Močím krvné zrazeniny

20. sep 2021

Som po operácií. Čaká ma vytiahnutie katétra, no stále močím krvné zrazeniny. Aké to bude počas močenia keď odstránia katéter? Bude bolieť, keď budú prechádzať zrazeniny močovou rúrou? Pretože teraz je to dosť nepríjemné, keď vstupujú do hadičky- sú to také akoby tlaky.

autor
20. sep 2021

Ešte by som chcela dodať, že toto fakt nikomu neprajem. Viem, sú určite horšie veci na svete, bolestivejšie, no nejde tak ani o fyzickú bolesť ako o tú psychickú. Veľmi ma to vnútorne ubíja. Akoby som prišla o svoju ženskosť. Som skoro nepoužiteľná, hýbem sa veľmi opatrne, pretože stačí jeden malý pohyb a bolí to. K tomu mám doma malé bábätko, o ktoré sa nedokážem momentálne starať. Mám pomoc od rodiny, ale aj tak.. neviem sa zbaviť pocitov úzkosti.

sss777
20. sep 2021

Ahoj.
Sice neviem, čo ti operovali, ale keď vytiahnu katéter, budú sledovať, či mocis dostatočne. Krvné zrazeniny pri prechode mocovou rúrou nebolia a je aj normálne, že sa budú nejakých pár hodín tvoriť, lebo katéter je cudzie teleso a dráždi stenu močového mechúra a aj močovej rúry.
Chápem, že je to nepríjemné, ale neboj, odstránia ho a bude dobre.
(Dr.)

miskamicha
21. sep 2021

Podstupika si hysterektomiu?? Alebo si maka operovany mocovy mechur? Boli ta hlavne zaveneny kateter, krvne zrazeninky ho mozu aj upchat,pozor na to. Ked pojde von bude to dobre,ale bolo by fajn este niekolko dni preventivne uzivat ATB.

autor
21. sep 2021

@sss777 ďakujem krásne :( operovali mechúr a pošvu- vezikovaginálna fistula po pôrode

autor
21. sep 2021

@miskamicha áno, zrazeniny ho upchávajú. Prvé 3 dni som s tým mala obrovký problém, bola som na pohotovosti 3x. Našťastie mám veci na preplach a preplachujeme, včera dokonca 3x za deň. Operovali mechúr. No uvidíme čo povie lekár, či nasadí ATB, keďže kojím.

miskamicha
21. sep 2021

Uf vezikovaginalna fistula velmi neprijemne ☹ to kateter je nutne mat veru zavedeny aj dlhsi cas a potom podla nalezu ho vybrat. Ale urcite by bolo vhodne nasadit nejake ATB,ako profylaxia vzniku zápalu pkus dicynone, mozem sa opytat ze kde bola operacia?

autor
21. sep 2021

@miskamicha Trenčín