1 / 1

    Teraz to dával Krajniak na fcb, áno je to schválené

    24. máj 2022

    Parlament schválil inflačný balíček, hlasovalo zaň 83 zo 131 prítomných poslancov. Daňový bonus a prídavky sa zvýšia najprv od júla tohto roku a potom od januára 2023, od januára sa tiež zavedie príspevok na krúžky 60 eur.

    24. máj 2022

    ved ked niekde pridaju, inde musia zobrat. Kde inde by nato vzali? Peniaze nerastu na stromoch...

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    A naozaj to bolo 18.5.? 😅 Úprimne nemám čas to všetko sledovať,mne sa vidí že o Tom mali hlasovať len tento tyzden

    24. máj 2022

    Ešte musí prezidentka podpisat

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @elanor akože..pri tej inflácii je to akoby nepridali 30€ ale 30centov pomaly..

    24. máj 2022

    @dollyzv neboj samosprávy zdvihnú poplatky za školné, družinu, takže to ani nepocítiš 😉😝 a to nehovorím o strave 😖😉

    24. máj 2022

    @dollyzv dnes to len schválili

    24. máj 2022

    @dollyzv dnes večer

    24. máj 2022

    Čiže 100e na prvákov je zrušené..? 🙂 akurát sme mali dostať 😀😃nevadí nie sme na to odkázaní... 😅

    24. máj 2022

    @klarissa25 xixi tiež pri prvej mi to nevyšlo ani teraz pri druhom .no nist 🤣treba poctivo zarobic

    24. máj 2022

    @janynkaaa hej hej 😀😃😅 ja sa len smejem
    Keby naozaj radšej znížili DPH bolo by to lepšie pre každého..

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @skeblicka77 no krajinám píše že od nového roka vyše 100€ takže to asi pekne okresali keď malo byť spolu 200 🤣

    24. máj 2022

    Ten clanok je nejaky divny, prv nesedi datum a potom ani rok.

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @klarissa25 presne..keby radšej nižšia daň na potraviny,paliva,elektriku,plyn..všetkým by sa žilo lahsie

    24. máj 2022

    @dollyzv ono reálne pri mladších deťoch 100e dB, 50e rodinné a plus tie krúžky môže byť 200 e, preto asi píše viac ako 100e 🤷‍♀️,podľa veku to nebude rovnako

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @skeblicka77 tiež pravda..možno sa rozpise zajtra 😅😅 že čo reálne schválili..

    24. máj 2022

    ja som len zvedava kde sa toto odzrkadli, ak to prezidentka podpise ☹
    clovek co mu spravuje doma financie zena rozhoduje o financiach statu 🤦‍♀️

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @chillibubble možno aj o tomto Paulínka rozhodla 🤣

    24. máj 2022

    @elanor
    @chillibubble
    @dollyzv Nanestastie schvalili. V krasnom spojeni s fasistami. A zoberu samozrejme nam, napriklad take samospravy dlhsie hovoria, ze beru im:
    Predmetný návrh zoberie samosprávam taký obrovský balík peňazí, že môžeme zabudnúť na investície aj rozvoj. Zo županov, primátorov a starostov budú len údržbári a hasiči.
    Prestaneme opravovať cesty, zastavíme rekonštrukcie stredných škôl či domovov sociálnych služieb. Čo je ešte horšie, ohrozené budú najmä najzraniteľnejšie skupiny obyvateľov.
    Aby sme vôbec zabezpečili základný chod našich zariadení, budeme musieť navyšovať poplatky pre klientov v zariadeniach sociálnych služieb, zvýšia sa aj platby za bývanie na stredoškolských internátoch. Nebudeme môcť investovať do rozvoja kraja, pretože jednoducho nebudú peniaze na navyšovanie kapacít v škôlkach, školách, domovoch pre seniorov či zariadeniach sociálnych služieb. Šetrenie sa bohužiaľ dotkne aj dotácií na šport, kultúru a mládež.
    J. Droba

    24. máj 2022

    To co je za clanok? Nerokuju o tom prave teraz? Ved sa nemozu dohodnut ....

    24. máj 2022

    @laurar1 ja dufam ze to prezidentka stopne. uz len za to, ze to pretlacili cez skratene konanie.

    24. máj 2022

    @martinkatinka rokovali. uz to preslo.

    24. máj 2022

    @chillibubble ta? ta je taka sprosta jak bedna gitu, ze to podpise.

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    Ženy..zase na druhú stranu..nemuseli nám dať nič a mohli si nechať oni 🥲🥲 aj tak to tu fungovalo a to veru bolo z čoho rozdavat

    24. máj 2022

    Inak čítala som, že prídavok nebude 50, ale 40€...

    24. máj 2022

    @chillibubble No to tu len bude nadavania, ako kasle na rodiny a nic nepodpori. Pravdepodobne to zastavi, ale uz pocitali, ze je na to dostatocne vela hlasov, aby to veto prelomili. Ale iste matky, co sa tu vytesuju z kazdej omrvinky navyse sa urcite potesia. Co na tom, ze nebudu skolky, ze za chvilku budu kupovat terenne kociky na slovenske chodniky, hlavne , ze sa prispeje. Ako tu uz jedna spominala, zasluzi si pri tomto zdrazovani dovolenku.
    @elanor Ty vobec sledujes jej vyjadrenia k tejto teme? Lebo tie su jasne, dava najavo svoj nazor na tuto katastrofu, co sa teraz vyplula.
    @dollyzv Ale oni nedavaju zo svojho, co si mohli nechat. Oni davaju z tvojho. Ty budes mat dieru na ceste, nebudes mat skolku pre dieta, nebudu ihriska, ked budes potrebovat starostlivost o roodicov, nebude kde. Nerozumiem, ako sa z tohto moze niekto tesit.

    24. máj 2022

    @dollyzv ale oni nam nedali. nema to krytie, niekto iny nam inde zoberie. ti co zarabaju dobre na tomto ziskaju viac ako ti, co zarabaju menej. a dochodci co maju nizke dochodky a nemaju moznost si ako privyrobit zostali zas niekde... a bezdetni ani nevravim.

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @laurar1 ako úprimne,so školkami je problém aj teraz,cesty ako keby chodili denne tanky po uliciach, a moja rodná dedina je presný príklad toho keď si jeden starosta pchal do vačku a druhý pre obec niečo robil a platil to z rozpočtu nie z vlastného vrecka..len tak mimochodom,momentálne bývam vo zvolene..za zimnú údržbu ciest sme platili ako mesto viac ako mesto pod Tatrami..tu snežilo dokopy asi týždeň..čo myslíš kde skončili tie peniaze z daní na ktoré sa všetci skladáme..? Vyše 700tis €..si myslíš že aj samosprávy si nehrabkaju pre seba a preto tie peniaze vraj nie sú?

    24. máj 2022

    @dollyzv treba lepsie volit. myslis ze ti co hrabkaju hrabkat prestanu lebo preslo toto? proste dvihnu poplatky a hrabkat budu dalej. a mozno aj viac, lebo dvihnu poplatky kusok viac.

    24. máj 2022

    @dollyzv treba lepšie rozmýšľať koho voliť v komunálnych voľbách. Čiže nie tých, o ktorých sa vie, že kradnú. A hlavne treba ísť voliť.

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @chillibubble aha,takze ja môžem zato je našu trúbku zvolili dôchodcovia ktorým stačilo rozdať koláče ? 😅😅😅 A prepáčte dámy,keď som bývala v rodnej dedine ako 15rocna som voliť nemohla 🥲🥲 samozrejme že nepotrestanu,ale za toto už toto schválenie nemôže že primátor mesta,alebo starosta či župan sú pahltni a potrebujú si zveľaďovať svoje domčeky a platiť milenky (to píšem len o tých ktorých poznám) :D ;) nevravím že je toto lepšie ako zníženie daní ako som spomínala vyššie,ale naozaj sa na nás mohli vy..kakať ;)

    24. máj 2022

    @dollyzv nic take som nenapisala.

    24. máj 2022

    @dollyzv Tak ste si zle zvolili. U nas sa opravuju ihriska, cesty. Dokonca v Petrzalke sa vybudovali nove skolky a prijmu tam vsetky deti z Petrzalky a zostane miesto aj na deti z okolia. Takze pomaly a postupne, kde sa da a nekradne, sa vylepsuje. Je smutne, ze u vas nie, ale aj tam pomaly mohla nastat zmena k lepsiemu. A nenastane uz nikde. A bude to horsie, pretoze ti, co v tvojej dedine presuvaju financie do svojho vrecka neukratia seba, ale obyvatelov. Tento typ zmyslania brani akejkolvek zmene k lepsiemu.

    24. máj 2022

    @laurar1 ale prosim ta, ta uz toho nakecala. Ona ma len velku hubu, ked o nic nejde. A potom ked pride na lamanie chleba, tak stiahne ocas a zalezie do budy.
    A keby aj omylom tak neurobila ako vzdy, a vynimocne ozaj nepodpisala, tak ci tak je to len saskarina. Ona nema absolutne ziadne poriadne pravomoci. Iba to o par dni zdrzi. Odhlasovali si to raz, odhlasuju aj druhy krat, a cela prezidentka sa moze strcit do zadku. To je len figurka k nicomu, ktora nas stoji nemalo penazi.
    A ti 150 darmozraci ani nevravim. To je kapitola sama o sebe.

    24. máj 2022
    Autor komentár zmazal
    dollyzv
    autor

    @laurar1 moja rodná dedina má asi najlepšieho starostu akého len mohla mať..40rokov sa nemohla opraviť 2km cesta lebo nie sú peniaze..do roka ako ho zvolili sa začala opravovať ale že ju kompletné vysekali a položili úplne nový asfalt,vybudoval detské ihriská,futbalové ihrisko,zveľadil cintorín a dom smútku,dal prerobiť škôlku aj školu,obecný urad..a takto to vyzerá keď sa nekradne..starostovia pred tým jediné čo opravovali a zveľaďovali boli svoje domčeky a chaty..škoda že taký poctiví starostovia nemôžu byť všade..nie ako tá naša primatorka 🙈🙈🙈

    24. máj 2022

    @dollyzv rodinne budú 40 eur nie 50

    24. máj 2022

    @dollyzv No u nas sa tiez opravuje a zveladuje. Ale on tie peniaze uz nebude mat, takze taketo opravy budu zastavene. A teda neviem ako ine matky, ale ja budem mat radsej skolku pre malu a pojdem do prace, ako sa tesit z 20 eur navyse z pridavkov.

    24. máj 2022
    dollyzv
    autor

    @laurar1 ja mám 1,5rocneho a tiež chodím do práce na plný úväzok 😅 si myslíš že som ho mala kde dať do jaslí? Opatrovateľku poctivo platím 🤣🤣 takže pre mňa asi žiadna zmena,ale naozaj záleží od primátora..ti čo kradli doteraz,budú kradnúť aj ďalej,len pre obyčajných občanov nič neostane(nie že by aj teraz ostávalo 🥲)

    24. máj 2022

    Počkajte, čakám konečne nejakú pomoc, a to žiadna nepríde? Príde mi o 10 eur viac mesačne prídavok na dieta a keďže práve konci škôlku, ani príspevok pre praváka na školské potreby a aktovku nebude? Hm.. to čo je ta pomoc?!

    24. máj 2022

    Sa tu rozčuľujete ako keby “matkám” išli pridať 1000€ mesačne. Jasne, teraz kvôli posratým 25€ budeme žiť ako v dobe kamennej lebo na chodníky nebude 😂 Sa spamätajte konečne sak je to veľké 💩 čo chcú pridať! V poľsku sú prídavky na jedno dieťa 200€!

    24. máj 2022

    @dollyzv daju ti omrvinky a zoberu ti 3x viac. Idu to financovat z prnazi ktore vezmu samospravam tym samospravam ktore idu podla uz schvaleneho rozpoctu a v polke roka im veznu peniaze no hadaj ofkial ich ta samosptava na vsetky sluzby obcanom naskrave (smetie, psyz skolky.......)
    A cies ako bude fungovat kruzkovne? To sa bufes chytat za hlavu ked vudes toto citat ake tanecky su okolo toho.

    24. máj 2022

    @thinna33
    @dominikamacakova u vas nikto nepracuje, ze ten danovy bonus sa vas netyka?

    25. máj 2022

    Keď sa znížil aby sa spojil s toľko kritizovaný i a odsudzovanymi fasistami musí už byť zúfalí.
    Nevadí hlavne ze mame Lex Ukrajina, prídavky idú, auta nakúpené, po ceste ešte zaregistrujeme sa aj u Čechov a potom sup naspäť
    A tuná trapkovia sklbu samosprávy, nerokoju s nimi som zvedavá keď všetci ktorí sa vyhrážajú vstúpia do štrajku, lekári, učitelia, odbory, samosprávy co spravia okrem povolania armády

    25. máj 2022

    @daren1 prečo do toho pletieš Ukrajinu, prosím ťa?

    25. máj 2022

    Tak to je Neuveritelne! Práve čítam, že prídavok na dieta sa ma zvýšiť až od júla a iba na 30 eur, teraz je 24, to je 6 eur preboha! A následne kvôli tomuto zoberú 100 eurový príspevok čo mal dostať v septembri? To ozaj schválili toto? Kvôli takejto na smiech sumičke sa toľko tak vzdelaný ľudia radili?

    Od júla tohto roka sa zároveň zvýši prídavok na dieťa na sumu 30 eur mesačne a od januára 2023 na 40 eur mesačne. Pôvodne sa mal zvýšiť od budúceho roka na 50 eur, na základe pozmeňujúceho návrhu z výborov sa však táto suma znížila na 40 eur. Ďalej sa vzhľadom na zvýšenie sumy prídavku na dieťa zrušení jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa pri prvom nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy. V roku 2022 a v roku 2023 sa neuplatní valorizačný mechanizmus. Upravil sa aj systém vyplácania prídavku na dieťa. Ak dieťa nebude chodiť do školy, výška prídavku bude len polovičná.

    25. máj 2022
    25. máj 2022

    @chillibubble prezidentka?nemyslim

    25. máj 2022

    Dúfam že bude tvrdý štrajk samospráv, toto nemôže byt v poriadku takto riešiť akože pomoc ľuďom

    25. máj 2022

    @thinna33 dostaneš v júni jednorazovo zvýšený príspevok 100€ na každé dieťa. Takže si to môžeš odložiť na september, keď ti dieťa pôjde do školy.

    25. máj 2022

    @given
    Super ďakujem 🙂 To tam nepíšu takze info v članku je neúplne

    25. máj 2022

    @given
    Znamená, že príspevok bude čistých 100 eur alebo ku 24rom príde 76?

    25. máj 2022

    @thinna33 teraz je 25,88€, budúci mesiac 100€ a potom každý mesiac 30€

    25. máj 2022

    @thinna33 takže odteraz do konca roka je to v súčte čistá stovka na jedno dieťa (ale budúci mesiac je to zvýšenie len o cca 75€).Od budúceho roka potom ešte o 10€ za mesiac na 1 dieťa viac.

    25. máj 2022

    @given
    Ok ďakujem za presne informácie!

    25. máj 2022

    Tie co to schvaľujeté, kuknite si podmienky na získanie maximálneho daňového bonusu. Tento zákon pomôže najmä bohatším, dobre zarábajúci a bežný robotník dostane prd

    25. máj 2022

    @chillibubble Tyka sa samozrejme aj danovy bonus, ved ak aj zena nepracuje, pobera ho muz. Ale tento je vyhodny hlavne prw tych, ktory zarabaju viac. A ti necakaju na nejake drobne navyse, hlavne, ked vedia odkial sa zoberu.
    @daren1 Co s tym maju Ukrajinci? Tym tie peniaze nepojdu, z tvojich penazi im inde minimalne, ak vobec nieco. Netahaj to tu, zbytocne to tahas do niecoho, s cim to vobec nesuvisi.

    25. máj 2022

    @laurar1 ja som sa pytala len preto, ze jedna spominala len 10€ a druha len 25€.

    @hermionazlesa aky tvorca napadu, taky vystup...

    25. máj 2022

    @hermionazlesa veď toto nikto nevidí že reálne dostane ešte menej ako teraz smutné

    25. máj 2022

    čiže tých 100e prídavok v júni je schválený? dostaneme na tábor?

    25. máj 2022

    @anjelicek4 to už je schvalene dlhšie, príde ti to už v júni na ucet

    25. máj 2022

    @lutani to nebolo v tom balíku? čiže teraz riešili len prídavky a daňový bonus od júla?

    25. máj 2022

    a ten príspevok na krúžky to ako chcú dávať?

    25. máj 2022

    @anjelicek4 tých 100 eur schválili ešte minuly týždeň, včera daňový bonus a rodinne prídavky

    25. máj 2022

    @anjelicek4 velmi komplikovane

    25. máj 2022

    Zvýšený prídavok pre prvákov tento rok ešte dostanú rodičia čo ich dieťa nastupuje tento škôlky rok do 1. Ročníka budúci rok už je zrušený.

    25. máj 2022

    @bekky01 on je viazaný na prídavok na dieťa,či to všetci prváci? Doteraz sme na žiadne príspevky detom nemali nárok,reku či toto čakať,či nie

    25. máj 2022

    @adulkam Dňa 24.5.2022 schválil parlament zákon, na základe ktorého sa tento príspevok k prídavku na dieťa pre prváčika od 1.1.2023 ruší. Na základe toho ho dostanú poslednýkrát rodičia prvákov, ktorí nastúpia do prvého ročnía základnej školy v školskom roku 2022/2023.

    PRÍSPEVOK 106,33 EUR PRE VŠETKÝCH PRVÁKOV
    Od r. 2019 dostávajú prváčikovia, resp.ich rodičia špeciálny príspevok po nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy.

    Ide o navýšenie prídavku na dieťa za mesiac september, ktorý Vám bude vyplatený približne v polovici októbra.

    Výška príspevku je 106,33 eur v r. 2022 (o túto sumu sa v podstate zvýši suma vyplateného prídavku na dieťa za mesiac september). Takže rodič prváka dostane v polovici októbra sumu.

    25. máj 2022

    @bekky01 tak to ide asi cez UPSVAR,tak my nič. Či to samosprávy určujú?

    25. máj 2022

    @adulkam moja dcera ide do prvej triedy teraz od septembra preto sa o to zaujímam a čo som sa pýtala mamičiek čo to dostali v iných rokoch tak im prišla jedna suma spolu normálnym prídavkom na dieťa čiže z upsvar

    25. máj 2022

    @bekky01 aj moja ide,a keďže nepoberam prídavky na dieťa na Sk,nikdy ma to nezaujímalo ani počas kovidu,čo boli príspevky. Len teraz som sa začítala do diskusie tu. Dakujem

    25. máj 2022

    Ahojte, prosím vás koho sa týka tych 300€ pre štátnych zamestnancov? Počuli ste o tom? Týka sa to len učiteľov alebo aj poštárov a tak ďalej? 🙂

    25. máj 2022