Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ajush5
    26. aug 2020    Čítané 256x

    Coccolino testovanie

    Asi ako väčšina z nás, rada sa obklopujem peknými a voňavými vecami, a v lete to platí dvojnásobne. Nič ma nepovzbudí a nemotivuje viac, ako keď si večer ľahnem do sviežej posteľnej bielizne, ráno si dám vlažnú sprchu a oblečiem sa do voňavého oblečenia, ktoré ma sprevádza celý deň. Práve preto periem niekoľkokrát denne, pretože oblečenia otočíme veľa a vždy, keď na seba niečo natiahnem, chcem, aby to bolo čerstvo vypraté. Z toho dôvodu je pre mna dôležité, aby bolo pranie šetrné. 

    Základ celého prania je, samozrejme, nejaký prach alebo gél. Mne osobne viac vyhovujú gély, pretože často periem na 15 minút v studenej vode a vyhnem sa vďaka tomu nerozpustenému prášku na oblečení, obzvlášť na tom čiernom. 

    Coccolino Care Color som použila pri praní posteľnej bielizne, oblečenia a dék. Bielizeň bola príjemne mäkká, štandradne pokrčená a jemne voňavá. Vypralo všetky bežné nečistoty, tie väčšie mám vo zvyku zapierať ručne v studenej vode. Aj keď bežne nežehlím a moja žehlička má svoj život už zrátaný, vyskúšala som pár vecí ožehliť a musím povedať, že tou chuderkou žehličkou som tú bielizeň ožehlila skutočne pekne a ľahko. Za dva týždne testovania, bohužiaľ, nedokážem posúdiť, či si oblečenie zachováva svoje farby, no stále je krásne farebné a sýte.

    Zakúpila som si už aj verziu na bielu bielizeň. A zatiaľ pri pracom géle zostávam aj po skončení testovania. 

    Coccolino Deluxe Havenly Nectar som otestovala ako úplne prvý na posteľnej bielizni. Asi nie je nič, na čom sa dá u mňa doma testovať vôňa lepšie ako na obliečkach. Bola som z tejto aviváže nadšená, obliečky boli krásne mäkké, voňavé, no po pár dňoch nasledovalo sklamanie, pretože vôňa začala úplne vyprchať. Pozitívom je, že je moja posteľ stále svieža, no mám pocit, že tá základná rada Coccolino vydrží voňať dlhšie.

    V tejto aviváži som vyprala komplet všetku posteľnú bielizeň mojich detí, a tie boli unesené. Neustále ho ovoniavali a rozprávali, ako krásne sa im bude spinkať.

    Coccolino Intense Fresh Sky je veľmi neutrálna vôňa. Úplne zbožňujem ovoniavať moje deťuche a táto aviváž krásne podtrhuje vôňu detského telíčka. Je svieža a ľahká. Zistila som, že keď do prania pridávam okrem aviváže aj dezinfekciu, zvýrazní to vôňu ešte viac. Bielizeň je krásne mäkučká a voňavá počas celého dňa. 

    Značku Coccolino používam doma dlhodobo a s avivážami som bola vždy spokojná. Mám od tejto značky pár obľúbencov a Coccolino Intense Fresh Sky sa aktuálne zaraďuje medzi ne. Ďakujem za toto nádherne prevoňané testovanie.

    ajush5
    Správa bola zmenená    16. aug 2020    

    Najdôležitejším prvkom každého outfitu je pre mňa vôňa, a keďže neexistuje parfém, ktorý by zachránil stuchnuté prádlo, najlepšou zbraňou je kvalitný práci gél a aviváž. Čistotou voňajúce prádlo má zaujme častejšie, ako drahý parfém, práve preto som si toto combo obľúbila 💙

    #test_coccolino

    ajush5
    Správa bola zmenená    10. aug 2020    

    Moja úplne najviac obľúbená aviváž bola a zostáva #coccolino Happy Yellow, no vôňa Havenly Nectar je tak dokonalá do postele, že som v nej vyprala obliečky matracov, plachty, paplóny, vankúše a posteľné prádlo a decká mi z postieľky neustále vykrikujú “mama voňá”. Je to pre mňa taká pokojná vôňa. A pritom tej aviváže stačí do prania skutočne málo a dostanete späť v podobe voňavého prádla veľa.
    #test_coccolino 🧡

    ajush5
    Správa bola zmenená    6. aug 2020    

    Mám rada tento druh vône, úplne vystihuje moje ponímanie čistého, sviežeho prádla. Teším sa, ako si k tomu sadnem a budem to všetko skladať.

    Coccolino Intense - Fresh Sky
    #test_coccolino

    Tak dnes idem testovať toto combo 💙

    #test_coccolino

    ajush5
    22. dec 2019    Čítané 836x

    Recenzia na dmBio

    Ahojte, 

    spolu s ďalšími ženami som dostala možnosť vyskúšať produkty dmBio. Priznám sa, že do dm chodím často, no okrem dokonalých nápojov VITAMIN WELL a snackov pre moje deti som tam potraviny nenakupovala. Až doteraz. Od tohto testovania sa všetko zmenilo a bola som na nákupe už párkrát a budem určite chodiť pravidelne. Hneď som si našla obľúbenca, ktorý bude v mojej kuchyni deň čo deň.

    Ale poďme pekne poporiadku a vráťme sa na začiatok.

    V pondelok mi kuriér priniesol balík, ktorý bol skutočne krásne zabalený. Veľmi jednoducho, no zároveň okúzľujúco. Keď som všetky tie dobrotky vyložila, voľba rýchleho snacku bola jasná. Spravila som si bylinkový čaj s lipovým medíkom, ktorého blahodárne účinky som vám už popísala v prískevku (tak na to mrknite 🙂). 

    Popravde mi bolo ľúto lipový med míňať na pečenie. Pridala som ho do domácej granoly a na medovú omáčku. Lipový med od dmBio je skutočná lahôdka, no, bohužiaľ, ako akýkoľvek iný med stráca svoje zázračné schopnosti pri pečení, tak si ho šetrím do čaju alebo na chlebík. V konečnom dôsledku, v hotových výrobkoch aj tak nie som schopná oceniť jeho chuť, preto považujem takého využívanie lipového medu za márnivé 🙂 Deti a aj manžel ocenili škoricové bagetky, preliate škoricovo-medovou omáčkou na raňajky.

    K čaju som si pripravila biely jogurt s domácou granolou a čučoriedkami. Granola má veľa podôb, práve preto si ju každý môže prispôsobiť tak, aby mu chutila. Ja osobne ju zbožňujem vo všetkých jej podobách, tak som využila najmä produkty z balíka. Pridala som do nej vlašské orechy, kokosové chipsy ale aj kokosový olejktorý to celé spojil a nádherne prevoňal. Ja kokosový olej nejak extra v domácnosti nepoužívam. Som verná klasickým olejom ako panenský olivový, ľanový, avokádový, ktoré tiež nájdete v ponuke dmBio. Nie som odborník cez kokosové oleje, no pri výbere kokosového oleja je dôležité dbať hlavne na to, aby šlo o olej lisovaný za studena v bio kvalite, pretože len vtedy je schopný udržať svoje cenné látky. Tieto kritéria, samozrejme, kokosový olej dmBio spĺňa. 

    Pri pečení perníkov som využila špaldovú múku, ktorú som použila aj pri pečení torty, ale aj lineckých koláčikov či vanilkových rožkov. Pracuje sa s ňou veľmi dobre, všetko pečenie vyšlo podľa predstáv, každé pečivko bolo vláčne a mäkučké. Pri tejto múke som sa rozhodla, že zostanem aj naďalej, a budem ju doma využívať častejšie. 

    Špaldovú múku som využila aj pri 

    Orechovej torte so slaným karamelom a nugátovým krémom

    Korpus:

    • 3 žĺtky
    • 110 g krupicového cukru
    • 4 bielky
    • štipka soli
    • 40 g mletých orechov
    • 70 g hladkej múky
    • 1/2 lyžičky mletej škorice
    • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku

    Slaný karamel:

    • 200 g kryštálového cukru
    • 90 g masla
    • 125 ml smotany 33 %
    • 2 lyžičky morskej soli

    Karamelový krém:

    • 200 ml smotany 40 %
    • 250 g mascarpone
    • 200 g tučného jemného tvarohu
    • 4 lyžice slaného karamelu
    • práškový cukor /v prípade, že sa Vám krém zdá byť málo sladký/

    Nugátový krém:

    • 300 g mascarpone
    • 150 g nutely
    • 30 g roztopenej čokolády

    Na korpus vyšľahajte žĺtky a 70 g cukru do peny. V druhej nádobe si vyšľahajte bielka so štipkou soli a 40 g cukru na tuhý sneh. V tretej nádobe si zmiešajte všetky sypké suroviny. Pomocou špachtle najskôr jemne primiešajte do bielkov žĺtkovú zmes a nakoniec suché suroviny. Cesto prelejte do formy o priemere 18 cm, a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.

    Slaný karamel pripravíme tak, že si dáme cukor rozpustiť na strednom plameni cukor, až pokiaľ sa celkom nerozpustí. Potom do neho pridáme rozpustené maslo a spojíme s karamelom. Nakoniec prilejeme aj zohriatu smotanu a opäť miešame až pokiaľ sa celá zmes nespojí do takej krémovej konzistencie. Na záver pridáme soľ. Keď karamel vychladne, prelejeme ho do sklenenej nádoby.

    Na karamelový krém vyšľahajte smotanu spolu s mascarpone dotuha, pridajte tvaroh a slaný karamel. Krém vymiešajte dotuha.

    Upečený a vychladnutý korpus prerežte dvakrát pozdĺžne. Spodný a stredný plát potrite džemom (ja som použila jahodový z dmBIO, je dokonalý) a krémom so slaného karamelu a tortu spojte. Dajte ju zachladiť do chladničky.

    Nugátový krém spravíme tak, že vymiešame mascarpone s nutelou a pridáme roztopenú horkú čokoládu. Týmto krémom potiahneme celu tortu.

    Vo svojej kuchyni nevyužívam kupované orechy, pretože máme vlastné. A čo je domáce, to sa počíta. Avšak do tejto torty som použila orechy od dmBio a bola som veľmi prekvapená ich chuťou. Boli na nerozoznanie od tých domácich. Nie som síce požieračom horkých čokolád, v tomto sa držím pravidla čím sladšie, tým lepšie, no v kréme tejto torty zahral tak, ako mal. Dodal mu tmavšiu farbu a výraznejšiu horkastú chuť. Čokoláda je bez pridaných aróm a farbív, a ako plus považujem jeho eko balenie.

    Tortička je od cukrárky Katky Kaššovej.

    A teraz si dovolím prejsť na úplnú topku tohto testovania. Prvé balenie jahodového džemu sme so synom vyjedli lyžičkou. Džemy vôbec nekupujem, robím si vlastné, z domáceho ovocia. Ale tento džem prekonal všetky moje najtajnejšie priania o tom, ako má jahodový džem chutiť. Milujem ho a za posledný týždeň som spotrebovala už 3 balenia. Odporučila som ho celej rodine aj susedom a som ním fakt posadnutá. Najradšej by som si ho natierala aj na telo. Tie kusy jahôd, úžasná jahodová chuť, a tá vôňa. Mohla by som o ňom básniť ešte veľmi dlho. Použila som ho na naplnenie lineckých koláčikov, potierala som ním tortu, no dala som si ho aj do bieleho jogurtu a je to proste mňamka. 

    Ďalšou supersurovinou z tohto balíčka bol, je a bude vanilkový cukor. Som asi biedna gazdiná, no nemala som poňatia, že takýto vanilkový cukor vôbec existuje. Klasický vanilkový cukor používam, vonia oveľa krajšie ako vanilínový, ktorý sa s vanilkou kamoší fakt len zdiaľky, rovnako ako používam vanilkové lusky, ale táto kombinácia ma vážne dostala. Hneď som v ňom musela "vymáčať" vanilkové rožteky. Ide o trstinový cukor, v ktorom je pridáná pravá vanilka Bourbon. Toto odporúčam vyskúšať každému, kto to nepozná, tak ako ja 🙂

    Už je to dávno, čo sme na Vianoce piekli kokosové ježe. Popravde, je to už takt dávno, že si ani nepamätám ich chuť. Preto som sa rozhodla, že tento rok ich pridám do našej dobrotkovej zbierky. Zdalo sa mi to ako skvelý spôsob na otestovanie kakaa a kokosových chipsov. Kakaová omáčka bola nádherne tmavá a voňavá. Kokosové čipsy som jemne pomlela a pridala ich do kokosovej múčky. Sú chutné aj len tak, na zobkanie k telke. Čo sa týka kypriaceho prášku, cesto bolo perfektne nadýchané, takže nemôžem vytknúť nič, svoju prácu si spravil tak, ako má, v každom jednom koláči, ktorý som s ním upiekla.

    Snáď som vás neunudila k smrti a aspoň niekto došiel až na koniec 🙂. Teraz mi nezostáva nič iné, len ísť všetok ten cukor pojesť, a popriať vám nádherné, požehnané sviatky, plné pohody a lásky. Aby ste ich mohli cele stráviť po boku tých, ktorých milujete. 

    #test_dm25 a #recenzia

    ajush5
    Správa bola zmenená    15. dec 2019    

    V poslednej dobe som si obľúbila pečenie tort. Mám teda ešte na čom pracovať, ale chuť bola dokonalá. Dopomohli mi k tomu aj dobrotky z dmBio.
    Orechový korpus a krém zo šľahačky a mascarpone, dochutené slaným karamelom.

    #test_dm25

    ajush5
    Správa bola zmenená    14. dec 2019    

    Konečne som sa dostala k vianočnému pečeniu. Bez medovníkov, by to neboli Vianoce. Prvýkrát som piekla medovníčky zo špaldovej múky dmBio, a sú výborné

    #test_dm25

    Je tisíc podnetov, ktoré v nás vyvolajú ten správny Vianočný pocit. Niekomu k tomu stačí hlboký mrazivý nádych, inému zas tvár na ktorú dopadajú snehové vločky. Môžu to byť nekonečné variácie svetelných ozdôb všade naokolo, či vianočná hudba z rádia po ceste do práce. Pre mňa, je to neustály krik detí, dokola spominajúcich Ježiška. Je až neuveriteľné, akú atmosféru dokážu tí malí škriatkovia naladiť. A keďže im tento dar chcem opätovať, vnesiem im Vianoce aj do ich mlsného bruška, a to aj vďaka balíčku od Dm. Po celom dni nakupovania ma doma čakal balíček, ktorý keď som si večer otvorila, hneď som vedela, čo bude prvá mlsnotka.

    Jogurt je výbornou voľbou na večer, samozrejme len ten biely 🙂, najmä pre jej vysoký obsah bielkovín, ktoré obmedzia naše nočné nálety do chladničky, no ja som trošku zhrešila, a ochutila som si ho o domácu granolu, ktorú som spravila z dobrotiek dmBio.

    Domáca granola:

    3 šálky ovsenych vločiek
    1/2 šálky orechov
    1/2 šálky kokosových čipsov
    1/2 šálky medu
    2 lyžice kokosoveho oleja
    1 lyžica kakaa
    Škorica

    K tomu som si spravila čaj s lipovými medom. Dokonale sa k chuti lipového medu hodí zázvor a bylinkové čaje. Kombinovať ho samozrejme môžete aj s akýmkoľvek ovocným.

    Lipovým med patrí medzi najkvalitnejšie medy. Má vysoký obsah vitamínu B, no aj aminokyselín a živice. Je výborným doplnkom stravy, ktorý napomáha predchádzať prechladnztiu, horúčkam, no má aj protizápalový účinok, takze ho v tomto období využijete aj pri liečbe akútnych a chronických zápalov horných dýchacích ciest, nosných dutín, krku, angíny, podporuje potenie ale aj vykašliavanie.
    Má detoxikačné účinky a podporuje metabolizmus.

    https://www.mojadm.sk/search/1016010.html?type=...

    #test_dm25