Zväčšená maternica a myóm

sedmokravka
15. júl 2013

Ahojte kocky, je tu niekto s takymto nalezom? Pripadne kombinacia s adenomyozou? Odporucaju vam tehotenstvo, mate za sebou nejake vysetrenia, zdravotne tazkosti? Porody? Su nejake rizika v tehotenstve? Je vobec mozne otehotniet, ked je na sono vidiet na maternici zrazeniny alebo trhliny? A potom porodit a mat zdrave dieta, resp. to aj prezit? 🙂 Vdaka.

mirkakab
15. júl 2013

ahoj, moja mama má zväčšenú maternicu aj myom, teraz bola na kyretáži a má odporučenú operáciu. Je už v prechode, takže iný prípad ako ty. treba sa popýtať lekárov aké máš možnosti. Prajem veľa šťastia ..

romi2
15. júl 2013

ahoj,ja som príklad toho ,že aj nepriaznivý nález nie je nutne podmienkou na operáciu a už vôbec nie ne neplodnosť 😀 😀 😀 .Od 17 rokov mám diagnostikovaný polycystický vaječník,objavujú sa mi myomy,ktoré úspešne zvládam kombináciou vitamínu E a tiamínu.Vždy po kontrolných sono je to v poriadku,len netreba podceňovať preventívky.Určite treba myslieť pozitívne a nerozmýšľať nad zlými vecami.

sedmokravka
autor
15. júl 2013

@mirkakab ahoj, pravdepodobne ma to neminie, no prave mna posudzuju inac, pretoze keby ma zacali riesit, uz babo mat nebudeme. doktori su opatrni, nechcu toho vela rozpravat, ale mne nie je jedno ist do vacsieho rizika ako si mozem dovolit, ked mam doma uz 1,5 rocne dieta, ktore ma potrebuje. doktor povie ze moze to byt dobre aj nemusi. moze to byt problem aj nemusi. to mi fakt pomoze v rozhodovani. @romi2 dakujem za mile slova, presne preto som sa rozhodla sem napisat, lebo by mi pomohlo keby som sa vedela tak bezstarostne naladit a mysliet pozitivne, asi to je hlavne dolezite, no prve tehu som mala diagnozy a rizika do aleluja a vobec nic z toho, uzasny porod, doktorom som sa smiala a nebrala ich vazne a fungovalo to, ale teraz ked uz jedno mam a chcem druhe a reci doktorov pritvrdili akosi mi to uz nie je jedno 🙂

tatko_bebe
15. júl 2013

nie som gynekolog ale z vlastnej skusenosti mozem len odporucit zbavit sa myomov kyretazou a maternica sa akoby zregeneruje a je obrovska sanca na tehotenstvo

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sedmokravka
autor
16. júl 2013

@tatko_bebe vdaka, vraj to nie je mozne kvoli umiestneniu. ze len vybrat s celou maternicou. to je ale tehu potom pase.

tatko_bebe
16. júl 2013

hmm treba ist aj k inemu gynekologovi, uz som take raz zazil ze sa neda a potom sa zrazu dalo

zuzana172
29. okt 2013

@romi2 ahoj, tiez mam myom, ktory pomalicky rastie, zaujima ma, co znamena "objavujú sa mi myomy,ktoré úspešne zvládam kombináciou vitamínu E a tiamínu", uzivate vitaminy a tie myomy miznu a neskor sa objavia nove, ktore casam tiez zmiznu alebo...nerozumiem. Ako uzivate tie vitaminy:

romi2
29. okt 2013

ahoj,po poslednom pôrode som mala diagnostikovaný myom , ktorý sme sledovali s mojou MUDr. ,ktorá navrhla ako prvé riešenie kombináciu vitamínu E a tiamínu,nakoľko má s tým dobré skúsenosti.Po využívaní sme skontrolovali predchádzajúci nález /cca po 2 mesiacoch/ a bol preč....Od sedemnástich mám problémy s polycystickým vaječníkom čo malo byť príčinou problémov s otehotnením ....ale tie fakt nemám...🙂))) čo sa týka ešte toho myomu užívala som denne 1 tabletu vitamínu E a dve tablety tiamínu ,teraz mám ísť na prevenčnú tak uvidíme...

katulik1108
30. okt 2013

@sedmokravka ahoj mne tiez nasiel lekar myom na maternici a povedal ze sa mame aj tak snazit o babo.ja mam doma 5 rocneho syna a urcite si nedam zobrat moznost mat este jedno dieta.aj ked bude to este dlha cesta ale za pokus to stoji 🙂 ja by som si urcite maternicu vybrat nedala pokial by ma ten nador samozrejme neohrozoval.drzim palce a hlavne to nevzdavat 😉

zuzana172
9. nov 2013

@romi2 ahoj, ako dopadla prevencna prehliadka? Este by som chcela vediet ake velke myomi sa ti podarilo zvladnut, moj ma totiz 3,3cm tak neviem ci uz nie velky na vitaminovu liecbu.

romi2
10. nov 2013

ahoj,mala som rozmer 2x3 cm a neviem či je to možné alebo nie ale aj keď som nevedela o ňom mala som taký pocit ,že niečo mi tam zavadzia,bolo to po cca 10 mesiacoch od pôrodu ,teraz sa mi v strede cyklu objavilo krvácanie tak neviem,či je to stres ,vyčerpanie alebo nerovnováha hormonov ale návšteva gynekológa ma neminie,prevenčku som odložila z dôvodu ochorenia detí a mala som teraz toho fakt veľa,pridám si ťa do priateľov a odpíšem ti výsledok!!

zuzana172
10. nov 2013

@romi2 ok a drzim ti palce, lebo ak to pomaha na taky velky myom, tak to uz je co povedat, mohlo by to teda pomoct aj na ten moj🙂 ak nie vitaminy, tak aspon placebo by mohlo zabrat, vlastne je mi uplne jedno co zaberie, ked to zaberie 🙂))