akirlu
    21. feb 2014    Čítané 0x

    Nevyhadzujte zbytočne peniaze za drahé oleje proti striám, namiešajte si vlastný

    Tento článok píšem hlavne pre budúce mamičky, ktoré nechcú alebo si často aj nemôžu dovoliť platiť nezmyselne vysoké sumy za bežne dostupné prípravky proti striám ako aj pre ženy, ktoré sú počas tehotenstva precitlivelé na vône a z väčšiny krémov a zmesí olejov proti striám sa im doslova robí nevoľno.

    Ak ste tehotné, pravdepodobne je vašim strašiakom vznik nepekných strií a za rôzne krémy a oleje vyhadzujete nemalé peniaze. Podobne to bolo aj u mňa. Objednala som si pomerne drahý olej proti striám od Weledy, ktorý mi ale nevyhovoval kvôli pre mňa pomerne silnej vôni éterických olejov. Tak som následne uvažovala o zakúpení oleja proti striám od Eucerinu, ktorý má omnoho jemnejšiu vôňu. Avšak úplnou náhodou som včera natrafila na stránku biooo.cz, kde si môžete vybrať z obrovského množstva 100% bioolejov. Samozrejme takýchto stránok je viac, len treba trochu zagoogliť. Pozrela som si zloženie Eucerinu a Weledy a rozhodla som si sama namiešať podobný mix olejov. Rozdiel v cene je hodný zamyslenia.

    Napríklad Eucerin obsahuje mandľový, slnečnicový a jojobový olej. Cena sa pohybuje okolo 13-14 EUR za 125 ml.

    Keď si podobný olej namiešate samy, zaplatíte: 141 Kč za 50 ml čistého bio jojobového oleja, 164 Kč za 200 ml jemného mandľového bio oleja (podľa výrobcu je taký jemný, že ním môžete natierať aj predčasne narodené deti), a 81 Kč za 250 ml bio slnečnicového oleja. Takže dokopy si namiešate 500ml kvalitného biooleja za 386 Kč (14 EUR). Zaplatíte rovnakú cenu ako za fľašu Eucerinu, ale budete mať toho oleja štvornásobne viac! Cena bude o niečo vyššia pokiaľ pridáte viac jojobového oleja, ale stále sa to oplatí.

    Okrem toho si do tejto zmesi môžete primiešať aj iné oleje - napríklad šípkový olej je podľa viacerých zdrojov výborný na prevenciu, ale aj zjemnenie už vzniknutých strií. Olej od Weledy zasa obsahuje aj olej z pšeničných klíčkov, tak si to tam prípadne môžete tiež domiešať. Všetko budete mať v bio kvalite, bez konzervačných látok a parfumov a za skvelú cenu.

    Dúfam, že tento článok pomôže budúcim mamičkám pri výbere prípravku proti striám a to nielen čo sa týka ceny ale aj kvality použitých surovín. Pre mňa bude okrem ceny asi najväčším plus absencia parfumov a éterických olejov, ktoré odvtedy, čo som otehotnela doslova nemôžem vystáť.