Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    anibrano
    13. jún 2019    Čítané 177x

    Testovanie Rajo chia jogurtové nápoje

    Vďaka spoločnosti Rajo som mala možnosť otestovať s svojimi drobcami a manželom jogurtové nápoje Rajo Chia. Jednalo sa o kombináciu všetkých troch príchutí: ananás-mango-pomaranč, jablko-banán-špenát a čučoriedka-ríbezľa. Celkovo sme z každej príchute testovali po 6 ks.

    Spoločným znakom týchto jogurtových nápojov je "superpotravina" chia - šalvia hispánska s priemerným podielom cca. 1 %z celkovej objemovej zložky nápoja. Chia predstavovala už v minulosti jednu zo základných zložiek stravy Aztékov. Chia bola Aztékmi preferovaná ako zdroj energie a vytrvalosti s údajnou schopnosťou zasýtenia až na 24 hod. V jej zložení prevládajú omega-3 tuky nad omega-6, veľké množstvo vlákniny, minerálov a stopových prvkov. V tomto kontexte je chia výborným zdrojom energie, ktorá sa uvoľňuje postupne, pomáha zabraňovať odvápneniu kosti a rastu svalovej hmoty. Chia vzhľadom na antioxidanty spomaľuje starnutie, obsah vlákniny napomáha dobrému tráveniu, omega-3 podporuje zdravé srdiečko, a vápnik a fosfor zase zdravie zubov - v skratke superpotravina!


    Odporúčaný spôsob konzumácie chia je po jej napučaní vo vodnom roztoku, kde zväčší svoj objem a vytvorí jemný gél, aj z tohoto dôvodu je jej zakomponovanie do jogurtu priam ideálne.


    Poďme k celkovému dojmu z nápojov a účinkov - čo sa týka chutí je u všetkých troch príchutí veľmi jemná bez nadbytku cukru, pri príchutí jablko-banán-špenát doznievala po konzumácii na jazyku kyslejšia zložka, ale nekazilo to celkovú vyváženosť chutí. Čo sa týka účinku - pri konzumácii ráno dokonale zahnal nápoj pocit hladu až do obeda, možno so subjektívnym, ale z môjho pohľadu prítomným pocitom energie a aktivity. Pocit pravej ovocnej chutí bol asi najsilnejší pri kombinácii čučoriedka-ríbezľa. Nápoj je pred konzumáciou vhodné pretrepať.

    Celkové chuťové vlastnosti nápoja viac vyzneli, keď bol chvíľu vybratý mimo chladničky, došlo k vyrovnávaniu teplôt a nekonzumoval sa úplne studený.


    Nápoj testoval aj manžel s našimi deťmi (4 a 2 roky). Ich celkové dojmy boli tiež veľmi poztívne, preto sa u nás nápoje dlho v chladničke neohriali.


    Ďakujem spoločnosti RAJO za možnosť otestovať jogurtový nápoj Chia. Môžem ho za seba len a len odporučiť.

    #test_rajo_chia
    Boli sme vybraný ako jedny z viacerých na super testovanie jogurtovycu nápojov rajo chia. Balíček dorail v piatok. Hneď sme sa pustili do testovania. Dostali sme tri super príchute: ananás-mango-pomaranc, čierna robezla-cucotiedka a jablko-banan-špenát. Niečo e dali na ochutnávku aj našim rodičom a sestre. Neprešiel ešte ani týždeň a v chladničke svieti už iba zopár ks. Proste sú skvelé. Eštea čaká ochutnávka toho posledného a potom príde kompletná recenzia 🙂 Zatiaľ mňam. Foto vraví za všetko 🙂

    (2 fotky)
    anibrano
    26. júl 2018    Čítané 189x

    Testovanie Pampers

    Keďže sme boli odcestovaní, #recenzia k testovaniu plienok Pampers pants a plienočiek do vody Splashers pridávam až teraz.

    Hneď ako mi kuriér priniesol balíček s plienočkami na testovanie,staršia dcérka už aj začala rozbaľovať a tešiť sa,že Tomáško bude mať nové plienočky.Nakoľko je veľký neposedník a dať mu čistú plienočku je niekedy dosť náročné,veľmi som sa potešila. Snáď bude lepšie spolupracovať 🙂 A keďže je leto a ako takmer každý,aj my sa snažíme nejaký ten čas tráviť niekde pri vode.Okrem toho navštevujeme aj baby plávanie,takže s radosťou som prijala požiadavku otestovať aj plienočky na plávanie.

    A teraz k samotnému testovaniu:

    Plienočky Pampers pants

    Už na prvý dotyk sú mäkké a jemne. Zloženie plienočky potvrdzuje aj červený pásik v spodnej časti plienocky,ktorý hovorí o zložení výrobku. Môžme ho napr. nájsť aj na zubných pastách. No bohužiaľ, malo ľudí vie, čo tieto farebné pásiky označujú.

    Veľké pozitívum plienocky je aj jej pružnosť - nie je problém natiahnuť plienočku ani bucľatejšiemu dieťatku ( ako je napr. aj to moje - 14 mes.a 12 kg) a gumičky nezanechávajú obtlačky.

    Nájdete na nej aj mamičkami pozitívne hodnotený žltý pásik indikácie plnosti plienky a taktiež nechýba lepiaci pásik na praktické zbalenie použitej plienocky.

    Manipulácia s použitou nohavickovou plienkou je jednoduchá. Ľahučko sa dá plienočka pretrhnúť v bokoch, kde je spojovaná.Nehrozí teda, že by počas zvliekania obsah plienocky niekam vypadol, príp.narobil nežiadúci neporiadok. Jediné mínus za mňa je nižšia trvácnosť nohavickovej plienocky oproti klasickej. Síce plienočka nebola veľmi naplnená, ale oproti klasickej už pôsobila naliato.

    Celkové hodnotenie nohavickovych plienok Pampers pants však hodnotím pozitívne. Hlavne z praktickej stránky - pri obliekaní mi synček spolupracuje a neuteká po celej izbe, byte ako pri klasickej. Taktiež veľké pozitívum je zloženie plienocky.

    Plienočky do vody Splashers

    Po vybraní plienky z balenia ma ako prvé príjemné prekvapila jej mäkkosť. Na dotyk veľmi príjemná, tenká. Najskôr som mala pochybnosti, že aká zostane plienočka po vyjdení z bazéna, ale nakoniec sa pochybnosti pominulý. Dovolím si povedať, že keby sme plienočku po vyjdení z vody vyzliekli (neroztrhli v bokoch) a následne vysušili, bola by opäť použiteľná bez akýchkoľvek zmien.

    Čo sa týka pružnosti pri obliekaní tak aj tu hodnotím pozitívne. Plienočka je veľmi pružná a ľahučko sa naťahuje.

    Krásne priľne k teličku,takže žiadne obavy z nejakých nehôd nehrozia. Pravdaže, ak dôjde u bábätká k vyprázdneniu črievka, tak treba plienočku na kúpanie vymeniť. Tak ako aj pri iných.

    Celkové hodnotenie plienociek na kúpanie Pampers Splashers hodnotím veľmi pozitívne. Kvalitou sú, dovolím si tvrdiť lepšie ako Pampers Pants. Tieto majú v spodnej časti plienocky žltý pásik.

    V prípade potreby by som určite siahla po týchto plienockach do vody. Príjemné má prekvapili.

    Na záver sa chcem prihovoriť hlavne mamičkám malých neposedných drobcov, ktorých prebaliť a obliecť býva ťažšie ako 12-hodinová smena v práci 🙂 Určite neváhajte a siahnite po skvelých nohavickovych plienkach Pampers Pants a uľahčíte si život 🙂 Odkedy som ja môjmu 14 mes.drobcovi začala dávať tieto plienocky, prebaľovanie trvá niekoľko sekúnd. Krásne spolupracuje. Ako keby sme sa obliekali a nie prebaľovali.

    A Pampers Splashers? Už iné plienky na kúpanie v prípade potreby nekupujem 🙂 Po plienkach Pampers Premium najvydarenejší výrobok od Pampers. Dúfam,že žiadne vynovovanie nebude a zachovajú si skvelú kvalitu ;) .

    Mamička Anka

    anibrano
    15. máj 2018    Čítané 260x

    Veroval - domáce diagnostické testovanie

    Po niekoľkých neúspešných zapojeniach sa do testovania produktov na MK sa už usmialo šťastie aj na mňa. Veľmi ma to potešilo. O to viac, že sa jednalo o testovanie domácich diagnostických testov Veroval. Na výber bolo viacer variantov. Preto som netrpezlivo čakala, ktoré testy čakajú práve na mňa. 

    Keď mi prišiel balíček, tak sme s dcerkou nedočkavo otvárali zásielku. V balíčku sa nachádzali dva testy - CRP test a test Borélie z kliešťa.

    A čo to vlastne CRP je?

    C-reaktívny protein je bielkovina úzko spätá so zápalom. Hovorí sa jej aj bielkovina akútnej fázy zápalu. Pri bakteriálnychzápaloch sa jej hodnoty zvyšujú už o 6 hodín po vstupe infekcie do organizmu. CRP je signálom, že niečo sa v oranizme deje. Je to zložka vrodenej imunitnej odpovede. Vyšetrenie CRP sa používa nielen pri diagnostike akútneho zápalu ale aj na sledovanie účinku  antibiotickej liečby. Čím vyššie CRP, tým je zápal vážnejší. Presnosť testu je vyššia ako 95%.

    Balenie testu obsahuje: 

    - manuál

    - nádobku s riediacim roztokom na vzorky

    - tampón nasiaknutý alkoholom

    - automaticku lacetu

    - sklenenú kapiláru v ochrannej nádobke

    - testovacia kazeta s pipetou vo fóliovom obale

    - náplasť

    Našťastie momentálne sme tento test nemuseli využiť a máme ho odložený v domácej lekárničke. Som rada, že ho máme a snad ho tak skoro ani nevyužijeme. Ale je super, že nejaký takýto produkt je na trhu a ja ako mladá mamička ho mám hocikedy po ruke pri mojich malých detičkách.

    Borelióza  z kliešťa

    Lymská borelióza je infekčné bakteriálne ochorenie, ktoré postihuje celý organizmus. Prejavuje sa najskôr rozsiahlou červenou vyrážkou, ktorá môže byť rôznej veľkosti, zvyčajne postupne v strede vybledne. Borélia sa na Slovensku vyskytuje asi u 10 % kliešťov. Kliešte však neprenášajú len baktérie borelie, ale môžu prenášať aj iné koinfekcie ako napr. bartonela, babesia, ehrlichia a iné, ktoré môžu liečbu lymskej choroby komplikovať. Predpokladá sa, že na rozvoj ochorenia musí byť kliešť prisatý na tele aspoň 24 hod. Proti lymskej borelióze neexistuje očkovanie. Presnosť testu je vyššia ako 95%.

    Balenie obsahuje:

    - manuál

    - skúmavku

    - riediaci roztok

    - drevenú tyčinku

    - pipetu

    - testovaciu kazetu vo foliovom obale

    Po prvom prečítaní manuálu som bola prekvapená, lebo som si pôvodne myslela, že test sa robí z krvi človeka. avšak je to naopak. Test sa uskutočňuje pomocou tekutiny, ktorú získame rozdrvením kliesťa. 

    Tento test sme mali to "šťastie" vyskúšať. Nakoľk sme aktívna rodinka a veľa času trávime v prírode, tak po jednej brigádnickej činnosti sme si domov priniesli kliešťa ja i dcerka.  Pre obe to bol prvý kliešť v živote ( dcérka má 2 roky, ja mám však 30 🙂 )

    Tak som vybrala kliešťa, vzala skúmaku, vložila kliešťa do nej a pridala kvapky činidla, keďže kliešť bol do 8mm. Rozdrvila som ho drevenou tyčinkou, aby som získala potrebnú tekutinu. Pipetou nasala tekutinu a nakvapkala tekutinu na spolíčko testovacej sady. Po 10-tich minútach sme mali výsledok. Našťastie výsledok bol negatívny (objavila sa len kontrolná čiara) ,čo ma veľmi potešilo, nakoľko moja sestra veľmi silnú boreliózu získala už pred vyše 10-timi rokmi :( 

    Ako prvé plus je podrobný foto postup ako test aplikovať. Myslím si, že keď sa aj ten najväčší lajik bude držať tohto fotopostupu, určite sa mu testovanie podarí. Taktiež pozitívne hodnotím podrobne popísané výsledky testovania. Aké ukazovatele sú pri správnej aplikácii testu a aké sú neplatné výsledky.

    Veľkým prínosom pri tomto testovaní bol aj priložený letáčik o ďalších domácich testoch  Veroval. Okrem už vyšie dvoch spomínaných, ponúkajú aj test na:

    - Zistenie alergie

    - Zápal močových ciest

    - Nedostatok železa

    - Neznášanlivosť lepku

    - Cholesterol

    - Prevenciu žalúdočných ochorení

    - Mužskú plodnosť

    - Chlamídie

    - Drogy

    Domáce testovanie Veroval od firmy Hartmann vrelo odporúčam. V budúcnosti určite ešte niektoré testy vyhľadám v lekárni a vyskúšam. Nateraz sa trápim s alergiou a môj nalepší priateľ je momentálne balíček servítok :(