ckatka
7. jún 2021
51 

Testovali sme - prvé prikrmy Hipp

Tak. Zjedené. Umyté. Viac-menej vypraté. 😂

Ako zaneprázdnenej dvojmatke, vládkyni domácnosti, dvora a priľahlých pozemkov, pani psom, mačkám, vtákom a inej hávedi... mi takého vychytávky prišli totálne vhod. 

Takmer polročné polokojené mláďa totiž potrebuje vraj začať jesť aj niečo iné ako umelé mlieko a na BWL zatiaľ nemám odvahu. Na krevety či guláš z môjho taniera je, holt, ešte primalé. 

Zháňať domáce biobrokolice fakt nemám kde... strúhať, krájať, pariť, mixovať porcie o dvoch čajových lyžičkách mi príde dosť neefektívne, takže toto sa mi mega hodilo. 

Začali sme mrkvou, pokračovali tekvicou, bielou mrkvou a paštrnákom. Keďže sa vraví, že každá nová potravina by sa mala ochutnávať tri dni, a ja medzi to dávam deň pauzu, viac sme za tie dva týždne nestihli.

Chutiť chutilo všetko rad za radom. Občas sme dali čisté, občas primiešali do ryžovej alebo pšenovej kaše. Oceňujem veľkosť pohárikov, zloženie, konzistenciu a snáď teda aj biokvalitu, ktorú by som ja doma so zeleninou zo supermarketu ťažko dosiahla. 

Nepáči sa mi fakt, že poháriky sa nedajú znova dobre  uzatvoriť  a teda miesto využitia na domáce jedlo pripadne džem, ich len vyhadzujeme (samozrejme do separovaného odpadu). Ale to teraz asi všetky detské výživy. 

Po koreňovej zelenine mal krpec tuhú stolicu, a preto som to prestriedala v druhom týždni s jablkami a slivkami. 

Odporúčam naozaj všetkým, ktorí sa nechcú babrať hodinu s dvoma lyžičkami jedla, alebo kto nemá zdroj bio zeleniny, rovnako tak na cesty. Za nás super a už sme si dokúpili pár ďalších pohárikov. 

#hipp_prva_lyzicka_skusenosti27 #test_hipp_prva_lyzicka #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli