Vysoké FSH a LH a nízke AMH

violett30
28. apr 2017

Velmi prosim o rady vsetky tie, ktore boli v tak tazkej situacii a poculi ortiel: neplodna, resp. predcasna menopauza z dovodu vysokeho FSH aj LH a zaroven velmi nizke AMH (mamen 30 rokov). Prosim o radu tie,ktorym sa napriek tejto diagnoze podarilo otehotniet a co vam pomohlo. Vopred dakujem za vsetky rady.

zuzi0911
28. apr 2017

@violett30 urcite sa to da liecit liekmy,,,co ti dr povedal?

zuzi0911
28. apr 2017

A nie si tehu? Mas to v profile

kale13
28. apr 2017

skus DHEA suplement

violett30
autor
28. apr 2017

Nie je to moj problem ale niekoho v mojej rodine..neskusali ste bylinkarku? O dhea som uz vela citala..uvidime...ja som len chcela asi velmi citat pribeh od niekoho, kto ma takyto problem a napriek tomu sa podarilo otehotniet.ci uz umelo alebo prirodzene.....nepodarilo sa mi zatial najst babu ktora ma vysoke hodnoty fsh a lh a aj zaroven nizke amh a otehotnela..

hyacintka
7. júl 2017

@violett30
Ahoj, ja mam amh 0,02, fsh 12, ostatne hormony v norme. Tiez hladam osudy zien, ktorym sa podarilo otehotniet pri nizkom amh. Mam 40 rokov,14 rocnu dcerku. Pozeram, ze uz mas termin porodu? Ako sa ti to podarilo? Ja som po prvom odbere z nativ cyklu, dva prazdne folikuly, teraz skusam soft, mam cakat este na zazrak? Dakujem za odpovede.

janinuska
8. júl 2017

Ja mam amh 0,09, znamena to, že ked ma niekto velmi nizke amh, tak ma všetky folikuly prazdne?

violett30
autor
8. júl 2017

@janinuska nie som expert ani doktor..ale podla mna to znamena hlavne to,ze mas malo vajicok. Ale kvalitne byt mozu..tak si myslim ja..pretoze mlzes mat nizke amh,ale vajicka mozu byt normalne kvalitne

hyacintka
8. júl 2017

@janinuska
Neznamena to, ze budu vsetky prazdne. Ide o to, ze je tam uz malo vajicok ( nevieme kolko ani v akej kvalite), ktore sa este mozu rozhodnut, ze niektore z nich sa este vykotula z vajecnika a dozreje vo folikule. Kedze je ich uz malo, telo si to reguluje podla seba, lebo nema uz vajicka na kazdy cyklus, ale v prechode este nie je, tak mozno za rok dozreje jedno vajicko, ktore bude to prave. Vraj sa oplati cakat na vajicko do 43,ak mas este nirmalne cyklus aj ovulaciu. Ovulacia je aj s prazdnym folikulom bez vajicka, takze vtedy neotehotnies.

janinuska
11. júl 2017

Dievčata, je tu nejaka, ktora otehotnela s nulovym amh normálnou cestou? Lekari ma už odpisali, že len darcovske vajičko a ja stale čakam na zazrak.

ericia
11. júl 2017

@janinuska ja som na tom tak isto... Tiež čakám na zázrak... Mam za sebou 3 IVF a nič.. Vyzerá to tiež že nebudem mať inú možnosť iba dv... A tiež tomu nechcem uveriť 🙁

janinuska
11. júl 2017

@ericia No ja mam za sebou 2ivf a dlhoročne behanie po lekarskych vyšetreniach, 9 ročna neuspešna snaha o babätko, 2iui, moj muž už nechce ist do žiadneho car, tak len čakam na zazrak.

janinuska
11. júl 2017

Ešte sa chcem opytat, ked ma niekto amh 0, znamena to že pri OPU neziskaju ani jedno vajičko?

ericia
11. júl 2017

@janinuska tak ja som začala s IVF v novembri... Po štvorročnej snahe prirodzene.. Ale je to nič oproti tebe 🙁 môj priateľ zatiaľ ešte spolupracuje 😊 aj keď mi hovorí, že na čo sa trápim... Prečo nechcem tie dv... Berie to inak ako my ženy... Ja mam amh 0,12... Dnes som mala opu... Dva krásne folikuly a prázdne 😑

janinuska
11. júl 2017

No však aj ja. amh 0,09 dva folikuly a prazdne, aj ti povedal doktor, že prečo su prazdne, či to suvisi s tym amh.

ericia
11. júl 2017

@janinuska nejak som nebola schopná sa opýtať 🙁 ale predtým som jedno mala dobre... Aj pri prvom aj druhom IVF...

janinuska
11. júl 2017

@ericia AMH pozvolne klesa v priebehu života až na nulove hodnoty, čim je nižšie tym je nižšia šanca na prirodzene otehotnenie, resp na zisk vajičok pri ivf aspon tak mi to vysvetlil doktor. Na druhej strane jedna kočka tu pisala na MK, že otehotnela s nulovym amh normálnou cestou, tomu sa hovori fakt zazrak. držim palce.

hyacintka
11. júl 2017

Ahojte, ja mam 40rokov,dceru14r. A teraz mam amh0,02.tiez som mala po odbere dva prazdne folikuly☹️, ze mam malo vajicok o co svedci amh.

hyacintka
11. júl 2017

Ja tiez poznam jednu, co mala amh0,03 a otehotnela prirodzene tesne pred stimulaciou a caka dvojicky, v centre ju tiez uz odpisali, ze neplodna, ale vajicko sa naslo😀

janinuska
11. júl 2017

@hyacintka Ja mam syna 11 rokov a 9 ročna neuspešna snaha o druhe dietatko, stale verim a dufam, že sa nam zadari normálnou cestou. Aj ti doktor ničo povedal, že prečo su folikuly prazdne, či ma vyznam ist do dalšieho ivf držim palce.

ericia
11. júl 2017

@janinuska
@hyacintka ono určite aj my máme niekde to jedno správne... Len kedy sa ukáže 🙁 ja som si myslela, že vitamíny mi pomôžu... A ešte horšie... Predtým som aspoň jedno vajíčko mala... Idem hneď ako mi príde menzes skúsiť natív... Dievčatá držím nám palce 😘

hyacintka
11. júl 2017

@janinuska
Povedal,ze kvoli veku a nizkej ovarialnej rezerve, predcasne zlyhavanie vajickovej rezervy. Ale ako citam, to ma kazda piata, aj zeny v 30!Povedal, ze to ma zmysel cakat a stimulovat do 43 rokov, kym mam svoju ovu aj menstruaciu.

beeee
8. nov 2017

Baby ja som mala v 2008 AMH 0,19 a Fsh 9 a otehotnela som prirodzene v 2009 a 2013. Nestracajte nadej

ericia
8. nov 2017

@beeee ahoj... A môžem sa spýtať... Aké vitamíny si užívala? Ja som skúsila už hádam všetko... Amh mam 0,12.. Prázdne folikuly... Šesť IVF za sebou. Už som to vzdala a idem na jar do darovaných vajíčok...

beeee
6. jan 2018

@ericia wild yam, Vitamin D, Agnus castus,

catherinah
6. jan 2018

@beeee dakujeme za skvelu spravu 🙂

beeee
6. jan 2018

@catherinah
@beeee Este Maca Extrakt som brala

lorka
18. jún 2018

ahojte, hladam tu prispevky k predcasnej menopauze, ale citam aj preberanie hodnot AMH.... Chcem vas povzbudit, ktore zufate... Ja som mala v r. 2010 AMH na urovni 0,16. Takze sup sup IVF mi odoporucili... Po 2 neuspesnych IVF cykloch a jednom emaili od MUDr z Centra IVF v Brne, ze s mojim HP a hladinou AMH mam uvazovat nad darovanymi vajickami, som sa psychicky zlozila (mala som 38r, o jedno babo sme prisli, ked som mala 34 a nedarilo sa otehotniet)... V praci, ktora bola stresujuca, ale ktoru som milovala, som dala vypoved a rozmyslala osm, co so zivotom. Manzelstvo tiez prechadzalo krizou.. Povedala osm si, ze si dam 6M volna na premyslenie, co dalej... Prestala som o tuzbe po dietati uvazovat, vypla som. Po tomto "resete"v hlave som jedno rano citila, ze sa citim inak... uz som ten pocit poznala. Do 2 mesiacov od podania vypovede a resete v hlave, s AMH 0,16 a odporucanim MUDr vselijakych (pochodila som lekarov dost), ze uz to nepojde, som prirodzene otehotnela. Bol rok 2012. Druhy taktyto sok som vsetkym lekarom a okoliu spravila znova v r. 2015. Mam dve krasne zdrave uzasne deti, rodila som v 38 a 41, kedy mi uz nik nedaval nadej -a prirodzene... Uz som takmer nemenstruovala (teraz uz to vazne riesim, kedze sa kvoli tomu nakopilo inych probemov..)
Ale chcem Vas povzbudit, ze je to mozne. Aj bez lekarov. Ja som neuzivala nic, ziadne byliny ci lieky, nic... Len som vypla hlavu. Drzim vam vsetkym palce, ktore zufate, poznam ten pocit velmi dobre. ❤

stvorlistok81
4. dec 2018

@hyacintka ahoj, prosím ťa, viem, že je to už viac než rok, čo si riešila tvoj problem s otehotnením kvôli nízkemu AMH a vyššiemu FSH. Chcela som sa ťa opýtať, ako si na tom teraz? Podarilo sa ti otehotnieť? Ja mám totiž veľmi podobný problem, som po dvoch neúspešných IVF a včera mi Dr. oznámila, že mám zlý HP, preto navrhla darované vajíčka... Čitala som, že niektoým kočkám sa podarilo otehotnieť aj so zlými hodnotami hormónov, preto ma to celkom zaujíma.
Ďakujem pekne.

violett30
autor
4. dec 2018

@stvorlistok81 ak ti mozem poradit. Daj si vysetrit komplexne krv.ci nemas zlu zrazanlivost krvi. Lebo tu je casto pes zakopany. Poznam pripad kde bolo velmi nizke amh, ...ziadny menzes....odporucane darovane vajicka atd...otehotnela prirodzene. Obnovil sa cyklus. Jednoducho ak toto nemas zistene, skus imuno a vysetrit krv. Len rada odo mna...

stvorlistok81
4. dec 2018

@violett30 ďakujem, na imunologii som nebola, Dr. ma tam ani neposlala, vraj vie presne, kde je problem, a teda, že mám veľmi slabé vaječníky.... ja som darkiňa krvi aj krvných doštičiek, tak si myslím, že by som mala mať krv v poriadku, alebo si myslíš, že môže byť problem?