Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    bendinko
    10. okt 2019    Čítané 255x

    Ako nám chutili/nechutili dmBio výrobky

    Keďže ma celý život sprevádza problémové trávenie a žalúdok, hneď som zbystrila pozornosť, keď mi MK poslal upozornenie, že sa budú testovať bezlepkové potraviny dmBIO. A ako dopadlo testovanie a čo všetko sme mohli vyskúšať, vám priblížim v tomto článku.

    Kuriér mi v pondelok odovzdal 5-kilovú krabicu a po jej otvorení v nej boli nasledujúce produkty:

    1. dmBio bezlepková zmes na čokoládový koláč
    2. dmBio jahodová nátierka 
    3. dmBio bezlepkové fusilli
    4. dmBio bezlepkové chrumky z ryžovej múky
    5. dmBio bezlepková prosná minútka
    6. dmBio paradajková omáčka s grilovanými paprikovými strukmi
    7. dmBio bezlepková celozrnná ovsená múka
    8. dmBio orientálna nátierka
    9. dmBio bezlepková zmes na pečenie chleba
    10. dmBio bezlepkové čoko müsli
    11. dmBio bezlepkové müsli bez orechov a hrozienok
    12. dmBio kešu natur
    13. dmBio ryžový nápoj s vápnikom

    + darčekovú tašku DM

    Ako prvú vec z balíka som testovala čoko musli s kešu jogurtom. Musím priznať, že musli bolo fantastické. Skvelý pomer sladkosti, pre mňa dokonale zladené chute a tieto musli si budem aj naďalej kupovať. Čo sa však nedá povedať o kešu natur jogurte. To mi absolútne nechutilo. Nemal žiadnu chuť, bol vodnatý. Keď som si do musli pridala trošku medu, tak bol ako tak znesiteľný, ale nikdy viac ho už ochutnať nechcem, čiže za mňa nie.

    Musli si môžete v dm zakúpiť za 2,99 € /375 g a kešu natur za 0,99 € /160 g

    Keďže sme v testovacom týždni očakávali návštevu, popri klasických štrúdľach som im ponúkla aj dmBio čokoládový koláč, ktorý som piekla na spôsob brownies na malom plechu a tu odporúčam piecť max. 20 minút, lebo inak by sa mohol v rúre zbytočne spáliť. Na polku plechu som nasypala kyslasté bobuľovité ovocie, čo skvelo doplnilo sladkosť koláča, ktorý bol pre mňa sladký až príliš. Aj keď časť návštevy by si na koláč pridala ešte nejaký džem, ktorý si tam ja osobne neviem predstaviť, keďže by to bola pre mňa presladká bomba. Koláč sa celý zjedol a chutil všetkým a nikto by neveril, že je to polotovar z prášku, ktorý stačí zmiešať s vodou a olejom. Čiže tento výrobok hodnotím kladne.

    Kúpite ho v dm za 2,99 € /380 g

    Zmes na pečenie semienkového chleba bola tiež rýchla záležitosť a piekla som ho na raňajky. Stačí k zmesi pridať len perlivú minerálku a jablkový ocot a skvelý chlieb je na svete. Mne veľmi chutil a tento produkt bude u nás stálicou, keďže obsahuje vysoký obsah semien, ktoré v chleboch vyhľadávam. Ako doplnok ku chlebíku som zvolila ďalší testovací produkt, a to orientálnu nátierku hrášok a masala. Táto nátierka nám absolutne nechutila. Bolo to to najhoršie z testovacieho balíka a už nikdy ju skúšať nebudeme. Orientálne korenie je v nej dosť citeľné, a to radi nemáme.

    Orientálnu nátierku je dostať k zakúpeniu za 1,99 € /135 g a zmes na pečenie chleba za 3,79 € /330 g.

    Postupne sa dmBio stalo aj súčasťou obedového menu, a to hneď viackrát.

    Prvýkrát som využila ovsené vločky ako súčasť karbonátok ku fazuľkovému prívarku. Tieto karbonátky robíme často ako obmenu klasických mäsových.

    1/2 l ovsené vločky

    1/2 l voda

    200 g strúhaný syr

    1 PL domáca vegeta

    3 ks vajcia

    3 strúčiky cesnaku

    soľ

    korenie

    Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a formujeme malé fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Vyprážame na panvici, vo fritovacom hrnci alebo upečieme na plechu. 

    Tieto skvelé bezlepkové musli so semienkami sú v dm za 2,69 €/500 g

    Po dobrom obede sme si dali malý snack v podobe ryžových chrumiek. Týmto nemám čo vytknúť. Chutili a opäť kúpime.

    Cena za ne je 1,79 €/80 g

    Na neskorú večeru nám poslúžili bezlepkové fusilli a bombastická paradajková omáčka s grilovanými paprikovými strukmi. Bola to skvelá kombinácia. Cestoviny chuťovo dobré a omáčka vynikajúca. Mala výraznú chuť po paprikách, ktorých kúsky boli aj v omáčke. Ja som si veľmi pochutila a ochutnám aj iné príchute. Nabudúce ju využijem ako podklad pod pizzu.

    V dm kúpite fusilli za 2,49 €/400 g a omáčku za 1,99 €/325 ml

    Bezlepková prosná minútka patrila k tým "viac neochutnám" výrobkom. Napriek rýchlej príprave nás neohúrila a viac ako 1 lyžička na ochutnanie nám nebolo treba. Mala výraznú orientálnu chuť, čiže nič pre mňa.

    Cena je 1,99 €/170 g

    Celé testovanie sme zakončili sladkou bodkou, a to zapekanými palacinkami s využitím múky, ovocnej nátierky a ryžového nápoja.

    3 dcl ryžového nápoja

    2 dcl vody

    1 dcl oleja

    200 g múky

    soľ

    Na zálievku tzv.mliečnu penu: vyšľahať 2 vajíčka s cukrom, pridať 2 dcl mlieka a 2 PL rozpusteného masla.

    Upečené palacinky si naplníme podľa chuti, ja som jedno poschodie urobila čisto tvarohové pre chlapa a ďalšie poschodie patrilo ovocnej nátierke. Polejeme to mliečnou penou a pečieme, kým tekutina "nezmizne".

    Ovocnú nátierku zakúpite za 2,49 €/250 g - to je podľa mňa skvelá cena na to, že obsahuje 75 % jahôd, ryžový nápoj za 1,89 €/1 l a nakoniec múka za 2,49 €/ 500 g.

    Tieto produkty môžem odporúčať a budú aj trvalou súčasťou našej kuchyne.

    Moje testovanie bolo tak 50 na 50, keďže som si v ňom našla svojich obľúbencov, ale naopak, aj také výrobky, po ktorých už ani okom nemrknem 🙂

    A čo vy? Nakupujete dmBio výrobky? Ak áno, čo by som si z nich mala vyskúšať a nenechať újsť?

    bendinko
    2. nov 2018    Čítané 281x

    Na voňavej vlne

    Na voňavej vlne. To je názov recenzie, ktorú si, dúfam, aspoň niekto z mála tu na MK aj prečíta 🙂


    Je to recenzia týkajúca sa vonných sviečok Heart & Home, ktoré mi boli zaslané prostredníctvom "konik_testuje" od firmy "Albi", ktorým aj týmto spôsobom veľmi pekne ďakujem, že mi tieto sviečky môžu spríjemňovať každý večer. Najčastejšie pri dobrej knihe.

    Sviečky mi boli dodané kuriérom, starostlivo zabalené v krabici a ako prekvapenie mi pribalili roztomilý diár na rok 2019 a kvalitnú čokoládu, ktorá sa určite zíde pri čítaní napínavej detektívky 🙂

    A aké sú tieto sviečky? V nasledujúcich riadkoch si ich v krátkosti predstavíme.

    Sviečky Heart & Home sú vyrobené z vysoko kvalitných komponentov - je používaný sójový vosk, knôty z Nemecka a jedinečné vône sú dodávané od veľmi cenených výrobcov.

    Vosk pre tieto sviečky bol vyrobený zo sójových bôbov. Vďaka tomu sú sviečky Heart & Home šetrnejšie a prívetivejšie k životnému prostrediu, sú netoxické, a vy tak môžete relaxovať s pocitom, že ste prispeli k tomu, aby naša príroda zostala krásna.

    Heart & Home sviečky horia pri nižších teplotách, než klasické sviečky, a tak presvietia váš domov na dlhú a dlhú dobu…

    Sójový vosk je aromatizovaný, takže sviečka navodzuje nielen hrejivý pocit, ale váš domov bude aj krásne prevoňaný vôňou, ktorú si vyberiete na navodenie tej správnej atmosféry. A to aj keď sviečka zrovna nehorí. Použitý vosk totiž umožňuje, aby sa esencia s voskom lepšie prepojila, a vôňa sviečok je tak intenzívnejšia. Okrem toho sviečky tiež krásne vyzerajú a sú navrhnuté tak, aby sa poháre po tom, ako vyhoria, dali použiť aj ako elegantná dóza alebo dekorácia.

    Mne boli zaslané konkrétne dve z ich širokej škály (ich sortiment si môžete prezrieť na: https://eshop.albi.sk/heart-home/, alebo aj priamo v predajne Albi), a to vôňa "Upokojujúce aloe" a "Slivka a kvet citrónovníka" v najväčšej veľkosti.

    Tieto sviečky horia až 70 hodín, čiže sa stanú vašim spoločníkom na dlhý čas.

    Upokojujúce aloe

    Aloe je obohatené dotykom osviežujúcej citrónovej trávy a tým tvorí dokonalú harmóniu vôní.

    Z týchto dvoch vôní, ktoré som mala možnosť testovať, je mojím favoritom.

    Je príjemná, nevtieravá a po dlhšej dobe horenia a so zvýšenou intenzitou mi začala voňať žuvačkovo.

    Veľmi sa mi páči aj jej farebné prevedenie, keďže mám rada pastelové farby. A hodí sa nám do nášho jemného interiéru, hneď vedľa našej vypestovanej aloe 🙂

    Naopak, chlapovi sa vôbec nepáčila. Necítil vôňu, ale iba vosk a veľmi mu vadila. Je zaujímavé, ako rôzne ľudia vône vnímajú, že?

    Slivka a kvet citrónovníka

    Bohatá slivka a výrazná aróma citrónovníka spolu so sladkastým nádychom broskyne a jablka vytvárajú túto dokonalú harmóniu vôní.

    Takto zneje oficiálny popis. Pre mňa to taká dokonalá harmónia nebola. Mohla som ju mať zapálenú skutočne len pár minút, lebo mi z nej bolo doslova zle. Je na mňa ťažká, sladká a v tejto vôni sa mi do vkusu vôbec netrafili, keďže mám rada čisté vône. Ideál ako čerstvo vypraná bielizeň.

    Ale pri všetkom "negatívnom" treba hľadať aj to pozitívne. A pri tejto sviečke to je dizajn, ktorý sa mi veľmi páči (ako aj pri predošlej sviečke). Pôsobí na mňa jesenne, teplo a úžasne zapasovala do našej jesennej dekorácie.

    Budem ju však aj naďalej testovať a každý deň jej venujem pár minút pri poobedňajšej káve. To úplne stačí, keďže intenzita týchto sviečok je geniálna a spolu s pootvoreným oknom sa jej sladkosť zreguluje na akurátny podiel.

    Medzi klady týchto sviečok, ktoré sme stihli spozorovať, patria:

    • Dizajn - je to to prvé, čo som si všimla a čím ma okúzlili. Je jednoduchý a pritom nie tuctový. Vynikajúco dopĺňa a počiarkuje interiér.
    • Vrchnák - je veľmi nápaditý a nie je jednoliaty ako u ostatných sviečok. Už podľa neho človek vie, ako sviečku bude držať v ruke - ako ja pri otvorení krabice. Ďalším jeho plusom je to, že sviečku nie je potrebné sfukovať, ale jednoducho plameň zadusíme vrchnákom, na ktorom je aj zo spodu na gume vyrazené logo "Heart & Home", čo ako puňťoš tiež oceňujem 🙂
    • Intenzita - už po krátkej dobe je miestnosť úplne prevoňaná, takže nie je potrebné ju dlho páliť.
    • Dĺžka horenia - keďže je intenzita vysoká, nie je potrebné ju páliť dlho. Logicky nám teda vydrží dlhšie (ako som avizovala, 70 hodín pri veľkom balení).
    • Príjemný spoločník - ako ja nazývam sviečky pri mojom obľúbenom čítaní.
    • Obal - tentokrát mám namysli zloženie obalu, resp. to, že je to pevné sklo. Keďže je tažká a pevná, nemusíme sa báť, že by došlo k nehode, ak sa sviečka napríklad pri prievane prevalí.
    • Knôt - je dlhý. Neporovnateľne s ostatnymi sviečkami, čo oceňujem najmä ja, keďže sviečky pálim zapaľovačom a často sa to nezaobíde bez popálených prstov.

    Samozrejme, našla som aj pár negatív:

    • Pri fialovej sviečke sa mi nepáčilo, ako bola naplnená, resp. našla sa vzduchová bublina medzi voskom a sklom, čo nevyzerá pekne na oko, hoci funkčnosti to neuberá.
    • Pri druhom pálení mi pri oboch sviečkach plamienok praskal a odpaľoval malé čierne kusy, aj keď som knôt zastrihla. Po poriadnom rozpáleni to prestalo, ale pri ďalšom zapálení to opäť začalo.
    • Veľký plameň - mne osobne to vadilo, lebo som podvedome stále pozerala, či niečo nehorí, keďže sviečku často "obložím" knihami, jedlom, či nohami s ponožkami 🙂
    • Čierny dymiaci plameň - opäť to začalo robiť pri druhom pálení. Čierny hustý dym sa valil zo sviečky, no po pár minútach to prestalo. Ale nepáčilo sa mi to, keď to horelo pri bielej stene. Chlap by ma za očmudenú stenu velmi nepochválil.

    Aj napriek všetkým negatívam by som ju odporučila. Sama si určite ešte nejakú "čistú" vôňu od nich kúpim, pretože pozitíva mi ich vyvážili a sviečka sa mi zapáčila. Určite ju aj niekto z mojich blízkych dostane ako darček, lebo ich dizajn je doslova luxusný a vďaka nemu nevyzerajú lacno.

    Ešte pár slov k starostlivosti o sviečku, aby nám dlhšie vydržala a plnila na 100% svoju úlohu.

    1. Sviečku podľa odporúčaní treba nechať rozohriať až po okraj, aby sme predišli tzv. tunelovému horeniu, kedy po obvode sviečky ostáva vosk.
    2. Pred každým pálením treba knôt zastrihať na cca 1 cm.
    3. Sviečku nie je vhodné páliť viac ako 4 hodiny, keďže s dĺžkou horenia stúpa aj jej intenzita.
    4. Strednú a veľkú sviečku je treba hasiť použitím vrchnáka.
    5. Sviečku neprenášať, kým je vosk rozpustený a nenechávať ju horieť v prievane.

    Máme za sebou týždeň "v objatí" vôní sviečok Heart & Home. A ako hodnotím testovanie? Veľmi pozitívne. Mala som možnosť vyskúšať nový druh sviečok, ktorý sa u nás udomácnil už natrvalo, skrášľuje nám domácnosť a pomohol nám vytvoriť to najdôležitejšie - teplo domova v lone voňavej pohody.

    bendinko
    15. máj 2018    Čítané 325x

    Ako som testovala Veroval

    Pekný deň všetkým želám 🙂

    Tak ako aj mnoho ostatných žien, aj ja som bola vybraná na testovanie s MK, tentokrát na testovanie testov Veroval od firmy Hartmann. Ak ste sa už niekedy do podobného testovania zapojili viete ako na to. Ak nie a chceli by ste sa, tak stručný návod. 🙂

    V prvom rade je potrebné sledovať @koník_testuje a čakať na ponuku, ktorá vás záujme. Potom stačí pridať komentár, prečo práve vy by ste mali daný produkt testovať a čakať, či sa šťastena usmeje práve na vás.

    Tak to bolo aj s testovaním Verovalu. Keďže nie som obľúbenec lekárov (veď, kto by aj bol), domáce testy na rôzne "neduhy" má okamžite oslovili. Na výber boli testy na testovanie alergií (spoľahlivosť 94%), neznášanlivosti lepku (spoľahlivosť 98%), CRP (spoľahlivosť 95%), nedostatku železa (spoľahlivosť 95%) alebo boreliózy (spoľahlivosť 95%). Mojím najväčším problémom sú žalúdočné ťažkosti (ťažké trávenie, bolesti, nadúvanie), preto mi do oka padol test na neznášanlivosť lepku. Neváhala som a zapojila som sa komentárom a o týždeň na to, má potešila správa, že som bola vybraná. O ďalší týždeň má potešil kuriér s balíkom s dvoma druhmi testov. Jedným na neznášanlivosť lepku a druhým na boreliózu z kliešťa.

    V praktickej malej krabičke sa nachádzal návod na použitie. Veľmi oceňujem fotonavod, ktorý bol veľmi podrobne rozpísaný a vďaka tomu bol pochopiteľný na 100%.

    Ďalej krabička s testom na testovanie neznášanlivosti lepku obsahovala:

    - 1 testovaciu kazetu vo fóliovom obale
    - 1 pipetu
    - 1 nádobu s riediacim roztokom na vzorky
    - 2 automatické lancety so sterilným hrotom na odber vzorky krvi (ďalšia vec, ktorú veľmi oceňujem, keďže jedna lanceta bola náhradná a mm jednu hneď vystrelil, keďže sa chcel len "pozrieť". Určite Hartmann myslel aj na takéto nehody 🙂
    - 1 sklennú kapiláru v ochrannej nádobke
    - 1 tampón napustený alkoholom
    - 1 náplasť

    Testovanie prebehlo rýchlo a jednoducho. Najväčší problém bol azda len ten, odhodlať si pichnúť do prsta, ale aj tu obavy neboli na mieste, keďže je to úplne bezbolestne. Ale po poriadku. Najprv som si prst očistila tampónom s alkoholom, potom priložila lancetu, z ktorej vystrelila ihla (znie to trošku desivo, keď to píšem, ale nci to nie je 🙂. Potom stačí už len priložiť kapilaru a naplniť ju krvickou, ktorú presunieme do roztoku, ktorý pretreme, kým sa krv nezmiesa s tekutinou. Odoberieme vzorku pomocou pipety a do testovacej kazety odkvapneme cca 5 kvapiek a už len čakáme na výsledok testu. V návode sa píše, že počkať treba 10 minút.

    Výsledok bol skoro hneď zreteľný. Ak sa čiaročka neobjavila, test nebol platný. Nebol správne vykonaný. Dve čiarky znamenajú pozitívny test a v mojom prípade, to bol chvalabohu, negatívny, keďže sa mi vykreslila len jedna čiarka.

    Druhý test som nepoužila, keďže sme na kliešťa, alebo kliešť na nás, nenarazili a dúfam, že dlho bude len tak ležať v lekárničke a nebudeme nútení ho použiť.

    Súčasťou balenia je opäť detailný návod a okrem neho aj:

    - 1 skúmavka
    - 1 riediaci roztok
    - 1 drevená tyčinka
    - 1 pipeta
    - 1 testovacia kazeta vo fóliovom obale


    Na tento test je potrebné vytiahnuť kliešťa s hlavičkou, ktorého rozdrvíte a roztok dáte do testovacej kazety a už len čakáme na výsledok.

    Ako pozitívum týchto testov vidím testovanie v pohodlí domova, detailne vysvetlenie ako si test urobiť, jednoduchosť, dostupnosť a skoro okamžitý výsledok.

    Negatívum môže byť napríklad to, že v prípade pozitívneho testu musí človek tak či tak navštíviť lekára, aby ho odtestoval, pričom testy u lekára sú zadarmo resp. hradené poisťovňou a tým by ušetril eura minúte za test v lekárni.

    Pre tých ľudí, čo neradi vysedávajú u lekára a majú podozrenie na niektorú z týchto "diagnóz", tento test odporúčam ako prvú pomoc pri jej určení.

    Sama za seba by som si kúpila len test na neznášanlivosť lepku, keďže som na to mala podozrenie, ale ostatné má nezaujali.

    Na záver by som sa chcela poďakovať ako Modrému koníku, tak aj firme Hartmann za príležitosť vyskúšať si opäť niečo nové a v konečnom dôsledku aj za to, že mi pomohli vyvrátiť moje pochybnosti.

    bendinko
    9. okt 2017    Čítané 178x

    Smotanová "záchrana"

    Milé maminky, nemaminky, alebo len obyčajné milovníčky sladkých dobrôt ako ja!

    V tomto článku by som vám chcela priblížiť a zároveň zhrnúť naše testovanie Panna Cotty od Raja. Tak ako každé iné testovanie, tak aj toto začalo samotným zapojením mojim príspevkom s popisom, prečo práve ja by som mala byť vybraná do testovania. 

    Brala som to ako skvelú príležitosť vyskúšať túto uľahčenú prípravu tohto dezertu, keďže doposiaľ som ju pripravovala klasicky zo smotany a želatíny a na druhej strane som bola aj zvedavá ako môže takýto "polotovar" v krabičke chutiť a či sa vôbec môže priblížiť jej ozajstnej chuti.

    Šťastie sa na mňa tentokrát usmialo a o týždeň po oznámení, že som bola vybratá, mi zazvonil kuriér aj s balíčkom. Aké bolo moje prekvapenie, keď okrem 4 krabičiek s Panna Cottou, som objavila aj rozkošné formičky na jej prípravu? Popravde, tie mi urobili asi ešte väčšiu radosť ako samotný dezert. 🙂

    Možno sa medzi nami nájdu aj také, ktoré ani netušia, čo je to za dezert. Tak aspoň v skratke. Panna cotta je taliansky dezert z oblasti Piemont a doslovne znamená "varená smotana".  Je to vlastne uvarená smotana so želatínou, cukrom a mliekom, ktorá sa ešte horúca naleje do nádob a necha vychladiť, aby stuhla.

    Nám ale prišla uľahčená verzia, ktorá sa dala pripraviť dvoma jednoduchými spôsobmi:

    1.  obsah krabičky sa vyleje do hrnca a pri teplote 40-50 stupňov sa ohriala, pokiaľ nebola tekutá. Pozor! Nesmie sa variť!!! Potom sa vyliala do formičiek a 10-20 min sa nechala vychladnúť pri izbovej teplote a potom šup do chladničky na 4 h stuhnúť.

    2. tento spôsob je podobný, ale s tým rozdielom, že krabička sa vloží už do horúcej vody,  odstrihne sa vrch a mieša, kým nie je tekutá. Zvyšok postupu ostáva ako pri prvej možnosti. Mne sa tento spôsob páčil viac, veď predsa nebudem zbytočne špiniť hrnce. 🙂

    Keďže klasiky sme sa už prejedli a my doma radi experimentujeme a skúšame veci vylepšovať, tak som sa tentokrát rozhodla, že z obyčajnej smotanovej Panna Cotty urobím kávovo-smotanovú s ganache. Do jednej polovičky som zamiešala kávu a druhú nechala klasiku a potom už len tŕpla, či mi to stuhne. Na moje prekvapenie to pekne držalo pokope a tak sme experimentovali ďalej...

    Keďže som od ocka dostala ešte nejaké čerstvé maliny a černice, tak ďalšie voľby boli jasné - ovocné.

    A tak vznikla svieža černicová (inak, táto chutila najviac môjmu chlapovi).

    Ďalšou bola panna cotta s malinovo-ríbezľovým želé s čokoládou v pohári, aby som ukázala žienkam, ktoré formičky nemajú, že si ju môžu efektne pripraviť aj bez nich.

    Pre mňa ako milovníka slaného karamelu, som pripravila túto, ale na môj vkus to bolo príliš sladké.

    A na záver "prišiel na psa mráz" ako sa hovorí. Stále som si myslela, že mne polotovar nikdy nebude treba ako záchranu pred nečakanou návštevou, keďže sa stále ohlásia vopred a ja ako pedant na pohostenie pre návštevy mám vždy tip top prichystané. Tak to aj bolo. Svokrovci sa ohlásili vopred, deň predtým koláč upečený, keďže potreboval zmäknúť do druhého dňa a tu zrada. Koláč nezmäkol a už som nemala čas ísť nakúpiť suroviny a rýchlo zbúchať nejaký iný. A tak vznikla panna cota s malinami vo vnútri a malinovou polevou a kým tuhla, urobila som ešte makovo-jablkovú štrúdľu z lístkového cesta. Panna cotta zožala veľký úspech, keďže to ešte nikdy predtým nejedli a obdivovali moju trpezlivosť ako som sa s tým vyhrala namiesto môjho vymakaného dvojdňového zákusku, ktorý nakoniec zmäkol na druhý deň. 🙂

    Preto aj názov článku je "Smotanová záchrana."

    Keďže veľa ľudí zaujíma aj zloženie výrobku, tak ho tu pridám:

    87% smotana, želatína, maltodextrín, zahusťovadlo: karagénan, guarová guma, stabilizátor:E 450, aróma, tuk najmenej 10%.

    A ako by som zhrnula naše testovanie? Myslím, že táto foto hovorí za všetko 🙂

    Všetkým to veľmi chutilo, na mňa je to príliš sladké. Ja by som to ocenila, ak by tam bolo menej sladidla, a preto ju treba kombinovať napr. s kyslým ovocím, lebo vtedy sa to dopĺňa excelentne. Chutí to podobne ako smotanový puding, ktorý pripomína i konzistenciou. Výhodou je rýchla a jednoduchá príprava a keď si ju nápadito dozdobíte, efekt sa určite dostaví. Čakala som nejakú práškovú chuť ako to u polotovarov býva, ale nič také sa nekonalo a milo ma to prekvapilo.

    Ako som hľadala, tak som hľadala, ale nevýhodu som nenašla žiadnu. Aby to nebolo len z môjho subjektívneho pohľadu ale čo najobjektívnejšie, pýtala som sa na názor všetkých, ktorí mali možnosť ochutnať a názory sa nám zhodli. Možno niekto nájde nejakú nevýhodu v zložení, ale ja osobne to neviem posúdiť, keďže sa doňho nerozumiem, ale nechám sa rada poučiť. 🙂

    Každopádne ďakujem #konik_testuje za skvelú možnosť otestovať si tento produkt a rozhodne budem mať jednu krabičku v zálohe, ak by som ešte niekedy potrebovala "smotanovú záchranu". 🙂

    Ked ma laska prekvapi vytuzenou knihou☕🎄📕 Spolu s vanilkovymi rozkami a teplym cajom je to pre mna neodolatelna kombinacia na dlhe zimne vecery.

    Skusobne vanilkove rozky ku obednajsej kavicke hotove 💕☕

    😂

    Asi tak nejak to dnes v meste vyzeralo 😂😂😂

    ☕ Presne tak 😄

    Na prvykrat celkom fajn.Uz len treska mi chyba 😂😂😂

    😂😂😂 Kto je u vas pan domu?

    Ojojoj a ako casto 🙂 Teraz su uz na to apky v mobile 😂

    bendinko
    8. nov 2016    Čítané 102x

    "K2r-čistá a svieža bielizeň, alebo ako som testovala"

    Po pravidelnom zapájaní sa do výziev na testovanie a pravidelnom sklamaní z toho, že ma nevybrali, ma 24.októbra prekvapila IP s radostnou správou, že som bola vybraná na testovanie s K2r. Moja radosť bola neopísateľná a o to väčšia, že som mohla testovať produkty na pranie, ktoré ako správny puntičkár a pedant na dokonale vypranú bielizeň striedam a stále hľadám svoj TOP, s ktorým by som bola 100% spokojná. A tak mi neostávalo nič iné ako čakať ďalšiu správu o tom, že balíček je odoslaný a následne nasledovalo vyčkávanie kuriéra. Balíček dorazil 28.októbra a jeho obsah bol nasledovný:

    1. Colour Catcher+Stain Remover - obrúsky proti zafarbeniu a odstraňovač škvŕn

    2. Colour Catcher - obrúsky proti zafarbeniu

    3. Intensive White+Stain Remover - obrúsky na obnovenie bielej a odstraňovač škvŕn

    4. Intensive White - obrúsky na obnovenie bielej

    5. Washing machine Cleaner 3in1 - čistič práčky 3 v 1

    A testovanie mohlo začať 🙂

    Keďže spolu s balíčkom na pranie pribudlo do našej domácnosti aj chlapove špinavé pracovné oblečenie, voľba prvého nominanta na testovanie bola jasná:

    1. Colour Catcher+Stain Remover - tento výrobok sľubuje odstránenie škvŕn už od 30 stupňov a zároveň zabraňuje nežiadúcemu zafarbeniu oblečenia.  Krabička obsahuje 5 sáčkov s práškom, ktorý sa pred pridaním prádla dá do zadnej časti bubna.

    Už pri otvorení krabičky mi udrela do nosa tá krásna svieža nevtieravá vôňa, ktorú som pri týchto produktoch ocenila najviac. Test to bol určite záťažový, keďže škvrny od oleja, pneumatík a v neposlednom rade od smoly (neviem kde sa vzala, to bola aj pre mňa novinka, asi mm mení povolanie 🙂 nie sú tak ľahko oprateľné, veď posúďťe samy:

    Práčku som zapla na 60 a už len čakala ako test dopadne...

    ...Výsledok? Niečo pustilo, ale tie najodolnejšie škvrny ostali. Ale aj tak som spokojná, lebo pach pneumatík sa vytratil a aj oblečenie pôsobilo čistejšie ako obvykle. Ešte v krabičke ostalo pár vrecúšok, tak ich s nimi budem prať aj naďalej a pevne verím, že časom sa aj tie najodolnejšie škvrny poddajú a zmiznú.

    Bonus bol zafarbený obrúsok, ktorý zachytil farbu z oblečenia a vďaka nemu sa oblečenie nezafarbilo a zachovalo si svoju farbu.

    2. Colour Catcher - obrúsky proti nežiadúcemu zafarbeniu mi prišli vhod, keďže kôš na prádlo bol síce plný, ale nenazberalo sa mi dostatočné množstvo farebného no ani bieleho prádla. Obrúsky umožňujú prať bez triedenia bielizne a v krabičke ich nájdete 10 ks. Taktiež ich musíte pridať do zadnej časti bubna pred pridaním oblečenia. Zozberala som všetku odvahu a zmixovala som oblečenie. Najväčšie starosti mi robilo chlapove obľúbené svetlo šedé triko,ktoré sa pralo s mojimi novými bordovými nadkolienkami a ja som už v predstavách videla tričko s ružovým nádychom a následnú tichú domácnosť 🙂

    S malou dušičkou som čakala na vypnutie práčky a čo ma v nej čakalo? Mierne zafarbený obrúsok, no žiadne zafarbené oblečenie a vďaka tomu aj naďalej zhovorčivá domácnosť 🙂 Ba čo viac, biele ponožky sa mi zdali o niečo krajšie vyprané ako inokedy (viď. foto)

    3. Intensive White+Stain Remover - toto balenie obsahuje 5 modrých sáčkov s pracím prostriedkom, ktoré sľubujú odstránenie škvŕn už pri 30 sťupnoch a zároveň sa majú postarať o intenzívnu bielu farbu. Taktiež ako pri predošlých produktoch sa sáčok vloží ešte pred pridaním prádla do práčky, do zadnej časti bubna.

    Keďže som nemala dostatočné množstvo bielej bielizne, pridala som aj pár letných tričiek, ktoré mali v podpazuší fľaky od deodorantu, keďže bielu nosím v lete nonstop. Najprv som použila vrecko na žiarivú bielu, ktoré zároveň má aj odstraňovať škvrny.

    Po vybratí prádla z práčky nastalo veľké sklamanie. Škvrny ostali na svojom mieste, ani farba na bielizni sa nezmenila a to moje tričká nie sú nejak výrazne zašednuté. Jediné čo sa zmenilo, bola farba vankúšika,ktorý bol po vybratí biely namiesto modrého 🙂

    A tak som prádlo dala naspäť do práčky a tentokrát čisto s obrúskami na bielenie:

    4. Intensive White - v krabičke ich je 10 kusov a taktiež sa vkladá do zadnej časti bubna ešte pred pridaním prádla. Tentokrát som rozhodne očakávala aspoň menšiu zmenu vo farbe, keďže som v ňom prala 2x po sebe.

    No aj tentokrát tento výrobok pohorel na plnej čiare. Nekonalo sa nič, zbytočné druhé pranie a na foto presne vidno, ktoré triká sú novšie - belšie a ktoré sú staršie. Zašednuté ostali naďalej, o škvrnách nehovoriac a to mi ich  prášok z DM  krásne vybieli a aj škvrny zmiznú, keď bielizeň pred praním namočím (tentokrát som prala s Lanzou, aby som otestovala silu tohto prípravku). Jediné plus je opäť krásna svieža vôňa, inak na bielizni nevyčaroval nič, čo sľuboval. Za mňa rozhodne tento prípravok nie!

    Dnešným dňom som skončila testovanie a práčke dopriala relax a očistu v podobe tohto produktu:

    5. Washing machine Cleaner 3in1 - čistič práčky, ktorý:

    - čistí

    - odstraňuje vodný kameň

    - prináša sviežosť

    Balenie obsahuje dva sáčky. Sáčok sa vysype do bubna práčky (ak máte práčku z predu plnenú taktiež ako ja) a okamžite sa zapne na program bavlna na 60 stupňov.

    Pre tých, ktorý majú práčku plnenú zhora, obsah sáčku sa nasype do bubna, nastaví sa najvyššia možná teplota, maximálna hladina vody a najdlhší program prania.

    S výsledkom som bola spokojná. Práčka ostala krásne čistá, zbavená usadenín a bola prevoňaná krásnou vôňou, ktorá sa šírila po celej kuchyni, keďže práčku máme vbudovanú tam.

    Týždeň zaujímavého testovania mám za sebou a tak by som sa chcela modrému koníku poďakovať za možnosť testovať a samozrejme aj za to, že ma vybrali a tým mi umožnili rozšíriť môj obzor v pomocníkoch na pranie a zároveň nájsť si svojich obľúbencoch, ktorí nám nebudú v našom "arzenály" na pranie chýbať a už sa teším na ďalšiu výzvu, do ktorej sa rozhodne zapojím opäť.

    Za najväčšiu výhodu týchto produktov, prekvapivo nepovažujem ich praciu silu, ale ich sviežu vôňu, pre ktorú som ochotná zadovážiť si ich znova okrem prostriedkov na bielu bielizeň.

    Tak ak ste taktiež maniaci na vône ako ja, šup-šup do obchodov a vyskúšajte aspoň jeden z nich 🙂

    Pekný deň žienky a ďakujem, že ste sa dočítali až do konca mojej dlhej recenzie. Snáď bude pre vás prínosná tak, ako sú pre mňa prínosné ostatné recenzie.