Môže byť chyba na strane manžela?

desdemona13
4. júl 2013

Štyri mesiace sa nám nedarí otehotnieť napriek tomu, že ja mám pravidelnú menštruáciu a bazálnou teplotu a ovu testami potvrdenú ovuláciu. Môže byť "chyba" v manželovi, aj keď už má dve deti z predch. manželstva? Deti majú 8 a 9 rokov.
Vďaka za každú odpoveď.

avlv
4. júl 2013

@desdemona13 môže samozrejme plodnosť u muža sa mení. Treba ho poslať na spermiogram a budete múdrejší.

desdemona13
autor
4. júl 2013

Na spg ideme 10. júla. Tie dve deti mali s exmanželkou ani nevedia ako. Ja už neviem..☹

hajajanka
4. júl 2013

@desdemona13 4 mesiace je prilis kratka doba na to, aby si hned robila zavery. To, ze mas ovulaciu, nemusi znamenat schopnost otehotniet. Ak to chces vediet presne, navstivte lekarov a budete mat jasno. Tu nema nikto krystalovu gulu, aby ti vedel odpovedat.

desdemona13
autor
4. júl 2013

@hajajanka Chápem, že nemáte veštecké schopnosti, len sa pýtam na názor, ktorý môže vychádzať zo skúseností. Na konzultáciu do CAR ideme 10.7

kveta
4. júl 2013

@desdemona13 Styri mesiace je prikratky cas na paniku.

anjelicek26
4. júl 2013

Styri mesiace je prilis kratka doba na nejake zavery, presne ako pisu baby. Nerob si väcsi stres ako treba, po takom kratkom case uz hnat manzela na spermiogram? Hlavne klud. Plus problem moze byt stale u teba, husty hlien, bakterie v posve, co zabijaju spermie, ureoplazma, chlamydie, vylucili vsetko? Ale fakt toto je mimo rozmer po 4 mesiacoch snazenia sa to podari len maleu percentu buducich rodicov, co su uplne v poriadku.

simca06022011
4. júl 2013

podla mna je 4 mesiace malo na to aby ste to takto stresujuco a uzkostlivo riesili, cim viac mate stresu a budete sa pohanat, tak to bude horsie... stres je najhorsie co moze byt.

horana
4. júl 2013

- 4 mes. je prilis malo, nemusi ist o chybu, snad len netrpezlivost 🙂
- moze byt u teba, u muza pol na pol 🙂
- samozr. aj u neho, ale kedze uz ma deti mozno je to statisticky menej pravdepodobne ale plodnost sa rozne meni takze nic nemozno vylucit
- je fajn ze pravidelne ovulujes (ani to nie je vsetko), ale netlac na pilu, ani svojimi prilis skorymi zistovaniami svojich "parametrov", ani premyslani preco ESTE nie, takto to mozes psychicky blokovat a s tym uz ziadny lekar nepomoze

desdemona13
autor
4. júl 2013

Babule, lenže ja mám už 31 rokov a biologické hodiny bijú na poplach..
Anjelicek, hlien si myslím, že mám skôr vodnatý, okolo ovulácie až mokrý. Čo sa týka ureoplazmy, resp. chlamýdií - vediem racionálny sexuálny život, okrem manžela som mala len jedného sex. partnera.
Ja viem, že je asi skoro panikáriť, ale keď väčšina mojich kamarátok otehotnela na prvý pokus.. aspoň to teda tvrdia

desdemona13
autor
4. júl 2013

A keď vás tu už takto mám kočky, poraďte.. môžem mať s pravidelnou menštruáciou a ovuláciou PCO? Lebo nadváhu mám, aj vlasy mi padajú.. Ono je možné, že po tom všetkom, čo tu čítam si vymýšľam diagnózy.. neviem, poraďte.

maminag
4. júl 2013

Ahoj, ja mám taký vek ako ty, a tiež si myslím, že je to veľmi krátka doba tie štyri mesiace, náš starší syn má 8 rokov, a o druhé dieťa sme sa snažili celý rok !!!!, a povedali sme si, že ak sa to nepodarí, tak potom začneme riešiť manžela..., brala som duphaston, kyselinu listovú, nestresovali sme sa, a podarilo sa....máme krásneho a zdravého 8-mes. synčeka....prajem veľa trpezlivosti....

hajajanka
4. júl 2013

@desdemona13 Podla naliehavosti tvojho prispevku som myslela, ze mas davno po 40-ke. Si mlada zdrava zena, asi aj tvoj muz je zdravy, kedze uz ma dve deti. Skus byt troska trpezlivejsia. Nie vsetkym sa zadari na 1. raz.

kveta
5. júl 2013

@desdemona13 neber to v zlom.. Na nakazu ureaplazmou Ti staci aj jeden partner, nemusis to striedat..

A ked si pri tele, skus schudnut. To nie je hlaska o mode, ale o tom, ze nadvaha moze byt prekazkou otehotnenia.

slavka1981
7. júl 2013

Ahoj, viem ze to nie je lahke, sama si tym prechadzam, tiez mam 31, snazime sa rok, obaja sme zdravi a stale nic. Asi je to vsetko v hlave, a tie co otehotneli na prvykrat tak si s tym nerobili tazku hlavu a prave preto sa im podarilo. Ale zas vacsine to trva dlhsie. Ja som to tiez brala katastroficky ale teraz sa snazim to nesilit, nepozorovat sa a pride to. Mne lekarka povedala, ze ked sa do septembra nepodari, mozeme tomu pomoct. Zatial to nekonkretizovala, neviete co sa berie v takom pripade, ked vsetko mam v poriadku?

kveta
7. júl 2013

@slavka1981 Rok neuspesneho snazenia je povazovany za problem neplodnosti a dovod riesit to. Byt Tebou dam urobit spermiogram, sebe diagnosticku laparku. Ak bude vsetko ok, par krat skuste suloz v case gynekologom potvrdenej ovulacie, par IUI a neskor IVF. Hlavne do seba netrep ziadne hormony naslepo, ked si ok, nech si nerozhodis cyklus.

jania023
7. júl 2013

@desdemona13 myslim si ze mas uz po 30rokov takze za normalne otehotnenie sa povazuje do 15mesiacov..a az potom zacat riesit..aj ked mas ovu tak to nic neznamena mohli byt vajka nekvalitne alebo ste mohli byt chory atd treba skusat dalej

kaktusik007
7. júl 2013

@desdemona13 prosim ta, to co riesis???? tebe este nikto nepovedal, ze tehotna ostanes vtedy, ked je na to tvoje telo pripravene, a nie vtedy, ked si to povies???

ako - dobre, beriem ze rok sa ti cakat nechce.... ale reisit car po tom, ako 4 mesiace neostanes tehu????? uff...

cawes
7. júl 2013

@desdemona13 ja mam tiez nadvahu a vsetci mi hovorili ako tazko otehotneim, ake tazke bude tehu a su to len bludy. Pokial nemas 120 kg tak s tym ziadny problem neni.

matkamirko
7. júl 2013

Keby to bolo po 1-2 rokoch neuspesneho snazenia, nic nepoviem...ale par mesiacov??? A este pises, ze ti tikaju biologicke hodiny?? To mas uz cez 40? Pokial citam, tak mas 31, a teda podla mna normalny vek na dieta. Urcite to nesur, pretoze stres ti k otehotneniu nepomoze. Chyba u manzela nemusi byt vobec ziadna, takze spermiogram zruste, este rok pockajte, a ked sa nezadari, treba hladat vsetky priciny. A hlavne, pri kazdom snazeni, musis ratat s tym, ze otehotniet mozes aj po roku snazenia. To je normalne, a nie na prvy sup, ako ti hovorili kamosky. Pochybujem, ze vsetky otehotneli na 1.krat.. 🙂

barny
8. júl 2013

4 mesiace je kratka doba, my sme boli OK a trvalo to 16 measiacov, treba byt trpezliva 😉