cecilia29
17. okt 2021
39 

Dobrotkovo na našom stole

      Začiatok mesiaca október sa u nás niesol v duchu testovania produktov Hyza. Mäsové produkty sa teda na našom stole, priznám sa, objavili častejšie ako obvykle. Konkrétne sa jednalo o testovanie, pre mamičky, často rozporuplných produktov. Je pravdou, že párky a šunka nie sú v dokumentoch a knihách o zdravom stravovaní detí ospevované. Ale priznajme si, kto po týchto produktoch nesiahol aspoň výnimočne? Zo skúsenosti viem, že aj keď my dospelí si chystáme niečo pre deti nie práve najvhodnejšie, tak obe deti máme v sekunde v tanieri. Inak jedáci vôbec nie sú. Zakázané ovocie totiž chutí najviac. A preto, ak už kupujem mäsové či iné výrobky, tak sa snažím vybrať také, ktoré sú pre deti najvhodnejšie. Čo nám teda prinieslo testovanie Hyza? Pozrime sa do testovacieho balíčka. 

       Balíček má veľmi milo prekvapil. Obsahoval nielen mäsové výrobky zabalené do praktickej termo tašky ale aj milú pozornosť pre deti a plátennú nákupnú tašku.

Šunka Dobrotkovo

        Naše deti majú rady šunku len tak do ruky, bez chleba, samozrejme. Chutila aj nám „veľkým" a najmä mne pre jej, povedala by som, tradičnú a vyváženu chuť. Je síce trochu lámavá, pre zrejme menej prísad a vysoký obsah mäsa - 92 % kuracích pŕs. Čo však musím vytknúť je obsah škodlivých konzervantov a stabilizátorov a to konkrétne nebezpečného konzervantu E250 (dusitan sodný) a o niečo menej škodlivého stabilizátoru E451. Detské potraviny by takéto látky určite nemali obsahovať. 

Párky Dobrotkovo

        Testovať párky pre deti nie je určite obeta a značka Dobrotkovo im veľmi chutila. Ani párkom nemôžem vytknúť ich chuť. S domácim kečupom sme si na nich skutočne všetci pochutnali. Nevyzerali síce hladko a lesklo ako tzv. „múčne" parky, ktoré napučajú ako kysnutý koláč, ale určite po uvarení nevyzerali zle. Potešila som sa - párky vo verzii pre deti v vyšším obsahom mäsa - kuracie mäso 70 % a bravčová slanina 14 %. Ale aj v tomto prípade má zarazil obsah vyššie spomínaného nebezpečného konzervantu E250. 

     Mojim jednoznačným odporúčaním pre všetkých výrobcov detských pokrmov je zamerať sa na kvalitu a pôvod surovín, a zamerať sa na to, aby neobsahovali ani minimálne množstvo nebezpečných konzervantov a stabilizátorov, ktoré majú najmä karcinogénne účinky. 

#test_hyza #test_dobrotkovo #recenzia #recenzia_hyza_dobrotkovo45

Začni písať komentár...

Odošli