Zlé výsledky z krčka maternice

lajka65
29. okt 2021

Ahojte baby,v júli tohto roka som bola na vyšetrenie krčka maternice,výsledky som mala do týždňa a vyšli že mám atypické bunky neurčitého významu ...dr nariadil kontrolné stery o 4 mesiace ,bola som opäť na stery tento týždeň ,teraz mi len volala sestrička že mám sa dostaviť za dr.ze viacej mi povedať nemôže .pýtam sa jej či mám rakovinu ona vraví že nie ,spomínala histologiu ale neviem čo s ňou ,že viacej mi povedať nemôže aleze nemám stresovať ,volám dr.nedvihne mi tel ,sestričke som vravela že nech mi dr.zavola lebo má objednala až o týždeň a ja sa asi dovtedy zbláznim.neviem čo si mám myslieť ,či sa báť ,či nestresovat ,neviem čo má čaká ,či mám rakovinu už či čo...nemali ste niektorá podobný prípad?

luccija
29. okt 2021

@lajka65 pravdepodobne máš HPV neboj sa aj silný zápal dokáže výsledky skreslit

pininka1
29. okt 2021

Nestresuj sa dopredu, ked chodis pravidelne, tak to moze byt akurat ze ukazalo uz nieco, ale to este nemusi nic znamenat. Treba sa s lekarom porozpravat.

dadulamamula
29. okt 2021

Takéto jednanie.. Zbytočne ta vystrašili ja by som tam išla predsa ide o zdravie

lajka65
autor
29. okt 2021

@pininka1 chodím pravidelne,bojím sa lebo mám dve malé deti,zaráža má ich prístup proste pred víkendom mi tu zavolajú ,snažím sa z nich niečo dostať a sestrička sa len smiala že rakovinu nemáte nebojte sa ,len treba spraviť ešte histologiu

lajka65
autor
29. okt 2021

@dadulamamula veď to je pred predĺženým víkendom a proste mám taký strach že sa na nič nedokážem sústrediť sakra,volala som dr aj na súkromný tel a nedvihol mi iba mi odpísal že mám prísť budúci týždeň

lajka65
autor
29. okt 2021

@dadulamamula a vravím sestričke že sadám hneď do auta a prídem a ona mi vraví že nie lebo už dnes končia na obed a to už nestíham ,,,,

dr_smajlik
29. okt 2021

Nepanikár, zbytočne stresom robíš zle sebe aj deťom. Mne vyšli tiež atypické bunky pol roka dozadu, keby som nedostala menzes, chcela som ísť dnes na ster, pôjdem o 2 týždne. Tiež som mala najskôr divne pocity, prvé ta napadne rakovina ale ja som si povedala, že si to pripúšťa nebudem, kým to nebude fakt, stále je to len prevencia. Neznamená to hneď ze ma za toho pol roka zabije rakovina. Mysli trochu pozitívne. Všeobecne sestrička nemá čo oznamovať výsledky z odberov a už vôbec nie diagnózy do telefónu. Za tie 4 dni sa nič nezmení ver mi.

mpg
29. okt 2021

Vyzerá to tak, že niečo našli, ale keď spomínala histologiu, tak to musí ísť na rozbor, a potom bude presný výsledok, tam pár dni už nič neurobí.

miadi
29. okt 2021

Ak Ta to Mozno upokoji kamoske tak zistili rakovinu vyrezali a je zdrava .. bolo to pred 10r a potom mala deti zije. Aj Covid mala dost mierny. Takze klud este nemysli na najhorsie.

renata1405
29. okt 2021

Skus napisat na gynimun sk tam ti odpivie lekar aj cez vikendy odpisuje

lajka65
autor
30. okt 2021

@miadi pred 3 mesiacmi som mala abnormálne bunky ,to za tie 3 mesiace sa spravila rakovina?nejde mi to do hlavy
@miadi

miadi
30. okt 2021

Ale Ved nevies ci sa ti spravila rakovina . Ale Kludne mohla 3m je dost doba pri rakovine to ide rychlo . Moja teta mala diagnostifikovanu a za 3m to bolo vsade a umrela. Ujo to iste . Ale to neznamena ze ju mas. Urcite ti len sestricka zbytocne robi stres. Vela ludi prezije raka. Su dva druhy liecitelny a neliecitelny. Poznala som jednu co mala raka zistili akurat ked mala novorodenca a musela ist na chemotherapy no do roka bola zdrava a uz mà 4deti. Svagrina mala neliecitelnu bojovala 3roky kym svoj boj prehrala. Uz len vydrz budes coskoro vediet na com si zatial mysli pozitivne kym ozaj nemas dovod mysliet inak . Teraz citam este raz “ sestricka sa smiala nemate rakovinu..” tak zbytocne robis paniku nekaz si vikend . Tes sa zo zivota. Ides tam zas len na vysetrenie nemas raka

lajka65
autor
30. okt 2021

@miadi veď to má ukludnuje ,že sestrička ako som sa opýtala či mám raka mi povedala že nieee a sa smiala že nieeee nemáte ....tak nepovedala by mi tak keby som mala si myslím 😩 ja sa už zbláznim

miadi
30. okt 2021

@lajka65 neboj bude to ok len to stebou nemozu riesit cez telefon +. Bol piatok uz koncili. Uplne zbytocne mas stres. Mojej mame raz chirurgicka povedala len na zaklade priznakov a rtg ze mà rakovinu a este veselo ze “ budeme rezat.” Mama bola chuda v soku no sla k sukromnikovy a ten jej z rtg zistil ze tu bolest mala z 3 tenuckych zlomenin .. potom sa jej Ta dr ospravedlnila. Bud mega optimista nie je to rak a Keby aj hej ty to prekonas. + idu dusicky je to take na zamyslenie o smrtelnosti no neboj tvoje deti o mamu nepridu.

drahomirrra
30. okt 2021

@lajka65 Hlavne sa nestresuj. Postup je nasledovný: Cytológia ti pravdepodobne vyšla ASCUS, čiže tebou spomínané atypické bunky. Ku rakovine vedú ešte ďalšie tri skratky, takže sa s najväčšou pravdepodobnosťou nejedná o rakovinu.
ASCUS sa rieši dodatočným skenovaním vírusu HPV, ktorý pravdepodobne máš. Ak sa nájdu najviac rakovinové typy HPV, lekár ťa môže manažovať ďalej, najprv na kolposkopiu. Na tej sa odoberú ďalšie bunky (akoby ďalšia cyto) a tie idú na histológiu. Následne sa podľa výsledkov manažuje ďalší postup. Môže to byť aj konizácia, čo je dnes úplne bežný zákrok.
Byť tebou sa až tak neobávam. Tento scenár je v gyn. ambulanciách každý deň.

@miadi Tvoj komentár bol neviem či vhodný, vypisovať o rakovine a jej obetiach žene, čo sa bojí, že ju má, ale ešte namá žiadnu diagnózu, nič. Úplne zbytočné a stresujúce.

miadi
30. okt 2021

@drahomirrra asi si si nevsimla ze bol o tom ze ju moze prezit vystresovana je uz dost. Nic ju neukludni kym nebude pocut od dr ze rakovinu nema . Ale Keby aj nahodou mala nemusi to byt fatalne, Ja sa viem o veciach rozpravat otvorene niekedy je to lepsie ako motat medove motuzy

lajka65
autor
30. okt 2021

@drahomirrra ascus som mala pred 4 mesiacmi ,preto mi povedal že o 4 mesiace skontrolujeme opäť .... No dúfam že do stredy vydržím ,lebo som ako besna doma na deti,manžela a pod.
Tiež ma zaráža prístup sakra,povedala som sestričke že chcem rozprávať s lekárom ,tá mi povedala že má pacientku tak vravím ok ,ona mi vraví že ešte máme 2 pacientky a mu poviem aby vám zavolal ....myslíte si že zavolal? Nie sakra ,proste nechať ženu v strese pri predĺženom víkende plus má objedna v stredu až ....neviem čo im mám NATO povedať keď tam pôjdem

lajka65
autor
30. okt 2021

@lajka65 a ešte otázka tá kolposkopoa sa robí kde? Iného v ambulancii,či musím ísť ležať do nemocnice?

miadi
30. okt 2021

@lajka65 zabudli nedoslo im Ved sa smiala ze nemas rakovinu a to podla nej staci . Tak to tak ber ze nemas . Ver tomu. Urcite by sa nesmiala Keby si ju mala.

miadi
30. okt 2021

Rakovina by nemala byt tabu mali by sa o nej ludia vediet rozpravat. Nie len aby to bol strasiak v skrini. Moze ju dostat kazdy, hoci autorka ju pravdepodobne nema. A Keby nahodou mala stale treba o tom vediet hovorit. Nie len koli jej obetiam ale aj koli tym co ju porazili. A tym co snou bojuju.Vsetci sme smrtelni.

lajka65
autor
2. nov 2021

@lajka65 bože žienky zajtra má čaká vyšetrenie ,,,už sa nemôžem dočkať aké výsledky budú ,strašné som nervózna a neviem sa ukľudniť 🙏😭😭😭😭😭

miadi
2. nov 2021

Dufaj v najlepsie no rataj s najhorsim, Keby ti aj nieco zistili tak aj to je dobre aby to vcas zistili a vybrali.

veverickav
2. nov 2021

@lajka65 ja by som verila sestricke. zas take zavazne vyhlasenie nemoze povedat len tak. ked vravi, ze nemas rakovinu, tak ver tomu. nemas. inak by ti asi ozaj nechcela nic povedat do telefonu a nechal Dr, aby ti to oznamil. urcite sa ten prvy nalez bude este sledovat, a je super, ze to chcu riesit, ze nic nezanedbaju.

lajka65
autor
3. nov 2021

@lajka65 no žienky 🥰 práve idem od dr.vysledky sú také isté ,abnormálne bunky ascus .čiže žiadna zmena .
Ale ,dr mi odporučil jednodňový zákrok na gyn odd.chce zobrať vzorku z krčka ,odstiknut a poslať na biopsiu a histologiu ,vraj pre istotu ,že to nič nieje hrozne ,že na 99,9 percent budú výsledky dobre ,tak som sa ho opýtala že keď sú výsledky také isté že či sa to nemôže len sledovať ,on mi vraví že áno ,že má ženy čo sleduje aj 2 roky ,aleze u mňa si chce byť istý keďže sa aj poznáme dlhšie ....teraz neviem čo robiť ,či ísť na ten jednodňový zákrok alebo chodiť každé 4 mesiace na stery z krčka .....joooj bozeee ale som rada že výsledky niesu horšie ....nedá sa to nejako bylinkami alebo niečím iným vrátiť do normálu?nemáte niekto skúsenosti?aby som nemusela podstúpiť ten malinký zákrok?podotýkam nejde o žiadnu konizaciu ani nič ,len chce odstiknut trocha z krčka a dať na rozbor ....poradíte?

miadi
3. nov 2021

@lajka65 urcite chod budes mat istotu a klud.

luccija
3. nov 2021

@lajka65 určite histologiu

lajka65
autor
3. nov 2021

@luccija áno to vravel odobrať vzorku a poslať na histologiu a že isto bude dobre .....rozmýšľam či ísť či ne ,keď u niekoho sa to sleduje roky a mne hneď odobrať vzorku pri abnormalnych bunkách

lajka65
autor
3. nov 2021

@lajka65 nemám žiadne predrakovinove štádium posledné ani nič ,som si myslela že až potom sa odoberajú vzorky

luccija
3. nov 2021

@lajka65 chce si byť istý buď rada...máš nález a chce vedieť prečo veď nebudeš teraz každé 4 m stresovat

miadi
3. nov 2021

@lajka65 Ved to je dobre ze ti to chce takto skontrolovat . Nehladaj za tym nic zle a chod budes mat aspon pokoj a uplnu istotu.