classymom
5. nov 2017
220 

Týchto šesť aktivít s deťmi určite vyskúšajte + video

V obchodoch to síce už vyzerá tak, že o týždeň budú Vianoce, ale ešte stále tu máme jeseň. Bola by škoda nevyužiť dary prírody a nezapojiť deti. Tu je niekoľko tipov, ako s drobcami stráviť tieto dni.

Zbieranie pokladov

Tak to voláme my. Pretože pre deti sú gaštany, farebné listy, žalude, pierka vtákov, jablká či šípky naozaj hotové prírodné poklady. A potom z nich možno robiť rôzne veci.

Maľovanie listov

Z farebných listov možno robiť krásne kytice, ale napríklad sa dajú aj rôzne pomaľovať, lepiť a tak z nich vytvoríte postavičky či obrázky.

Gaštankovia

Tak toto je návrat do detstva ako sa patrí. Na výrobu potrebujete iba špáradlá, gaštany a fixku. Zvyšok je už na tvorivosti detí.

Ikebana

Zo všetkých nájdených pokladov v prírode môžete spraviť aj peknú ikebanu. Pridať môžete aj ďalší materiál. Budete potrebovať lepiacu pištoľ, podstavec na ikebanu a materiál.

Pečiatky

Čo s červivým jabĺčkom? Prekrojiť a nechať dieťa pozorovať chodbičky, ktoré si v ňom červík spravil. Potom ho stačí namaľovať a použiť ako pečiatku.

Zrážkomer

Prší? No a čo! Stačí plastová fľaša, fixka, pravítko, nožík a výroba zrážkomera na meranie toho, koľko naprší, je otázkou pár minút. Z plastovej fľaše zrežeme vrch a zasunieme ho dovnútra. Pomocou pravítka nakreslíme na fľašu stupnicu. Potom už iba stačí nájsť pre zrážkomer vhodné miesto (prípadne ho zaťažiť kameňmi, aby vydržal aj vietor).

Začni písať komentár...

Odošli