bendinko
2. nov 2018
281 

Na voňavej vlne

Na voňavej vlne. To je názov recenzie, ktorú si, dúfam, aspoň niekto z mála tu na MK aj prečíta 🙂

Je to recenzia týkajúca sa vonných sviečok Heart & Home, ktoré mi boli zaslané prostredníctvom "konik_testuje" od firmy "Albi", ktorým aj týmto spôsobom veľmi pekne ďakujem, že mi tieto sviečky môžu spríjemňovať každý večer. Najčastejšie pri dobrej knihe.

Sviečky mi boli dodané kuriérom, starostlivo zabalené v krabici a ako prekvapenie mi pribalili roztomilý diár na rok 2019 a kvalitnú čokoládu, ktorá sa určite zíde pri čítaní napínavej detektívky 🙂

A aké sú tieto sviečky? V nasledujúcich riadkoch si ich v krátkosti predstavíme.

Sviečky Heart & Home sú vyrobené z vysoko kvalitných komponentov - je používaný sójový vosk, knôty z Nemecka a jedinečné vône sú dodávané od veľmi cenených výrobcov.

Vosk pre tieto sviečky bol vyrobený zo sójových bôbov. Vďaka tomu sú sviečky Heart & Home šetrnejšie a prívetivejšie k životnému prostrediu, sú netoxické, a vy tak môžete relaxovať s pocitom, že ste prispeli k tomu, aby naša príroda zostala krásna.

Heart & Home sviečky horia pri nižších teplotách, než klasické sviečky, a tak presvietia váš domov na dlhú a dlhú dobu…

Sójový vosk je aromatizovaný, takže sviečka navodzuje nielen hrejivý pocit, ale váš domov bude aj krásne prevoňaný vôňou, ktorú si vyberiete na navodenie tej správnej atmosféry. A to aj keď sviečka zrovna nehorí. Použitý vosk totiž umožňuje, aby sa esencia s voskom lepšie prepojila, a vôňa sviečok je tak intenzívnejšia. Okrem toho sviečky tiež krásne vyzerajú a sú navrhnuté tak, aby sa poháre po tom, ako vyhoria, dali použiť aj ako elegantná dóza alebo dekorácia.

Mne boli zaslané konkrétne dve z ich širokej škály (ich sortiment si môžete prezrieť na: https://eshop.albi.sk/heart-home/, alebo aj priamo v predajne Albi), a to vôňa "Upokojujúce aloe" a "Slivka a kvet citrónovníka" v najväčšej veľkosti.

Tieto sviečky horia až 70 hodín, čiže sa stanú vašim spoločníkom na dlhý čas.

Upokojujúce aloe

Aloe je obohatené dotykom osviežujúcej citrónovej trávy a tým tvorí dokonalú harmóniu vôní.

Z týchto dvoch vôní, ktoré som mala možnosť testovať, je mojím favoritom.

Je príjemná, nevtieravá a po dlhšej dobe horenia a so zvýšenou intenzitou mi začala voňať žuvačkovo.

Veľmi sa mi páči aj jej farebné prevedenie, keďže mám rada pastelové farby. A hodí sa nám do nášho jemného interiéru, hneď vedľa našej vypestovanej aloe 🙂

Naopak, chlapovi sa vôbec nepáčila. Necítil vôňu, ale iba vosk a veľmi mu vadila. Je zaujímavé, ako rôzne ľudia vône vnímajú, že?

Slivka a kvet citrónovníka

Bohatá slivka a výrazná aróma citrónovníka spolu so sladkastým nádychom broskyne a jablka vytvárajú túto dokonalú harmóniu vôní.

Takto zneje oficiálny popis. Pre mňa to taká dokonalá harmónia nebola. Mohla som ju mať zapálenú skutočne len pár minút, lebo mi z nej bolo doslova zle. Je na mňa ťažká, sladká a v tejto vôni sa mi do vkusu vôbec netrafili, keďže mám rada čisté vône. Ideál ako čerstvo vypraná bielizeň.

Ale pri všetkom "negatívnom" treba hľadať aj to pozitívne. A pri tejto sviečke to je dizajn, ktorý sa mi veľmi páči (ako aj pri predošlej sviečke). Pôsobí na mňa jesenne, teplo a úžasne zapasovala do našej jesennej dekorácie.

Budem ju však aj naďalej testovať a každý deň jej venujem pár minút pri poobedňajšej káve. To úplne stačí, keďže intenzita týchto sviečok je geniálna a spolu s pootvoreným oknom sa jej sladkosť zreguluje na akurátny podiel.

Medzi klady týchto sviečok, ktoré sme stihli spozorovať, patria:

  • Dizajn - je to to prvé, čo som si všimla a čím ma okúzlili. Je jednoduchý a pritom nie tuctový. Vynikajúco dopĺňa a počiarkuje interiér.
  • Vrchnák - je veľmi nápaditý a nie je jednoliaty ako u ostatných sviečok. Už podľa neho človek vie, ako sviečku bude držať v ruke - ako ja pri otvorení krabice. Ďalším jeho plusom je to, že sviečku nie je potrebné sfukovať, ale jednoducho plameň zadusíme vrchnákom, na ktorom je aj zo spodu na gume vyrazené logo "Heart & Home", čo ako puňťoš tiež oceňujem 🙂

  • Intenzita - už po krátkej dobe je miestnosť úplne prevoňaná, takže nie je potrebné ju dlho páliť.
  • Dĺžka horenia - keďže je intenzita vysoká, nie je potrebné ju páliť dlho. Logicky nám teda vydrží dlhšie (ako som avizovala, 70 hodín pri veľkom balení).
  • Príjemný spoločník - ako ja nazývam sviečky pri mojom obľúbenom čítaní.

  • Obal - tentokrát mám namysli zloženie obalu, resp. to, že je to pevné sklo. Keďže je tažká a pevná, nemusíme sa báť, že by došlo k nehode, ak sa sviečka napríklad pri prievane prevalí.
  • Knôt - je dlhý. Neporovnateľne s ostatnymi sviečkami, čo oceňujem najmä ja, keďže sviečky pálim zapaľovačom a často sa to nezaobíde bez popálených prstov.

Samozrejme, našla som aj pár negatív:

  • Pri fialovej sviečke sa mi nepáčilo, ako bola naplnená, resp. našla sa vzduchová bublina medzi voskom a sklom, čo nevyzerá pekne na oko, hoci funkčnosti to neuberá.

  • Pri druhom pálení mi pri oboch sviečkach plamienok praskal a odpaľoval malé čierne kusy, aj keď som knôt zastrihla. Po poriadnom rozpáleni to prestalo, ale pri ďalšom zapálení to opäť začalo.
  • Veľký plameň - mne osobne to vadilo, lebo som podvedome stále pozerala, či niečo nehorí, keďže sviečku často "obložím" knihami, jedlom, či nohami s ponožkami 🙂

  • Čierny dymiaci plameň - opäť to začalo robiť pri druhom pálení. Čierny hustý dym sa valil zo sviečky, no po pár minútach to prestalo. Ale nepáčilo sa mi to, keď to horelo pri bielej stene. Chlap by ma za očmudenú stenu velmi nepochválil.

Aj napriek všetkým negatívam by som ju odporučila. Sama si určite ešte nejakú "čistú" vôňu od nich kúpim, pretože pozitíva mi ich vyvážili a sviečka sa mi zapáčila. Určite ju aj niekto z mojich blízkych dostane ako darček, lebo ich dizajn je doslova luxusný a vďaka nemu nevyzerajú lacno.

Ešte pár slov k starostlivosti o sviečku, aby nám dlhšie vydržala a plnila na 100% svoju úlohu.

  1. Sviečku podľa odporúčaní treba nechať rozohriať až po okraj, aby sme predišli tzv. tunelovému horeniu, kedy po obvode sviečky ostáva vosk.
  2. Pred každým pálením treba knôt zastrihať na cca 1 cm.
  3. Sviečku nie je vhodné páliť viac ako 4 hodiny, keďže s dĺžkou horenia stúpa aj jej intenzita.
  4. Strednú a veľkú sviečku je treba hasiť použitím vrchnáka.
  5. Sviečku neprenášať, kým je vosk rozpustený a nenechávať ju horieť v prievane.

Máme za sebou týždeň "v objatí" vôní sviečok Heart & Home. A ako hodnotím testovanie? Veľmi pozitívne. Mala som možnosť vyskúšať nový druh sviečok, ktorý sa u nás udomácnil už natrvalo, skrášľuje nám domácnosť a pomohol nám vytvoriť to najdôležitejšie - teplo domova v lone voňavej pohody.

#test_heartandhome

#recenzia

Krásne fotky

31. okt 2018

@lenka9g dakujem, snazila som 😊

31. okt 2018

Veľmi pekna recenzia 🙂

31. okt 2018

@1kriosa1 dakujem ❤

31. okt 2018

Začni písať komentár...

Odošli