benikate
23. apr 2019
858 

Curaprox víkend v Tatrách ako začiatok našej zúbkovej revolúcie

"Prvý aprílový víkend pre mňa znamenal zmenu. Nielen preto, že som prvýkrát od narodenia našej najmladšej dcérky nechala manžela na dva dni doma s troma deťmi, ale hlavne preto, že sa mi neskutočne rozšírili obzory v oblasti dentálnej hygieny".

V dňoch 5. - 7. apríla som sa zúčastnila na vzdelávacom wellness víkende Curaprox vo Vysokých Tatrách.

Bola som naozaj šťastná, keď som sa dozvedela, že ma vybrali po tom, čo som sa zapojila do výzvy vyhlásenej na Modrom koníku. Opísala som iba, ako u nás vyzerá „zúbková realita“ s tromi malými deťmi.

Keďže jednej zuby ešte stále rastú, druhá ma kompletný mliečny chrup a tretiemu najstaršiemu sa mliečne zúbky kývu a nedočkavo čakáme na zúbkovú vílu. Ale ak mám povedať pravdu, z celej súťaže mi utkvelo v pamäti to slovo wellness 😂 Potom už len niečo o prednáškach😉. 

Keďže doma máme predškoláka, v piatok nás zdržali povinnosti súvisiace so zápisom do prvého ročníka základnej školy. Nech som taktizovala a kombinovala, ako sa len dalo, nevedela som sa dostaviť do hotela Patria na Štrbskom plese spolu s ďalšími vybranými mamičkami ešte v ten istý večer. Komunikáciu s organizačným tímom však hodnotím na jednotku, pretože mi umožnil pridať sa počas sobotného dopoludnia.

Sobota - vrhnutá do víru nových poznatkov 

Môžem povedať, že som bola v nevýhode, pretože priamo po príchode rýchlikom som musela nabehnúť do prednáškového salónika a sústrediť sa na množstvo nových informácií.

A ešte som zmeškala aj zoznamovací večer a tak som mladý kolektív (bola som fakt prekvapená, lebo vekový priemer nás všetkých mohol byť do 30 rokov) spoznávala rovno „za pochodu“. Výhodou bolo, že každá z nás mala menovku, lebo moja pamäť na mená sa na materskej ešte zhoršila 😉Až keď som sa ocitla v centre diania, zaplo mi, že až také leňošenie vo wellness to asi nebude. Ušiel mi prvý blok prezentácie zubného odborníka MUDr. Pavla Andela, ale našťastie sedela som vedľa naozaj vzornej „študentky“ Maťky 👍☺️

Preglgla som na sucho a veeeľmi pomaly, keď mi ukazovala štyri zapísané strany v zošite. „Sakra dievča, ty si si teda zavarila, keď si si myslela, že utekáš od troch detí za trochou oddychu,“ hovorila som si v duchu... 😱😱😱

V uvítacom liste, ktorý mi ležal na stole,  nás Curaprox vyzýval, aby sme neváhali fotiť čokoľvek, čo nás zaujme. A teda nefotila som si len poznámky. Po mojom príchode nasledoval praktický nácvik čistenia s kefkou CS 5460 a CS smart.

Všetky účastníčky pobytu rozdelili do dvoch skupín. Ja som bola pri stole, ktorý mal na starosti MDDr. Adam Mikuš. Čo sa mi veľmi páčilo, všetci sme sa dohodli, že si budeme tykať. To len dotvorilo pohodovú atmosféru prostredia, v ktorom som sa ocitla. Ešte som si nestihla ani poriadne vydýchnuť, už som držala v ruke kefku z bohatého balíčka, ktorý nám organizátori pripravili.

Na tom by neboli nič zvláštne, keby som si zuby umývala ukázanou technikou len ja sama. Ale Adam chodil od jednej k druhej a čistil zuby každej z nás. To vám bol teda zvláštny pocit, keď vám niekto cudzí takto vstúpi do osobnej zóny😱... Ale až takto som pochopila, čo znamená pojem netlačiť na kefku. Inštruktáž trvala viac než hodinu, ale mne to prišlo ako 10 minút. A tie zaujímavost,i čo som sa dozvedela... Vraj, keď sa naučíte držať kefku pod správnym uhlom a nevyvíjať obrovský tlak, kefka vám môže vydržať aj trištvrte roka. Už si nespomeniem, ktorý z dvojice mladých dentistov hovoril o vlastnej skúsenosti. Hneď som si predstavila tú moju úbožiačku rozstrapkanú ani nie po mesiaci používania. Pri umývaní zubov som doteraz vždy tlačila, lebo iba vtedy som mala pocit, že zuby naozaj dobre drhnem 🙂 Omyl! S kefkou s malou hlavičku s jemnými a zarovno zastrihnutými štetinkami treba zaobchádzať jemne a krúživými pohybmi prechádzať zo zuba na zub. To všetko pod uhlom natočeným k vrchnej alebo spodnej pere. 

Keďže v Piešťanoch som sadla na skorý ranný rýchlik, bola som hladná a tešila som sa na obed. 

Síce s takými dokonale vyčistenými zubami, aké sme mali po prvom nácviku, by človek to jedlo hádam aj oželel. Ale aspoň som mala hodinu na nadviazanie kontaktov a rozhliadnutie sa po hoteli a okolí. Čo už, že len cez okno. 

V úvode som sa nezmienila, že sobota bola takmer na celom území Slovenska upršaná. Nenapadlo mi, že tu bude zasnežená 🙂 Sledovať ako vonku husto sneží, keď na západe sme už privítali jar, patrilo tiež k akejsi forme relaxu. Zámer oddychového víkendu vyšiel Curaproxu ešte aj s čerešničkou na torte v podobe zasneženej romantiky.

Popoludnie pokračovalo prednáškou o starostlivosti o detské zúbky. Hltala som každé slovo. Prihovárala sa nám dentálna hygienička PhDr. Zuzana Serafínová. Už len tá jej „východňarčina“ mi bola sympatická.

Tu prišlo na rad hneď niekoľko odporúčaní, ktoré mi utkveli v pamäti tak, že som si povedala „toto zavediem aj doma na tých svojich“. Jedným z nich bolo používanie smart kefky pre Alžbetku. Tí, čo poznáte Curaprox, viete, že maličkým deťom sa odporúča Curakid, ale pokojne môžete od tretieho mesiaca prejsť aj na smartku. Zubná kefka Curaprox smart ultra soft je skvelým nasledovníkom detskej kefky, ale ocenia ju aj dospelí s menšou čeľusťou. Keďže maličké deti kefky radi hryzú, skvelý nápad je používať doma dve. Jedna môže byť úplne obyčajná podľa výberu dieťatka, tú druhú použije rodič na dočistenie. Hneď zavádzam! 

Ďalej sa dostala na pretras jednozväzková, tzv. single kefka. Ako ideálny pomocník na vyčistenie ťažko dostupných miest už aj pri detskom chrupe. Práve s ňou prebiehala druhá inštruktáž.

Bola som nadšená a snažila som sa zapamätať si čo najviac. Prednášky trvali od 9.00 až do 16.00, ale ubehli neskutočne rýchlo. Unavená z cesty aj náročného týždňa doma, som chvíľu bojovala sama so sebou, keď prišiel voľný program s neobmedzeným vstupom do wellness. Isť spať alebo…? Keďže vo štvorhviezdičkovom hoteli v Tatrách bez detí sa človek neocitá len tak každý deň, absolvovala som aj relaxačnú časť.

A paráda. Debaty s mamičkami vo vírivke s výhľadom na Štrbské pleso za počasia, ktoré sa ako mávnutím kúzelného prútika zmenilo z chumelice na slnečné s modrou oblohou bez mráčika, bolo presne to čo prepracovaná matka potrebovala 🙂

Aj večera a spoločný program pri vínku stál za to. V pamäti mi zostalo pár geniálnych vtipov, na ktorých sa nedokážem prestať smiať.

Nedeľa - ani domov sa mi nechce ísť 

V nedeľu sa ešte viac ozýval môj akútny nedostatok spánku. Začínalo sa prvou prednáškou o 8.30.

Téma: Projekt Eko alarm a zber kefiek Curaprox. Tlieskam tvorcom tejto iniciatívy. Hneď po príchode domov som s deťmi zabalila sedem starých vyslúžilých kefiek (nemusia byť len značky Curaprox) a bežali sme do najbližsieho smile shopu Curaprox v piešťanskom Auparku.

Aby decká kefkám v špeciálnej kefkovničke odsekli hlavičky a rukoväte odovzdali do zberu. Následne sa z takto vyzbieraných kefiek recykláciou vyrábajú koše na triedenie odpadu.

Tomáš Olšiak z Curaproxu nám v tejto časti rannej prezentácie predstavil svojho tajného hosťa. Bola ním jedna z účastníčok víkendu Lenka Hlinková, ktorá nám rozrozprávala ako sa stala ambasádorkou značky na Modrom koníku a moderátorkou jednej z jeho skupín s názvom Čisté zuby sa nekazia.

Ďalší blok bol venovaný medzizubným kefkám. Ja ich používam, ale nevedela som, že majú význam už pri mliečnom chrupe. Hneď sme zaviedli aj doma.

Doktor Pavol Andel rozprával aj o ďalších produktoch Curaprox baby, ako sú napríklad cumlíky. Netušila som, že Curaprox ich vyrába a aké špeciálne vlastnosti majú. V tejto časti som dostala odpovede na moje otázky. Skvelé bolo, že počas ktorejkoľvek z prezentácií ste sa mohli pýtať na všetko, čo nás zaujímalo. Ja som sa pýtala hlavne na dlhodobé cmúľanie si palčeka, pretože obe dcérky cumlík nechceli a našli si riešenie vždy po ruke.

Prezentácie boli predelené prestávkami na kávu a občerstvenie. Káva skvelá, na výber bolo veľa ovocia, z nápojov by ste však sladké vody hľadali márne. Čo len podčiarkovalo to, čo bolo povedané, že zubom najviac škodia sladké ochutené nápoje a ich dlhodobé popíjanie cez slamky a sosáky.

V nedeľnom intenzívnom vzdelávacom pásme sa hovorilo aj o prerezávaní zubov, ich ošetrovaní či dôsledkoch strát zubov. Prednáška Adama Mikuša opäť plná zaujímavých a praktických príkladov zo zubnej ambulancie. Roentgenové snímky mliečneho chrupu v rôznom stave boli neskutočný obohatením celej prednášky.

Organizačný tím si pre nás pripravil aj jedno prekvapenie. Online kvíz, akési otestovanie získaných vedomostí počas víkendu. Tri najúspešnejšie si domov odnášali parádnu výhru - elektickú sonickú kefku.

V nedeľnom programe bol už len jeden praktický nácvik s vyššie spomínanou medzizubnou kefkou. Po ňom sme sa pobalili a uvoľnili izby. Na obede sme ešte s ostatnými mamičkami debatovali na tému zuby, ale nielen o nej. Spoznala som veľa zaujímavých ľudí a ešte viac zaujímavých príbehov, pretože v takejto uvoľnenej atmosfére sa rozprávalo naozaj o všetkom.

Na záver ma už čakala iba štvorhodinová cesta vlakom späť za mojimi pokladmi a aspoň vtedy som čo-to dospala. No informácie, rady, tipy a zážitky, ktoré mi vzdelávací wellness víkend dal, rozhodne stáli za to! Curaprox ďakujem, bolo mi veľkou cťou nakuknúť do vášho sveta zubnej hygieny a je mi nesmiernym potešením zdieľať získané vedomosti ďalej.

Katka

#test_curaprox3 #recenzia 

Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Prekrásny príspevok🙂

24. apr 2019
Komentár bol odstránený

@gabkap2 ďakujem 😚☺️

24. apr 2019

super 😉

24. apr 2019

Nádherný článok, Katka, radosť čítať aj sledovať tie fotky a zaspomínať si, ako nám bolo super! 👍

30. máj 2019

Ďakujem, leni, jaj veru bolo super. Hneď by som si také zopakovala. Pozdravujeme😘

31. máj 2019

Začni písať komentár...

Odošli