🙂 ??? ČASTÉ otázky o ADAMO hojdačke ??? 🙂

    Kam môžem umiestniť hojdačku?

    Hojdačku je možné pripevniť do betónového, alebo dreveného stropu (viď. Doplnky Skrutka s okom) Obidva typy skrutiek sú namontovateľné do stropu. V prípade dobrého počasia, je možné hodjačku používať aj vonku, je ľahko pripevniteľná na konár stromu. V tomto prípade, nie je potrebné žiadne osobité zariadenie, lano len prehoďte cez konár stromu a pomocou karabíny na konci lana ju pripevníte. Do sadrokartónového stropu nie je možné hojdačku namontovať.

    Nevadí, že spodok hojdačky nie je tvrdý?

    Nie, podľa odborníkov sa práve z tohto dôvodu deti ukľudnia tak pomerne rýchlo. Kedže na spodku hojdačky nie je žiaden matrac, alebo tvrdé rovné dno dieťa sa dostáva do pozície podobnej akú malo v maternici.Ttáto poloha sama o sebe už dáva dieťaťu pocit bezpečia, príjemný pocit sa znásobuje jemným hojdaním. Hojdačka sa hýbe do všetkých smerov presne tak, ako tomu bolo v brušku.
    Od kedy môžem do hojdačky vložiť dieťa?

    Hojdačka sa môže používat okamžite od narodenia. Je náhradou za kolísku a je kombinovaná s hojdačkou. V krajinách Južnej Ameriky používajú hojdačky aj v inkubátoroch, pretože hojdanie pri skôr narodených bábätkách zrýchlylo priberanie na váhe. Bábätká trpiace kolikami počas hojdanie zabudnú na nepríjemné pocity v brušku a ukľudnia sa.

    Môže spať dieťa v hojdačke?

    V priebehu dňa môže dieťa spať hojdačke aj niekoľko krát, ale v noci ho v hojdačke nenechávajme, pretože kým spíme nemáme ho pod kontrolou.

    Môžem hopjdačku používať aj bez stojana?

    Áno. Hojdačka sa ľahko namontovať pomocou skrutky s okom na ľubovoľné miesto v byte. Skrutky s okom môžete namontovať aj na viac miest v dome a tak hojdačku odvesíte a zavesíte do miestnosti kde sa momentálne zdržiavate.