžem nad info o ureaplazme....ja som sa začala pokúšať o bábatko s priateľom, stále nič, tak som si dala urobiť test na chlamydie, ureaplazmy, mykoplazmy, ureaplazma vyšla pozititvne....priateľa som horko ťažko dostala k urologovi, tomu ale vyšiel vysledok negativne, ja neviem či to bol správny postup, ale len ja som dostala antibiotika........a neviem či to nebola chyba, ale jemu by ich asi nedal, ked zo steru z močovej trubice to bolo negativne, čo moja lekárka nechapala......dala som si urobiť kontrolný ster po 2 mesiacoch a opať pozitivne!som zufala, ale s lekarokou sme do preberali, v Cechach to neliecia,nerozumiem tomu celemu......bala som sa povedat opať priateľovi, že to mam pozitivne, lebo v nom to vyvolava len paniku.....
doktorka mi povedala, ze nie je potvrdene, ze zeny neotehoteneli alebo ze mali problemy, ako predcasné porody ci potraty, nie je to dokazana a veľa žien nevie ani , že to má...neviem čo mám robiť, či opať sa pokusiť liečiť, alebo čakať či otehotniem...inak som myslim v poriadku, ovulácia prebieha , len po 3 mesiacoch tehotná nie som............ ☹ neviem či sa to obíde bez antibiotik, pretože neviem či priateľa opať donutim ist na urologiu....a či je to naozaj nutne liečiť, žiadne problemy som nemala ani nemám.....

bajana
11. mar 2012

ahojte, ani nestraste, ze tato potvora sposobuje problemy s otehotnenim ☹ .... na prehliadke som bola v januari 2011, robili mi testy, ale uplne som zabudla volat si kvoli vysledkom, nemala som ziadne problemy...ked som bola teraz v januari znovu na prehliadke, lekarka vytiahla stare vysledky...ze ich mam, ale nie nejako vela...nasadila nam obom ATB, ale dala mi na vyber, ci ich chcem - vraj sa kedysi myslelo, ze mozu sposobovat predcasny porod, ale uz to nejake studie vyvratili .... nemoznost otehotniet uplne vylucila....vraj to nie je nic strasne, v sucasnosti pomerne bezne, len ze sa musia preliecit obaja partneri a ani sada ATB to nemusi uplne odstranit...mam ist znova na kontrolu...a mimochodom, byvam v CR a tu mam aj lekarku

katarina822
12. mar 2012

ahoj nam sa nedarilo babo a po 2rokov v centre nam doktor potvrdil ueroplazmu ze aj to moze sposobovat nepldnost potrat obidvaja sme sa preliecili antibiotika kontrolu mne nerobil doktor moj bol na kontrolu viac sme antibiotika nemuseli uzivat.nam bolo povedane ze ma to vela ludi a ani o to nevedia . a o 3mes.nato som ostala prirodzene tehu. ale brala som najeke lieky nesuviseli s ueroplazmou.

klik tu https://www.modrykonik.sk/forum/tema/ureaplasma... a tu http://ozene.zoznam.sk/cl/100295/254456/Ureapla...

mangnolie ja by som skusila od svojho gyn. ci by mi nenapisal antibiotika pre seba aj pre manzela

sin
7. jún 2012

Ahojte baby, potrebujem radu. Tiez som zacala brat atb na ueroplazmu 3 dni po ovulacii a teraz sa bojim ze v pripade ak som otehotnela ci to neuskodi babatku. Mam ich brat 10 dni, ale tehotensky test mi tak skoro nic neukaze. Mala niektora z Vas podobnu skusenost? Diiiik za odpovede.

kaja26
2. mar 2016

Ahojte s tymto problemom sa trapim uz asi rok ureoplazmy.... Tiez sa snazime s priatelom o babatko ale uz cez rok sa nam nedari. Teraz ame dobrali atb a znovu testy vysli pozit. :(( chcela som sa opytat ci neexistuju este nejake vitaminy ktore by zabrali? Dakujem za odpoved

aureelia
8. júl 2016

ahojte baby, my sme boli preliečovaní cca pred vyse mesiacom, doktorka nam dokonca nasadila celé ATB + pol. Po 4 týž. sme boli na steroch a o oboch vysli negativne, veľmi sa tešíme, len čo čítam tu na forach, vraj tieto vysledky mozu byt aj skreslené... tak neviem či túto ureaplasmu mám či nemám...
každopádne by som mala veriť doktorke, že sme to zabili...ešte by sme mohli skúsiť biorezonanciu, ale to je aj drahé, no vraj účinné..

ja dúfam ,že sa nám už podarí mať bábo. lebo 3 roky čakania je vela už aj na mna...

nikola116
15. júl 2016

ahojte kocky ja som preliecovala ureaplasmy a mykoplasmy cca 3 roky, znova spm ich mala gyn mi predpisal dalsie antibiotika ale nebrala som ich tento krat som skusila wobenzyn v kombinacii s bulharskymi antibiotikami a cuduj sa svete po 6 tyzdnoch uzivania som boal na steroch a mykoplasmy zmizli uplne a ureaplasmy sa znizili o polovicu.....teraz beriem len tie lactobacily a v septembry skusim znovu preliecit wobenzynom ale na 3 mesiace vkuse lebo tie ureaplasmy mam chronikce snad to zabeire nakoniec aj na to 🙂)) mozno dakomu pomoze tiez tato alternative drzim palce ;)

sarah235
23. júl 2016

Bulharskými antibiotikami? To su ake?

Tiez mi zistili ureu a doktor mi chcel pridpisat antibiotika. Ja som ich zatial nezacala brat, pretoze v minulosti som sa na ureu uz liecila, dokonca na 2x pretoze prve antibiotika nezabrali. Ubehli 3 roky a mam ju zase. Nemam ziadne problemy, tak sa mi nechce uzivat take silne antibiotika len tak, navyse ked je tu moznost, ze ureu zas chytim od niekoho, kedze je tak bezna a prenasa sa aj cez kondom. Preto sa snazim najst nejaku alternativu, ako ju vyliecit aj bez antibiotik. Nad tym wobenzynom premyslam tiez. Len ma zaujimaju tie bulharske antibiotika 😀

majooocka
25. aug 2016

Ahojte myslite ze môžem dostať ureoplazmu od partnera ktorý je môj jediný a ja jeho jediná?

angvis
25. aug 2016

Ureoplazma je svina tazko sa lieci, su na nu rozne nazory. niektori tvrdia ze je lepsie nechat tak ak nezabrali prve antib. ini to urputne liecia. Ma ju strasne vela ludi a kedze nemaju priznaky ani o tom nevedia, pokial ja viem s otehotnenim by problemy robit nemala ale moze poskodit plod, sposobit potrat. Ja osobne som nasadila detox, davala som si kvapky z grepovych jadierok a dodrzala mesacnu ryzovu dietu, trochu drastak, ale nemienila som si odstavit pecen silnymi atb, nebodaj dlhodobo ich uzivat. Vysledok? Posledne testy dva roky dozadu, ureoplazma nikde, prave vedla mna lezi 7 mes dcerka.

sonka_miro
17. okt 2016

Ahojte manzelovi zistili ureu dnes som bola u svojej lekarky aj s ma zolovimi vysledkami. Tak zobrali mi ster a caka sa na vysledky. No hlavny problem je ten ze som v minulosti potratila a teraz sa uz dlho snazime o babo a stale nic. 😓 ake mate skusenosti s ureou a s postupom lekara.ja som mala dnea pocit ze lekarka to akosi nema zaujem riesit.

majooocka
17. okt 2016

@sonka_miro mne zistili ureoplazmu počas tehotenstva. Rodila som predcasne v 33 týždni cisárskym...práve pre neúspešne liecenie. Brala som silné ATB, začala som sa vďaka ureoplazme otvarat...ATB nezabrali a následne usúdili ze malému bude lepšie vonku ako vo mne. Ale otehotnela som celkom rýchlo planovane.

sonka_miro
17. okt 2016

@majooocka nam sa uz dlho nedari otehotniet a pred tym som dva krat na prvu supu ostala tehotna,ale zial potratila som. Nedavno zistili ureu tak dufam ze to pojde po prelieceni.

majooocka
17. okt 2016

@sonka_miro to ma mrzí ta ureoplazma je zákerná....napr.ja som o nej vôbec nevedela ani počas tehotenstva som nič nepocitovali ze by bolo niečo zlé

sonka_miro
21. okt 2016

dufam ze to bude ok

sonka_miro
24. okt 2016

tak dnes urea potvrdena. V stredu si idem pre lieky. a ideme sa liecit aby mohlo byt babenko 🙂

maj98
7. feb 2017

Ahojte, my s priateľom s ureoplazmou bojujeme už skoro rok a pol. Liečili sme sa na ňu už tri krát. Asi dva tri týždne po dobrati atb sme išli na kontrolne stery, ktoré boli negativne a do pár mesiacov boli naspäť. Nechodíme do bazénov, do sáun, sme si verní, periem uteráky a prádlo na vysokých teplotách, dezinfikujem kúpeľňu stále ako besná, jeme vitamíny na imunitu a staráme sa o seba. Nechápem prečo sa to stále vracia. Keď si spatne spomeniem mávam zápaly mechúra od malinka, takže zrejme to mám ja chronické a zdedene od mamy a on chudák to má stále odo mňa. Hceme si založiť rodinu ale doktor povedal že je to risk pretoze môžem potratit, mať poškodené dieťa, alebo to preniest na dieťa a cyklus sa bude opakovať. Mňa asi trafí z tejto pliagy..Niekedy si myslím že sa toho naozaj nikdy nezbavím. Aj keď mám zase dobre výsledky do pár mesiacov je to späť..
Blahoželám všetkým ženám ktoré sa toho zbavili a majú zdravu rodinku, a tým ktoré bojujú prajem veľa šťastia a trpezlivosti..

rakuskorakusko
1. apr 2017

Aj ja mam ureaplazmu..:(...bojim sa, ze sa to nebude dat vyliecit..

mathia888
3. apr 2017

@angvis
Ahoj chcela som sa ta opytat na ten Detox..zatial mam zasebou neúspešnu liečbu a hľadám inu formu ako stale iba antibiotika ☹ aka je prosim ta ryžová dieta? A tie kvapky sa ako používajú? Ďakujem za odpoveď 🙂

angvis
3. apr 2017

@mathia888
ta ryzova kura kuk tu: http://www.eutrofia.sk/node/123
kvapky z grepových jadier, teraz si nepamatam znacku, ale je ich viac..
Ta kura je drasticka ale oplati sa, vycistis si organizmus a bude schopny sam zabojovat, laicky povedane... 🙂 Ja som tomu sama neverila ale chcela som to skusit, kedze som sa tej opachy nie a nie zbavit...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikola116
3. apr 2017

@sarah235 preklep bulharské lactobacíly daflorn sa volajú check na web ;) sorry za preklep

mathia888
4. apr 2017

@angvis moc ďakujem vyskusame s priateľom 🙂

angvis
4. apr 2017

@mathia888 drzim palce, tie grapove jadra mi poradili na tom fore euforia, nieco o nich z netu napr. citujem Grapefruitové jadierka začínajú objavovať ľudia po celom svete ,pomáhajú im liečiť často krát intímne problémy,s ktorími sa im ťažko zveruje.

iwulqa
12. okt 2017

Ahojte bola mi zistena ureaplazma, berieme z manzelom atb a ja este aj vaginalne cipky. Nikto nevie kedy a ako som to dostala lebo mam rocneho syna a ze ci som to mala uz pred tehu alebo az po. Ja sa len chcem spytat ci je tu niekto komu zabrali atb na prvy krat. A vysie bolo spominane ze manzel isiel na vysetrenie nam dr. povedala ze to nieje potrebne ze musi atb brat tak ci tak.

iwulqa
12. okt 2017

@angvis prosim ta grepove kvapky si pouzivala vnutorke alebo is si ich pridavala do mydla a podobne lebo na nete je ze sa pouzivaju aj na intimnu hygienu tal ze sa pridava par kvapiek do mydla. Dakujem

maj98
13. okt 2017

My sme nakoniec boj s ureaplazmami vyhrali, po dlhých mesiacoch brania antibiotík od výmyslu sveta sme nakoniec mali negatívne výsledky a ako bonus teraz čakáme dvojičky 😀 už sme v piatom mesiaci a detičky sú zdravé. Keď si predstavím aka som bola zúfalá z toho kolotoča liekov a vyšetrení, dlhé týždne bez sexu, som teraz naozaj šťastná lebo to stálo to zato vydržať... Držím palce všetkým čo sa trapia s ureaplazmami ale treba byť trpezlivý a nevzdávať to. A nechodiť do termálnych bazénov a sáun.

ajsulienka
13. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať,či má niekto skúsenosť s liečením sa na ureaplazmu popri dojčení. Nechcem dieťa kôli tomu odstavovať.