Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    20 viet, ktoré by sme nemali hovoriť svojim deťom
    Dagmar Mozolová
    https://babetko.rodinka.sk/vychovavame/vychovav...
    Každý z nás si nesie z detstva svoje dedičstvo. Dedičstvo zapísané hlboko do srdca. Vďaka nemu vieme o sebe, akí sme a na čo máme. Je ako zrkadlo, v ktorom vidíme seba – úplne intímne a v srdci.

    Nemyslím teraz všetky tie vedomosti, ktoré sme sa naučili v škole. Myslím všetko to podvedomé, čo sa zapisovalo odmalička do vnútra každého z nás. Vďaka tomu máme vedomie o vlastnej hodnote, aj ak sa nám práve veľmi nedarí...
    Driap na pivo, darebák zhnitý!

    Túto vetu často počul jeden môj známy. Bol na základnej, či strednej škole a otec ho takto každý deň posielal, aby mu dokúpil zásoby zlatého moku. Možno ani nejde o tú prvú časť tejto vety, ako skôr o tú druhú.

    To slovo darebák, ktoré počúval každý deň, sa vrývalo do jeho vnútra a jednoducho prijal o sebe túto myšlienku ako pravdu. Pravdu, ktorú hovorí jeho otec, autorita, ten, ktorý ho splodil.

    Nemusím hovoriť, že nie je jednoduché v dospelosti zamietnuť toto tvrdenie a dokazovať, že „predsa len nie som darebák“. A kolotoč „dôkazov“, ktoré nikdy nie sú dosť dobré na to, aby boli stopercentné, sa môže začať.
    Neustále výkony, výkony, výkony...

    Poznáte to? Či máte podobný príbeh? Tiež sa z detstva niečo vrylo do vašej duše a hoci ste dospelý, dnes už rodičom detí, neviete sa stále s tým dedičstvom vysporiadať?

    1. Bolí ma z teba hlava.
    2. Ty to nedokážeš.
    3. Je mi z teba zle.
    4. Všetko robíš naopak.
    5. Stále padáš.
    6. Si lenivý.
    7. Nikdy nič z teba nebude.
    8. Kvôli tebe máme málo peňazí.
    9. Vypadni!
    10. Neotravuj!
    11. Nemám čas.
    12. Choď sa hrať, nevyrušuj ma.
    13. Si nemožný.
    14. Si nešikovný.
    15. Si hlúpy.
    16. Bolo by lepšie, keby si sa nebol narodil.
    17. Odkedy ťa máme, máme len starosti.
    18. Si taký istý ako tvoj otec / tvoja matka.
    19. Prečo nemôžeš byť taký poslušný ako tvoj mladší brat?
    20. Som z teba unavená!
    21. Pozri sa, čo robíš so svojou matkou!
    22. Ešte raz a uvidíš, čo ti urobím!

    Vaša myseľ si pamätá všetko, čo sa vám stalo!

    To tvrdí Steve Biddulph, autor knihy Proč jsou šťastné děti šťastné. Myseľ si pamätá všetko! Každé slovo, každý zvuk, každú vôňu, každú chvíľočku. Možno podvedome, ale predsa.

    Je isté, že každý z nás má v sebe zakódované to pozitívne a negatívne, čo do nás vložili naši rodičia. A negatívne nie preto, že by nám chceli zle. Myslím si, že väčšina rodičov, ak hovoríme o bežných rodinách, svoje deti miluje a snaží sa im odovzdať to najlepšie, čo len vie a ako to vie.

    Možno naši rodičia mali príliš veľké obavy, aby sme sa nestali zlými ľuďmi, možno mali veľa práce a boli vyčerpaní a nemali na nás čas, možno sme im liezli na nervy, lebo boli frustrovaní, keď sa im niečo nepodarilo... A tiež naši rodičia mali svojich rodičov, od ktorých si v detstve vypočuli zrejme podobné vety, ako som napísala vyššie...

    To ich však neospravedlňuje. A ani nás, ak používame tie isté metódy, ako používali oni, hoci vieme, že nie sú dobré. Vystríhajme sa pred chybami...

    annna.m
    24. aug 2017    Čítané 809x

    To najhoršie, čo môžete deťom dať je DAŤ IM VŠETKO!

     Článok je prevzatý, dakujem autorke za uverejnenie.

    Autorka  je certifikovaný kouč pre prácu s Emočnými rovnicami a poradkyňa pre osobnostný rast.

    Pri svojej práci kouča sa častokrát stretávam s vetou „Žijem pre svoje deti!“  .... prípadne  „Pre deti urobím všetko!“  Väčšinou  tieto slová počúvam z úst žien, nás matiek. 

    Steny v moje kancelárií boli často svedkami príbehov o nevďačných deťoch, ktoré aj napriek tomu že im rodičia dali všetko, zlyhali. Vypočula som si už množstvo situácii z reálneho života sprevádzané plačom. V mnohých z nich deti ublížili a ich rodičia nemajú ani tušenia prečo.  „Veď dostal úplne všetko na čo si pomyslel!“  zaplakala žena oproti mne.  „Viete, že tým môžete svojim deťom aj škodiť?“ povedala som ticho....

    Najdôležitejšie sú predsa deti!

    Pre ženu porodiť dieťa  je asi tá najkrajšia situácia v živote. Ja sama som to zažila dvakrát a veru dodnes mám zimomriavky. Ten pocit keď prvýkrát držíte biely voňavý uzlíček. Hoci ubolená a unavená s infúziou trčiacou z ruky...ten pocit bol neopísateľný.  Ahhhh

    Dni bežia a žena zabúda na seba. Dáva svoje deti na prvé miesto, tak ako to videla u svojej matky. Zabúda na svoje potreby. Nemá čas sa najesť, upraviť, umyť, skočiť na toaletu, dožičiť si oddych, zacvičiť si presne tak ako to robila jej mama. Niekedy sa cítia ako motorová myš so zapnutým turbom v zadku. Varí, žehlí, perie, vešia bielizeň, popritom kojí nosí, odsáva sople, behá s kočíkom no a niekedy nezaspí skôr ako jej hlava padne na vankúš a venuje sa päť minút manželovi. Možno trochu  nadľahčene popísaná realita matky. Niektoré prežijú bez väčšej ujmy na zdraví. Iné pociťujú, nespokojnosť, únavu a stres. No a v najhoršom upadnú do „depky“, prestanú sa páčiť manželovi a neskôr aj samy sebe. Neveria si, pretože na tej ceste pozabudli na seba. Ale pre deti sa to všetko oplatí, oni sú na piedestále!

    Dláždime im cestu, veď sú naše

    Čas letí. Po škôlke, základka, stredná škola. Vybavíme najlepšiu výšku (najlepšie cez známosti nech sa chúďa moje nestresuje), pomôžeme pri skúškach, na účet pošleme vreckové nech nie  je medzi ostatnými za „lúzra“. Cez prvé prázdniny mu dožičíme oddych, veď školský rok bol nesmierne ťažký, no a v decembri na narodeniny pristavíme pred panelák auto (hoci ojazdené ale poslúži). Keď potomok začne z nejasným príčin lamentovať, že sa nudí a rodičovi už dochádzajú nápady ako ho zaujať rozhodne sa dokúpiť tablet, nový software do xboxu alebo inú technickú vymoženosť.

    Ešteže máme známych v tomto meste, aby sme synovi prípadne dcére pomohli nájsť lukratívny job. Strávime o pár hodine navyše v práci a podporíme mladých  pri kúpe nehnuteľností, veď tie hypotéky majú nekresťanské podmienky. Veď komu dáme ak nie im!

    Ako je to možné? Mal všetko čo chcel?

    Pri svojej práci som sa nedávno dostala na stretnutie abstinentov. V kruhu 50 ľudí sedela matka a po jej pravici syn. Akurát sa priznal, že si po takmer dvoch rokoch vypil, dostal sa do recidívy. Rozprávala za neho. „Ták som mu verila, a on opäť sklamal!“ Vôbec nechápala prečo syn, za ktorého celých 34 rokov aj dýchala je zase tu. Cez prestávku sa rozrozprávala. Ako sa o neho celé roky starala, dopriala mu viac ako mali jeho kamaráti. Dokonca obetovala celý život pre svojho jediného syna. Pracuje v zahraničí len aby mu zabezpečila skvelú budúcnosť.  A ona kvôli tomuto nevďačníkovi, chudáčikovi nemôže žiť vlastný život. Vraj si myslela, že keď bude dospelý príde čas aj na ňu a začne žiť!

    Neničme deťom život prílišnou starostlivosťou

    Hoci trošku zveličene som vyššie popísala situácie z bežného života. Mnohí rodičia v dobrej viere, že robia to najlepšie pre svoje deti, im paradoxne život zničia....A to nielen im ale aj sami sebe. Pýtate sa ako? Skúsim to zhrnúť asi takto:

    - Ak prijímate rozhodnutia za svoje deti, nebudú neskôr schopné urobiť tie svoje

    - Ak sa deti stávajú na vás závislými, robíte ich slabými kráčať neskôr životom sami

    - Ak im dávate všetko automaticky, nevedia si veci vážiť

    - Ak majú deti úplne všetko len tak, často strácajú životný cieľ

    - Ak majú vaši potomkovia mihnutím oka na čo si spomenú, začínajú sa nudiť

    - Ak vyriešite za nich všetky problémy, budú neustále očakávať že to niekto za nich „porieši“ aj v budúcnosti

    Neberte vašim deťom z rúk tú najsilnejšiu zbraň prehnanou starostlivosťou. Tou je ich životná sila a schopnosť byť tu sami za seba ako sebavedomé bytosti. Skúste byť ako rodičia natoľko silní, že dovolíte deťom aj padnúť.  Je to pre nich potrebné. Nekompenzujte si na svojich deťoch to, čo sa vám v detstve nedostalo. Viem, je to ťažké....aj ja sa to ešte len učím. Chcem aby jedného dňa keď budem z tohto sveta odchádzať, som si bola istá, že tu zanechávam bytosti schopné kráčať životom sami. A to so vztýčenou hlavou, sebavedomé a predovšetkým vedomé v tom, že sú TVORCOM SVOJHO ŽIVOTA.

    A my, maminy....žijeme svoje životy, zaslúžime si to. Veru, večne tu nebudeme. Ak totiž žijeme pre svoje deti, vychovávame potomkov ktorí budú tak isto žiť pre svoje deti. A ich deti opäť len pre svoje deti ..... a ich deti opäť len pre svoje deti.... a kto tu na tejto planéte bude potom žiť sám pre seba?

    10 vecí, ktoré by mala vedieť každá mama (ale nikto jej ich nechce povedať)

    Autor: Anna Veselá
    http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/rodicovske-...

    Keď sa pred 11 rokmi blogerka a novinárka Christine Burke stala mamou, začal sa pre ňu celkom iný život. Naivne si myslela, že je pripravená na rolu mamy. Isté veci však boli pre ňu šokovou terapiou.

    Za tých 11 rokov je dnes niekde inde. V realite, ktorá znamená, že sa pred deťmi neschová ani cikajúc na záchode. A keď vie nahlas povedať toto, povie vám aj tie veci, ktoré vám iné mamy nechcú povedať – ale mali by ste ich aj tak vedieť.

    1- Na celom svete neexistuje mama, ktorá vie, čo robí. Ani jedna.

    Každá mama sa snaží robiť všetko najlepšie. To je jasné. Ale ak o sebe nejaká tvrdí, že vie, čo robí, v skutočnosti klame. A radšej sa s ňou veľmi nestretávajte.

    2- Znova budete spať, ale už to nikdy nebude ako predtým

    Zbytok svojho života budete spať s jedným uchom na dverách a nočné pochodovania vo vašom dome budete mať pod kontrolou lepšie ako hocijaký agent CIA.

    S obidvomi očami zatvorenými aj v REM fáze spánku budete vedieť, či je váš syn námesačný a či vaša dcéra potrebuje kvapky do nosa. Toto je neuveriteľný fenomén.

    3- Už žiadna „PN-ka“

    Nemáte viac právo byť naozaj chorou: držíte hlavu nad WC misou a pijete tabletky, ale vaše povinnosti nikdy neprestanú. Budete ležať polomŕtva na dlážke v kúpeľni, zmorená chrípkou, ale váš manažment, t. zn. deti, sa kvôli tomu nebudú znepokojovať.

    4- Kamarátstva s inými mamami sú dôležité

    Kamarátkam, ktoré majú deti, môžete povedať o svojich deťoch všetko a oni vás neodsúdia. Budete mať niekoho, komu môžete zavolať z kúpeľne, keď prídu ťažké dni a vypiť kávu, keď si nájdete čas. Ak váš vzťah vydrží aj cez toto búrlivé obdobie, získate kamarátku na celý život.

    5- Sex sa len veľmi zriedka objaví vo vašom živote

    Už len jedna vec, ktorá sa bude objavovať na zozname, ktoré nemajú konca. Sex sa zmestí niekde medzi nákupom bábiky Hello Kitty a výberom vecí z práčky. Na vzťah s partnerom si treba nájsť čas. Špinavé prádlo si vás počká aj na ďalší deň, ale nie váš muž.

    Je celkom v poriadku rozmýšľať počas sexu o ďalších veciach zo zoznamu, ktoré treba urobiť, veď všetci vedia, že mamy sú odborníčky na multitasking.
    6- Váš nový život sa vám možno nebude hneď páčiť

    Jasné, že ľúbite svoje dieťa a myslíte si, že narodenie dieťaťa je zázrak, ale prvých niekoľko dní je naozaj ťažkých. Niektoré veci, ktoré ste robievali dennodenne, už nebudete môcť urobiť tak rýchlo.

    Všetko bude ťažšie a je celkom v poriadku priznať si, že sa vám to až tak nepáči. Ak to dokáže povedať nahlas, stanete sa osobou, s ktorou sa iné mamy rady stretávajú.

    7- Stane sa z vás klamárka

    Budete klamať o Ježiškovi, Mikulášovi, Zúbkovej víle. Budete si vymýšľať dokonalé rozprávky o tom, ako dokáže malé bábätko Ježiško priniesť pod stromček všetky tie darčeky.

    Vaše schopnosti klamať narastú, ale od detí budete očakávať stopercentnú úprimnosť.

    8- Každý výrobok v obchode môže byť pre vaše dieťa nebezpečný

    Od rôznych chemických zlúčenín v plastoch po GMO a všetko medzitým, každý má na to svoj názor. Dávajte pozor na pesticídy, olovo, BIO, EKO, rôznorodosť stravy, aj na toto vám každý povie svoje. Je to ako vychovávať dieťa v boxerskom ringu. Robíte to najlepšie, ako môžete.

    Kašlite na to, ako sa na vás dívajú ostatní (vráťte sa k bodu číslo 1). Nikto nevie všetko, len vy viete, čo je najlepšie pre vašu rodinu. Ak vás niekto odsudzuje za to, že z času na čas jete niečo nezdravé, no tak nech.

    9- Začnete nosiť push-up-ky a sťahovačky

    Spodné prádlo po pôrode si budete vyberať podľa kľúčových slov „pevné,“ „podpora,“ namiesto „čarovné“ a „sexi.“ Vašou realitou sa stane „elastický pás,“ čo je slovo, ktoré sa bude často objavovať, keď budete opisovať vašu garderóbu.

    Noste hrdo svoje nové oblečenie, lebo ste sa stali osobou, ktorá na svet priviedla nový život, tak si to užívajte.

    10- Budete dobrou mamou

    Budete robiť chyby a častokrát vám napadne, že vaše dieťa bude v dospelosti potrebovať návštevu psychologickej poradne, aby tam dalo dokopy všetko, čo ste zbabrali. Robte to najlepšie, ako viete a všetko bude v poriadku.

    Ak sa vašim deťom nepáčia niektoré veci, je to jedno, oni budú mať vlastnú príležitosť, keď budú mať svoje deti. Na teraz pre vás platí: „Ja som mama a to je ten dôvod.“

    Rady pre otcov, ktorí chcú zo synov vychovať skutočných mužov

    http://www.rodinka.sk/vychovavame/vychovavame-d...

    Deti si nikdy nebudú pamätať drahé veci...

    Áno, som tehotná. Nie, nesmieš sa chytať môjho brucha!

    Autor: Andrea Biela
    http://tehotenstvo.rodinka.sk/tehotenske-story/...

    Drahá vyčerpaná mamička,

    rada by som ti dnes niečo o tebe povedala. Viem ako sa cítiš. Si vyčerpaná a zničená z toho, čo ťa každý deň čaká. Z toho, že sú všetky dni rovnaké. Z toho, že každý deň niekto testuje tvoju trpezlivosť, má veľké očakávania, či sleduje každé tvoje gesto i slovo, ktoré ti v slabej chvíli vyletí z úst. Si unavená z toho, či robíš pre svoje deti toho naozaj dosť, aby jedného dňa nezaostávali.

    Chcem ti dnes povedať, že viem, že máš pochybnosti o tom, či to všetko zvládneš. Ale jedno musíš vedieť:

    Si silnejšia, ako si myslíš!

    A poviem ti to aj milión krát: Si silnejšia, ako si myslíš!

    Ty, mamička , v meste, v horách i na dedine. Ty, ktorej stále chýbajú peniaze i ty, ktorá ich míňaš každý deň na úplné nezmysly. Ty, mamička, ktorá pochybuješ, či si mala byť dnes mamou a spomínaš na život predtým...

    Si silná.

    Nepočúvaj hlasy, ktoré ti hovoria, že všetko malo byť inak, malo to byť ľahšie, malo to byť zábavnejšie, malo to byť krajšie...

    Nepočúvaj hlasy, ktoré ti hovoria, že všetko, čo robíš si aj tak nikto nevšíma. Nikto nevidí, aká si vyčerpaná a mnohokrát ideš na hranice svojich možností. Každý deň je rovnaký a možno v najbližších desaťročiach bude. Nepočúvaj hlasy, ktoré sa pýtajú, či jedno dieťa nebolo naozaj dosť.

    Všetko je presne také, ako to malo byť.

    Si pre tvoju rodinu všetkým.Viem, že to tak mnohokrát nevidíš, ale je to tak. Všetko, čo robíš, každá jedna minúta, ktorú obetuješ pre svoju rodinu, má význam. Ver tomu, že na každej jednej pripravenej večeri záleží, na každom tom natretom krajci chleba, na milión krát zaviazaných šnúrkach, umytých ručičkách i opratých ponožkách, ktoré v noci skladáš do skrine. Na tom, ako vždy objímeš deti, keď natiahnu svoje rúčky, pohladíš líčko, či utrieš slzu, keď sa zase raz nedokážu dohodnúť, kto má pravdu alebo keď sa im niečo nedarí. Na každom jednom voňavom koláči, ktorý položíš na stôl či kontrole domácej úlohy, na každej jednej ceste na futbal, povzbudzovaní na zápase či tvojom úsmeve v hľadisku, keď recitujú svoju prvú báseň záleží viac, ako si dokážeš predstaviť. Počúvať príbehy, čo sa stali v škôlke, keď padáš večer od únavy alebo čítať večer rozprávku – to všetko sú veci, čo dokáže robiť iba niekto silný. Tak silný mamička, ako si ty.

    Mamičky, ktoré ste po celom svete a robíte, všetku tú ťažkú prácu. Tie, čo môžete vašej rodine pripraviť každý deň pokrm, na aký si pomyslíte i tie, ktoré si odtŕhate od úst a bojujete o kúsok chleba a trochu pitnej vody pre každé zo svojich detí...Chcem vám povedať, že ste neuveriteľne silné.

    Boli ste vybrané stať sa matkami, lebo ste neuveriteľne silné. Toto poslanie nie je pre každého. Iba pre vás. Vaše krehké ramená a láskavá tvár skrývajú silu, ktorú v sebe máte. Občas i samé zabúdate, že ju máte, ale ja vám to pripomeniem aj milión krát. Nezabúdajte na svoju silu, na vaše poslanie.

    Verím vo vás, pretože nebyť vás, svet by už nikdy nebol taký, aký je dnes.

    Verím vo vás, lebo ste tak neuveriteľne úžasne nežne silné!

    ...NA DNEšNý DEŇ

    pravda...

    5 nebezpečných vecí, ktoré by sme mali dovoliť deťom

    Gever Tulley, autor knihy 50 nebezpečných vecí (ktoré by ste mali dovoliť dieťaťu, aby robilo), si myslí, že to dnes s bezpečnosťou detí príšerne preháňame.

    Ak eliminujeme každý potenciálne nebezpečný – napríklad ostrý predmet z ich dosahu, čo sa stane, ak sa prvýkrát stretnú s niečím, čo nie je vyrobené zo zaobleného plastu? Porania sa.
    Čím viac sa zmenšujú hranice toho, čo považujeme za bezpečnú zónu, tým menej príležitostí dávame dieťaťu, aby sa mohlo učiť o svete okolo neho.

    Preto prichádza Tulley s jednoduchými nápadmi „nebezpečností,“ ktoré by sme mali robiť s dieťaťom, aby sme podporili nielen ich kreatívnosť, ale im dali pocit, že majú kontrolu nad svojím okolím.

    Hra s ohňom

    Gever Tulley odporúča rodičom, aby dovolili dieťaťu hrať sa s ohňom. Teda najprv aby sa naučili základné veci o tomto živle, aj to, ako ho mať pod kontrolou. Moment, kedy prvýkrát „skrotíme“ jednu z najdôležitejších síl v prírode, ostane navždy v pamäti každého dieťaťa.

    Vreckový nožík

    Podľa Tulleyho, je strašná škoda, že v našej kultúre stratili svoje miesto vreckové nožíky. Napríklad Inuiti dávajú nože aj malým deťom a tie akosi prirodzene vedia, ako s ním majú zaobchádzať.

    Je dôležité totiž deti naučiť jednoduché pravidlá – vždy režeme smerom od svojho tela, nikdy nerežeme na silu atď. Áno, je fakt, že niekedy sa deti aj zrania, ale rýchlo sa rany zahoja, tvrdí Tulley.

    Hádzanie šípiek/oštepu

    Hádzanie vecí je aktivita, ktorá stimuluje časti mozgu, súvisiace s vizualizáciou a predvídaním. Ak sa snažíme trafiť terč, trénujeme pozornosť a koncentráciu. Tiež pri tom používame nielen mozog, ale aj svaly, takže cvičí celé telo. Ak sa však tejto aktivite nevenujeme, je to ako so svalmi, po čase začne aj náš mozog ochabovať.

    Rozoberanie starých spotrebičov

    V umývačke riadu, ale aj ostatných kuchynských spotrebičoch, sa nachádza množstvo zaujímavých vecí. Ak nabudúce kúpite nový spotrebič, nevyhadzujte starý, ale ho s deťmi rozoberte. Nevadí, že netušíte, ako sa volajú jednotlivé súčiastky, ale vymýšľať, na čo by mohli slúžiť, či sa dajú ešte použiť, by sa deťom mohlo páčiť.

    Jazda autom

    Šoférovať auto je pre dieťa veľká vec. Môžete im na chvíľu dovoliť, aby si sadli vám na kolená a vyskúšali si, aké to je, krútiť volantom. Samozrejme, niekde na naozaj bezpečnom mieste, kde sa nemáte šancu zraziť s inými autami. Ale budú mať nezabudnuteľný zážitok, že robili niečo, k čomu normálne nemajú prístup.

    Rodičia povedali deťom: Zjedli sme vám všetky sladkosti!
    http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/rodicovske-...

    Fotka, ktorá dokazuje silu materského mlieka
    Možno ste počuli, že na popraskané bradavky je materské mlieko lepšie ako hociktorá mastička. Môžete ho použiť aj na ošetrovanie pupčeka novorodenca. Dá sa kvapnúť do oka, ak je zapálené alebo do nosa miesto kvapiek, ak je bábätko prechladnuté.

    Američanka Mallory Smothers pridala na konto zázračnej moci materského mlieka ešte jednu jeho úžasnú silu. Všimla si, že počas jednej noci, keď sa jej dieťatko trápilo s nádchou, kýchalo a malo upchatý noštek, materské mlieko zmenilo farbu. Na Facebooku uverejnila fotku mlieka, ktoré si odsala večer a ráno. Zmena farby je naozaj očividná. Kým jedno vrecko s mliekom je bielej farby, druhé vrecko, ktoré si odsala po dojčení chorého dieťatka, je žltkasté.
    Fascinujúco "vždy ideálne" materské mlieko

    Vie sa, že materské mlieko sa prispôsobuje potrebám dojčaťa, a to podľa jeho veku, dokonca aj podľa pohlavia – je dokázané, že materské mlieko matky chlapca má viac kalórií a obsahuje viac tukov a bielkovín ako mlieko určené dievčatám.

    Mallory čítala článok v medicínskom časopise o tom, ako sa materské mlieko mení tak, aby vyhovovalo nárokom bábätka:
    Viem, že si choré

    „Doktor povedal, že počas kojenia sa urobí vákuum, v ktorom sa slina dieťaťa dostane do matkinej bradavky. Predpokladá sa, že mliečne žľazy majú schopnosť zaregistrovať v sline baktérie alebo vírusy a ak niečo nie je v poriadku, napríklad je bábätko choré alebo bojuje s infekciou, mamine telo zmení imunologické zloženie mlieka, prispôsobujúc sa špeciálnym potrebám bábätka tak, že produkuje protilátky.

    Výskumy to potvrdzujú. Klinická imunologická štúdia z roku 2013 napríklad potvrdila, že leukocyty v materskom mlieku sa zvyšujú, keď je bábätko choré.“Táto informácia ostala v Mallorinej hlave, až dokým si neodsávala mlieko, ktoré dávala zmraziť.

    „Odsala som si mlieko vo štvrtok pred odchodom do postele (ľavé vrecko na fotografii). Počas noci kojím bábätko každé dve hodiny, takže si mlieko neodsávam až do rána, keď sa zobudíme. V skorých nočných hodinách v piatok som si všimla, že dcéra má upchatý nos a veľa kýcha. Zaiste prechladla.

    Keď sme sa v piatok ráno zobudili, odsala som si mlieko ako vždy. To je vrecko na pravej strane fotky. Do dnes som si nevšimla rozdiel, ale pozrite sa, ako sa mlieko odsaté v piatok viac podobá kolostru, supermlieku s plno protilátkami a leukocytmi, ktoré sa vytvárajú prvých pár dní po pôrode, a to po kojení prechladnutého dieťaťa počas celej noci.

    Fenomenálne, však? Ľudské telo ma neprestajne fascinuje.“

    Moja dcérka zomrela a ja s ňou. Spomeňte si na môj príbeh

    http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/vase-pribeh...

    2.3.-13.3.2013 dovolenka. obchodiky vybavime po tomto termine. podklady k platbe mozem poslat aj v tomto termine.

    22.11.2012-04.01.20113 Dovolenka. obchodiky bedeme realizovat po tomto termine

    nádherné video o vzniku života..kuknite si http://crazycafe.centrum.cz/vtipna-videa/2012/4...

    pre pekný deň všetkým 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=Cgovv8jWETM

    sme doma. heureka 🙂

    uz sme doma 🙂))

    momentalne sme odcestovani. vratime sa okolo 10-11.7.na net mam obmedzeny pristup. budem sa snazit odpovedat aj pocas tohto obdobia. premerat a poslat mozem , samozrejme, az z domu 🙂