Sledovanie cyklu

23. máj 2021

Ahojte dievčatá, ženy na čo sa spoliehate pri sledovaní svojho cyklu? Aplikácia alebo proste príde nepríde. Príde vám vždy podľa aplikácie na deň presne MS? Stáva sa vám že vám niekedy príde aj o pár dní skôr? Treba to riešiť alebo čím je to ovplyvnené? Ďakujem za názor vopred.

anile12
23. máj 2021

Ja som pred pôrodom mala presne 28 dní. Prekrásny pravidelný cyklus. Vždy keď aplikácia ukázala ze majú prísť - prišli. Veľmi výnimočné sa stalo ze meška ale aj to deň, maximálne 2. Ak meškajú pravidelne dlhšie dá sa to brať ako dlhši cyklus. Ak to nieje až taká katastrofa ze meškajú mesiac alebo proste viac ako týždeň pravidelne tak by som riešila najprv bud vitamíny alebo bylinky. A ak by nepomohlo tak doktor a hormonálny profil.

kkovacovak
23. máj 2021

Sledujem aplikáciu ale tá je len približná. Sú ženy čo majú cyklus na hodinu presne ale je to skôr výnimka. Ovplyvňuje to to, kedy sa vyplaví vajíčko a kedy teda nastane ovulácia. Na základe toho môže byť prvý deň ms rôzny. Nie je to nič nad čím by bolo treba sa zamýšľať. Kľudne môže byť medzi menštruaciami týždenný rozdiel. Zdravotne je to z tohto hľadiska v poriadku. Ak budete chcieť bábätko tak to bude možno zložitejšie lebo neviete kedy mate presne ovulaciu ale je to bežná vec. Taktiež sa nie je dobre spoliehať na plodné a neplodné dni keď je takáto nepravidelná ms lebo realita sa môže od aplikácie líšiť.

majamat
23. máj 2021

mam dost rokov, okrem par cyklov ( spocitala by som na prstoch 1 ruky ) som mala vzdy cyklus presny, ale nikdy nei na den. to urcite nemoze byt dolezite, aby prisla presne na den, moze tam byt rozdiel 2-3dni. a teda tych par odchylok, to je tiez u kazdej zeny bezne, ze obcas je v cykle odchlyka aj vacsia. proste hormonalna nerovnovaha.

petulka2021
23. máj 2021

Ja to mám presne podľa aplikácie