ajush5
22. dec 2019
836 

Recenzia na dmBio

Ahojte, 

spolu s ďalšími ženami som dostala možnosť vyskúšať produkty dmBio. Priznám sa, že do dm chodím často, no okrem dokonalých nápojov VITAMIN WELL a snackov pre moje deti som tam potraviny nenakupovala. Až doteraz. Od tohto testovania sa všetko zmenilo a bola som na nákupe už párkrát a budem určite chodiť pravidelne. Hneď som si našla obľúbenca, ktorý bude v mojej kuchyni deň čo deň.

Ale poďme pekne poporiadku a vráťme sa na začiatok.

V pondelok mi kuriér priniesol balík, ktorý bol skutočne krásne zabalený. Veľmi jednoducho, no zároveň okúzľujúco. Keď som všetky tie dobrotky vyložila, voľba rýchleho snacku bola jasná. Spravila som si bylinkový čaj s lipovým medíkom, ktorého blahodárne účinky som vám už popísala v prískevku (tak na to mrknite 🙂). 

Popravde mi bolo ľúto lipový med míňať na pečenie. Pridala som ho do domácej granoly a na medovú omáčku. Lipový med od dmBio je skutočná lahôdka, no, bohužiaľ, ako akýkoľvek iný med stráca svoje zázračné schopnosti pri pečení, tak si ho šetrím do čaju alebo na chlebík. V konečnom dôsledku, v hotových výrobkoch aj tak nie som schopná oceniť jeho chuť, preto považujem takého využívanie lipového medu za márnivé 🙂 Deti a aj manžel ocenili škoricové bagetky, preliate škoricovo-medovou omáčkou na raňajky.

K čaju som si pripravila biely jogurt s domácou granolou a čučoriedkami. Granola má veľa podôb, práve preto si ju každý môže prispôsobiť tak, aby mu chutila. Ja osobne ju zbožňujem vo všetkých jej podobách, tak som využila najmä produkty z balíka. Pridala som do nej vlašské orechy, kokosové chipsy ale aj kokosový olejktorý to celé spojil a nádherne prevoňal. Ja kokosový olej nejak extra v domácnosti nepoužívam. Som verná klasickým olejom ako panenský olivový, ľanový, avokádový, ktoré tiež nájdete v ponuke dmBio. Nie som odborník cez kokosové oleje, no pri výbere kokosového oleja je dôležité dbať hlavne na to, aby šlo o olej lisovaný za studena v bio kvalite, pretože len vtedy je schopný udržať svoje cenné látky. Tieto kritéria, samozrejme, kokosový olej dmBio spĺňa. 

Pri pečení perníkov som využila špaldovú múku, ktorú som použila aj pri pečení torty, ale aj lineckých koláčikov či vanilkových rožkov. Pracuje sa s ňou veľmi dobre, všetko pečenie vyšlo podľa predstáv, každé pečivko bolo vláčne a mäkučké. Pri tejto múke som sa rozhodla, že zostanem aj naďalej, a budem ju doma využívať častejšie. 

Špaldovú múku som využila aj pri 

Orechovej torte so slaným karamelom a nugátovým krémom

Korpus:

  • 3 žĺtky
  • 110 g krupicového cukru
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 40 g mletých orechov
  • 70 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku

Slaný karamel:

  • 200 g kryštálového cukru
  • 90 g masla
  • 125 ml smotany 33 %
  • 2 lyžičky morskej soli

Karamelový krém:

  • 200 ml smotany 40 %
  • 250 g mascarpone
  • 200 g tučného jemného tvarohu
  • 4 lyžice slaného karamelu
  • práškový cukor /v prípade, že sa Vám krém zdá byť málo sladký/

Nugátový krém:

  • 300 g mascarpone
  • 150 g nutely
  • 30 g roztopenej čokolády

Na korpus vyšľahajte žĺtky a 70 g cukru do peny. V druhej nádobe si vyšľahajte bielka so štipkou soli a 40 g cukru na tuhý sneh. V tretej nádobe si zmiešajte všetky sypké suroviny. Pomocou špachtle najskôr jemne primiešajte do bielkov žĺtkovú zmes a nakoniec suché suroviny. Cesto prelejte do formy o priemere 18 cm, a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.

Slaný karamel pripravíme tak, že si dáme cukor rozpustiť na strednom plameni cukor, až pokiaľ sa celkom nerozpustí. Potom do neho pridáme rozpustené maslo a spojíme s karamelom. Nakoniec prilejeme aj zohriatu smotanu a opäť miešame až pokiaľ sa celá zmes nespojí do takej krémovej konzistencie. Na záver pridáme soľ. Keď karamel vychladne, prelejeme ho do sklenenej nádoby.

Na karamelový krém vyšľahajte smotanu spolu s mascarpone dotuha, pridajte tvaroh a slaný karamel. Krém vymiešajte dotuha.

Upečený a vychladnutý korpus prerežte dvakrát pozdĺžne. Spodný a stredný plát potrite džemom (ja som použila jahodový z dmBIO, je dokonalý) a krémom so slaného karamelu a tortu spojte. Dajte ju zachladiť do chladničky.

Nugátový krém spravíme tak, že vymiešame mascarpone s nutelou a pridáme roztopenú horkú čokoládu. Týmto krémom potiahneme celu tortu.

Vo svojej kuchyni nevyužívam kupované orechy, pretože máme vlastné. A čo je domáce, to sa počíta. Avšak do tejto torty som použila orechy od dmBio a bola som veľmi prekvapená ich chuťou. Boli na nerozoznanie od tých domácich. Nie som síce požieračom horkých čokolád, v tomto sa držím pravidla čím sladšie, tým lepšie, no v kréme tejto torty zahral tak, ako mal. Dodal mu tmavšiu farbu a výraznejšiu horkastú chuť. Čokoláda je bez pridaných aróm a farbív, a ako plus považujem jeho eko balenie.

Tortička je od cukrárky Katky Kaššovej.

A teraz si dovolím prejsť na úplnú topku tohto testovania. Prvé balenie jahodového džemu sme so synom vyjedli lyžičkou. Džemy vôbec nekupujem, robím si vlastné, z domáceho ovocia. Ale tento džem prekonal všetky moje najtajnejšie priania o tom, ako má jahodový džem chutiť. Milujem ho a za posledný týždeň som spotrebovala už 3 balenia. Odporučila som ho celej rodine aj susedom a som ním fakt posadnutá. Najradšej by som si ho natierala aj na telo. Tie kusy jahôd, úžasná jahodová chuť, a tá vôňa. Mohla by som o ňom básniť ešte veľmi dlho. Použila som ho na naplnenie lineckých koláčikov, potierala som ním tortu, no dala som si ho aj do bieleho jogurtu a je to proste mňamka. 

Ďalšou supersurovinou z tohto balíčka bol, je a bude vanilkový cukor. Som asi biedna gazdiná, no nemala som poňatia, že takýto vanilkový cukor vôbec existuje. Klasický vanilkový cukor používam, vonia oveľa krajšie ako vanilínový, ktorý sa s vanilkou kamoší fakt len zdiaľky, rovnako ako používam vanilkové lusky, ale táto kombinácia ma vážne dostala. Hneď som v ňom musela "vymáčať" vanilkové rožteky. Ide o trstinový cukor, v ktorom je pridáná pravá vanilka Bourbon. Toto odporúčam vyskúšať každému, kto to nepozná, tak ako ja 🙂

Už je to dávno, čo sme na Vianoce piekli kokosové ježe. Popravde, je to už takt dávno, že si ani nepamätám ich chuť. Preto som sa rozhodla, že tento rok ich pridám do našej dobrotkovej zbierky. Zdalo sa mi to ako skvelý spôsob na otestovanie kakaa a kokosových chipsov. Kakaová omáčka bola nádherne tmavá a voňavá. Kokosové čipsy som jemne pomlela a pridala ich do kokosovej múčky. Sú chutné aj len tak, na zobkanie k telke. Čo sa týka kypriaceho prášku, cesto bolo perfektne nadýchané, takže nemôžem vytknúť nič, svoju prácu si spravil tak, ako má, v každom jednom koláči, ktorý som s ním upiekla.

Snáď som vás neunudila k smrti a aspoň niekto došiel až na koniec 🙂. Teraz mi nezostáva nič iné, len ísť všetok ten cukor pojesť, a popriať vám nádherné, požehnané sviatky, plné pohody a lásky. Aby ste ich mohli cele stráviť po boku tých, ktorých milujete. 

#test_dm25 a #recenzia

Krásna recenzia a aj fotky 😍

22. dec 2019
ajush5
autor

@mummylina ďakujem krásne 😘

22. dec 2019

Začni písať komentár...

Odošli