Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    alisael
    16. feb 2019    Čítané 244x

    Prišla stuhou previazaná škatuľka...

    ...a v nej bola, bola, bola, bola... ale tentokrát nie Bambuľka, ale krabica bola plná najrôznejších výrobkov značiek z dm. Mám rada tento obchod - nájdem tam eko prostriedky, aj nejakú tú kozmetiku, výrobky pre detičky a aj niečo zdravé pod zub. A v tejto škatuli prišlo naozaj všetko. Dokonca si musím požičať origoš fotku výrobkov, pretože len čo sa krabica otvorila, dievčatá hneď začali všetko vyberať a už sa mi to nepodarilo dať dokopy 😃. Ale aby ste mali predstavu, čo nám prišlo, tu je fotodôkaz:


    A prišlo teda naozaj všetko (okrem plyšového macka a kociek ;)).

    • babylove plyšová šuštiaca hračka

    Namiesto obláčika k nám doplávala veľrybka a aj keď je to hračka určená pre detičky do roka, páčila sa aj staršej (3r). Hračka šuští a svojou veľkosťou je ideálna do každej kabelky alebo tašky na všetko prichystanej mamy.

    • babylove sada na učenie čistenia zúbkov

    Aj druhá vec z balíčka sa páčila obom dievčatám. Ninka síce už má zuby všetky a od prvého zúbka čistíme Curaprox kefkou (najprv Curakid, cca od 2r Smart), malú silikónovú kefka na obhrýzanie musela vyskúšať. Silikónové štetinky a výbežky na kefkách su mäkké, nemusíte sa tak báť poranienia ďasienok. Môj tip - používajte pre deti pri prerezávaní zúbkov na ukľudnenie namiesto cumlíka. Deti si navyknú na pocit masírovania ďasienok, a aj čistenie zúbkov s klasickou kefkou nebude boj. A umývajte zúbky od ich prerezania - v mliečnych zúbkoch sa zubný kaz šíri oveľa rýchlejšie ako v trvalých. A super vec, sú sterilizovateľné 🙂.

    • babylove vlhčené utierky sensitive s panthenolom

    A najviac sa mi osvedčili utierky babylove. Vlhčené utierky sensitive s panthenolom sú dobrá voľba, majú jemnú vôňu, sú skôr vlhké ako penivé a nevysušujú pokožku. Ale pre mňa úplná topka sú vlhčené utierky s Biolipidmi. Určite vyskúšajte 😉.

    • babylove podložky na prebaľovanie

    Tu musím skonštatovať, že ak sa výrobný proces za posledné roky nezmenil, tak tieto by som už nepoužívala. Totižto, nezvykla som používať podložky na prebaľovanie ako jednorazovky. Už aj tak je toho odpadu príliš, a pokiaľ nebola zašpinená, nevidela som dôvod ich vyhadzovať. Bohužial, babylove podložky po pár použitiach vyzerali hrozne, celá výplň sa akoby zošuchla do jedného rožku a tým pádom podložka stratila svoju funkciu. Ak by ste chceli vyskúšať lacné a zároveň kvalitné podložky (nielen pod dieťa), hľadajte výrobky našej slovenskej Bukózy.

    • alverde Baby ošetrujúci krém s Bio bambuckým maslom a kamilkovým extraktom

    Krémik s extraktom z harmančeka a bambuckým maslom je skvelý nielen na detskú pokožku, ale aj na citlivú pokožku namáhanú obzvlášť v zime a v lete. Nádherne vonia a veľmi dobre sa rozotiera. Odskúšali sme všetky 3 a môžem len odporúčať.

    • babylove Ultra Sensitive telové mlieko

    Toto telové mlieko som vyskúšala na sebe, keďže dievčatá krémujem len keď majú ozaj suchú pokožku, najmä v lete. Na druhej strane, moje nohy vyzerajú ako púšť a tak im musím častejšie dopriať zvláčňujúcu starostlivosť. Babylove Ultra Sensitive telové mlieko mi zvlášť pekne nevonia, ale to bude tým, že nie je parfumované. Má príjemnú konzistenciu na rozotieranie, ale pokožku som mala potom mierne "lepkavú". A ani pocit hydratácie obzvlášť dlho nevydržal. Ale predpokladám, že na jemnú detskú pokožku, a nie na moje extrémy, by bolo úplne ok.

    • babylove Ultra Sensitive umývacia emulzia

    Vyššie spomenuté platí aj pre umývaciu emulziu. Vôňa je úplne jemná, mne porovnateľná napr. s umývacou emulziou Mixa. Určite s ňou nič nepokazíte 🙂.

    • babylove jednorazové podbradníky

    Jednorazové podbradníky sú jedna z vecí, ktoré by som si určite sama nekúpila. Snažím sa totiž eliminovať odpad na minimum, a teda keď podbradník, tak prateľný. Snažím sa používať aj látkové plienky. Jednorazové podbradníky ale môžu dobre poslúžiť na výletoch, dovolenke, kde tento balíček ľahko zbalíte do tašky a poslúžia určite rovnako dobre ako klasické "bryndáky". Použitie - odlepiť papieriky na lepkách a prilepiť dieťaťu k oblečeniu. Pre pokojné dieťa ok, pre zvedavca ani nekupujte, strhne si ho raz dva dole..

    No a konečne sme sa prepracovali aj k výživkám a čajíčku a kašičke 🙂.

    • dmBio sušené slivky v jablkách

    Túto výživku sme testovali ako prvú a musím povedať, že chutí skoro ako tá moja domáca robená z našich jabĺk a sliviek. Chuťovo mierne kyslastá, ale také sú jabĺčka. A aj keď Hanka (10m) nie je nejaký veľký jedák, takúto dávku spapala úplne s prehľadom. Ak nemáte možnosť spraviť si vlastnú domácu výživku, so sušenými slivkami v jablkách nič nepokazíte 🙂.

    • babylove BIO ovocný príkrm

    Príkrm s kokosovým mliekom a maslovými keksami sa skladá zo 100 % bio zložiek a je vhodný pre malých papkáčov od 4. mesiaca. Takto bola opísaná táto "výživka" na MK. Pozerala som sa na ňu trocha skepticky, a aj po otvorení vyzerala zvláštne. Ale kedže bolo dieťa hladné, ja nič nenavarené, tak som ju otvorila. A Hanka ju celú zjedla!!! Úplne vážne, možno som jej pomohla dvoma lyžičkami, ale neostalo z nej absolútne nič. A kedže je to pravdepodobne limitovaná edícia, musím zbehnúť do dm a zopár do zásoby kúpiť. Chuťovo super, o čom svedčí aj to, že mi Hanka zjedla celých 190 g. A zostala mi už len prázdna fľaštička 😃.

    • dmBio detský ovocný čaj

    Ak hľadáte vegan ovocný detský čaj, teda taký, v ktorom nie sú pomleté chrobáčiky, aby mal krásnu červenú farbu, nech sa páči, dmBio detský ovocný čaj s jablkami, malinami, šípkami, mrkvou a červenou repou. Staršej chutil, pre Hanku bol pravdepodobne kyslejší, kedže jej zvyknem variť Popradský detský bylinkový čaj. Ale inak fajn, smäd určite uhasí.

    A nakoniec som si nechala produkt, ktorý mňa bohužial neočaril, ale určite je veľa z vás, ktoré by ste si ho kúpili.

    • dmBio špaldová obilninová kaša

    Špaldovú obilninovú kašu som chcela vyskúšať inak, ako je uvedené v návode na krabici. Totižto, aj keď je kaša vhodná od ukončeného 4.mesiaca, nie je podľa mňa tak úplne vhodná pre dojčené deti. A to z dôvodu jej výroby - 20 g kaše rozrobiť so 100 g vody a 100 g plnotučného mlieka. Ak by som vedela odsať väčšie množstvo mliečka, možno by som to skúsila urobiť s MM, ale kvôli kaši nebudem dieťaťu dávať kravské plnotučné mlieko. Staršia zasa naozaj nemá rada kaše, nikdy ich nechcela jesť. A kedže pečiem kváskový chlebík, skúsila som použiť špaldovú celozrnnú múku na upečenie chlebíka. Moja švagriná totiž tento rok zistila, že má intoleranciu na kopec výrobkov, na rôzne druhy zeleniny aj ovocia. Nemôže napr. jesť zemiaky, pšeničné výrobky, jablká, orechy, banány, mlieko a výrobky z mlieka. Ale môže raž a špaldu. Bohužial, cesto bolo pre mňa príliš lepivé, v podstate to naozaj bola kaša a nedalo sa s ním vôbec pracovať. So špaldovou múkou som nikdy kamarátka nebola a asi to tak ostane😞. Ale ak by ste mali recept na naozaj dobrý ražno-špaldový chlebík, tak šup sem s ním 🙂.

    A to je teda záver mojej testovačky. Skúsila som veci, ktoré by som pravdepodobne nikdy inak nekúpila. Skúsila som veci, ktoré viem, že ich už pravdepodobne opäť doma mať nebudem. Ale aj to je fajn 🙂. Lebo kto nič nevyskúša, ten nič nezistí a nič sa nenaučí 🙂.

    #test_dm20
    Och, sialeny tyzden. Nestihla.som snad ani polovicu toho,co som chcela.. ale kedze sme sobotu navstivili svokrovcov, vyuzila som to ako prilezitost na testovanie 🙂
    Ako prve sme otestovali prebalovaciu podlozku a vlhcene utierky s pantenolom. Kedysi davno, pri prvej dcere, som prebalovacie podlozky od dm nemala rada, po par pouzitiach sa cela vypln zosulkala a akoby zhrnula do jedneho rozku. Ci sa to odvtedy zmenilo asi velmi nezistim, kedze mladsia ucastnicka testu je natolko disciplinovana, ze aj po rozbaleni plienky nerobi neplechu 😂 Vlhcene utierky su fajn, nie su prilis parfumovane, urobia svoju pracu. Za mna su ale aj tak topka dm babylove zelene s bodkami - s biolipidmi, vsetky ostatne mi velmi vysusaju ruky. Tieto biele ale budu urcite nahradna volba 🙂.
    No a ked sme sa konecne vratili domov, samozrejme bordel vsade, nenavarene... a dieta hladne. Tak sup, vybalila som jednorazovy podbradnik a otvorila jablkovo-slivkovu vyzivku. Chutovo mi velmi pripomina tu nasu, domacu. Bez pridaneho cukru, jemne kyselkava. A to moje dieta, co mi nechce jest vyzivy, ju spraskalo celu celucku... mozno to bol naozajlen velky hlad, ale kto vie? 🙂

    (2 fotky)
    alisael
    2. júl 2018    Čítané 327x

    Plantur 21 - na korunu krásy

    Asi by som sa ako blogerka neuživila. Totižto nie som práve ten typ, ktorý nosí všade so sebou mobil alebo nedajbože fotoaparát a nefotím všetko, čo sa deje. Čo je niekedy aj riadne na škodu, hlavne čo sa mojich dievčat týka. Tentokrát som ale mala aj zdokumentovať priebeh testovania šampónu a kofeinového elixíru na vlasy Plantur 21. Tento článok ale bude hlavne o mojich pocitoch a skúsenosti, ako o fotkách, kedže to aj tak za ten krátky čas nie je až také citeľné. Čiže nech sa páči.. 


    Ako som testovala Plantur 21.

    Ale aby som do toho neskočila hneď, dovoľte, aby som Vám najprv napísala o mojich vlasoch. Už ako malé dievčatko som mala krásne husté kučeravé vlasy, ktoré mi každý závidel a ktoré som samozrejme neznášala. Kedže každý chce mať to, čo nemá, aj ja som chcela rovné vlasy. Čo sa mi nakoniec aj splnilo. Ale o tom neskôr. 

    Prvýkrát som kvôli svojim vlasom plakala, keď som mala 21rokov, po 4-och rokoch brania HAK sa mi "pokazil" hormonálny systém natoľko, že mi rapídne klesli hladiny Progesterónu. A s tým sa mi objavila aj hormonálne podmienená Seborea. Veľmi nepríjemné a väčšinou chronické ochorenie postihujúce pokožku hlavy. Spôsobuje svrbenie a vypadávanie vlasov. A kým som našla šampón, ktorý mi pomohol, a nesk§r samozrejme aj dopovanie sa Duphastonom, doľlo to tak ďaleko, že som si po týždňoch našla na hlave lysiny a v noci som sa budila na nočné mory, ako mám plešatú hlavu. Našťastie, našla som niečo, čo mi pomohlo. To ale nie je predmetom tohto článku. 

    Druhýkrát mi začali vypadávať vlasy po prvom pôrode. Presne po 3mesiacoch od pôrodu som si začala vyťahovať hrste vlasov. A zasa som plakala, ale vravela si, že sú to hormóny a že sa to vráti do normálu. Nevrátilo, ale po 7mich mesiacoch od pôrodu sa to zlepšilo a začali dorastať aj nové vlasy. 

    A teraz, teraz sa ku mne dostal tento "zázrak". Kofeínový šampón a elixír na vlasy Plantur 21. Balíček dorazil aj s odporúčaním obdeň striedať použitie šampónu a elixíru. Asi väčšina z Vás vie, aké o je náročné si na materskej pri niekoľko týždňovom bábätku a 2,5ročnej slečne umývať vlasy každý druhý deň. Ale snažila som sa a prvé 2týždne som používala Plantur 21 naozaj poctivo. A hoci je to relatívne krátky čas, už vtedy som videla zmenu. Pokožka hlavy nebola taká suchá, vlasy boli jemnejšie a ľahšie sa rozčesávali, aj keď som nepoužila kondicionér. 

    Musím sa ale priznať, že druhé 2týždne som podvádzala. Keď som nestíhala, aspoň som si vmasírovala do pokožky hlavy elixír. Výsledok to našťastie veľmi neovplyvnilo, čomu sa veľmi teším. A aj na fotkách vidno, že vlasov pri umývaní vypadávalo menej. Takisto pri rozčesávaní ich bolo v umývadle len zopár a aj to väčšinou len zničené polámané vlasy. Bohužiaľ, ale tehotenstvo je naozaj vyčerpávajúce obdobie 🙂. Až tak, že sa mi kučeravé vlasy skoro narovnali.

    A ako sa to teda skončilo?

    Druhá slečna bude mať 2mesiace o pár dní, čiže ten zlom ešte stále čakám. Ale pevne verím, že mi preventívne používanie šampónu pomôže toto obdobie prekonať. Dokonca mi rastie kopec nových vlasov, ktoré su tak strašne otravné, ale zároveň sa im určite všetky tešíme, keď nám lietajú okolo hlavy. Pretože to znamená, že si nebudeme na hlave hmatať lysiny. Znamená to, že naše vlasy budú aj naďalej našou korunou krásy...