Ovocná pšenová bábovka s orechmi.

    200 g hladkej pšenovej múky, asi 50 g polohrubej pšeničnej múky, 400 g v šupke uvarených zemiakov, 80 g masla, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 100 g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 1 bezfosfátový prášok do pečiva, 1 PL hrozienok, hrsť zmesi sušeného ovocia (slivky, marhule, jablká), strúhaná citrónová kôra (z chemicky neošetrených citrónov), škorica, tuk na vymazanie a hrubá múka na vysypanie formy

    Studené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky. Vajcia ušľaháme s maslom, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Múky zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, práškom do pečiva, orechmi, škoricou, pokrájaným ovocím a premytými a usušenými hrozienkami. Mlieko primiešame k vaječnej pene a po troškách vmiešame sypkú zmes. Vypracujeme vláčne cesto a podľa potreby ho zahustíme polohrubou múkou alebo rozriedime mliekom. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy a uhladíme. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a bábovku upečieme (špajľou vyskúšame, či je cesto dosť prepečené a nelepí sa na špajľu).

    Dobrú chuť!

    inšpirácia - časopis Dieťa