dominika8
23. máj 2018
322 

Testovanie: Zdravšie s dmBIO

Ahojte,

chcela by som sa s vami podeliť o moje testovanie a recepty s potravinami dmBIO, ktoré mali tiež zásluhu na ceste k môjmu zdravšiemu JA a som im zato veľmi vďačná.

Moje prvé stretnutie s dm potravinami v skratke:

Po pôrodoch som sa cítila veľmi zle s kilami navyše. Hneď z rána som bola unavená a bez energie a to sa odzrkadlilo aj na mojom zdraví. Hanbila som sa za seba, že v takom mladom veku som sa dopracovala k váhe 85 kilogramov pri výške 171 cm. Predtým som skúšala rôzne diéty a detoxy, no nič trvalo účinné. Uvedomila som si, že musím prestať hľadať skratky a zmenila som od základu môj doterajší štýl života. Zaviedla som pravidelné a zdravšie stravovanie a vtedy som začala viac nakupovať aj dm  potraviny. Odvtedy majú verné miesto v našej domácnosti. Žiadna hladovka ani extrémne zmeny jedálnička, iba pravidelné stravovacie návyky, motivácia, cvičenie, spánok, pozitívnejšie myslenie a podpora rodiny. Internet je zaplavený zdravšími receptami, preto je z čoho vyberať a môžeme si nájsť to svoje, čo nám chutí. V súčatnosti som nielen o 20 kg ľahšia, ale hlavne zdravšia a mám viac energie pre moju krásnu rodinu.

Modrému koníku a dm ďakujem za možnosť testovať nasledujúce výrobky:

    •dmBio biela basmati ryža
    •dmBio červená šošovica
    •dmBio Passata s bylinkami
    •dmBio ovocná raňajková kaša
    •dmBio slnečnicová múka
    •dmBio kokosové mlieko
    •dmBio ryžový sirup
    •dmBio banánové chipsy
    •dmBio čokoláda s makom

    •dmBio ľanové semienka

Raňajková ovocná kaša dmBIO:

Na uponáhľané rána, raňajky v práci, či na cestovanie sú dobrou voľbou. Pripravila som si z nich kašu podľa návodu s lesným ovocím na cestu.

Banánové chipsy dmBIO:

 Boli výborné, mäkšie ako som zvyknutá. Do kabelky na cestu, či prechádzku ako stvorené.

Biela čokoláda s makom dmBIO:

Ja osobne dávam prednosť vysokopercentným tmavým čokoládam, ale som milovníčkou maku a veľmi milo som bola prekvapená chuťou, určite po nej znova siahnem.

Ryžový sirup a slnečnicovú múku dmBIO som použila na pečenie banánového chlebíka:

3 zrelé banány, 60 ml mlieka, 3 PL roztopeného masla, 4 vajcia, 2 PL slnečnicovej múky, 2 PL chia, hrsť hrozienok, 2 ČL prášku do pečiva bezfos., 1 ČL cejlonskej škorice, ½ ČL perníkového korenia.

Banány, vajcia, maslo a mlieko rozmixujeme. Pridáme zmiešané ostatné prísady a celú zmes dobre premiešame.Ak sa Vám zdá zmes riedka pridajte ešte trocha slnečnicovej múky. Vylejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 150 stupňov cca 55 minút.

Kokosové mlieko a ryža Basmati dmBIO pripravená s kuracím mäskom a hríbikmi Shimeji:

400ml kokosové mlieko Biodm, 2ks kuracie prsia, 1 PL kokosový cukor, 150g Shimeji huby, 2ks jarná cibuľa, ½ PL Matsaman curry pasta/ chilli a curry, pár kvapiek šťavy z limetky, čerstvý koriander, ryža Basmati, olivový olej.

Na olivovom oleji si udusíme nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané mäso a hríbiky,necháme mäsko uzavrieť. Pridáme pastu a zalejeme kokosovým mliekom,  ešte cukor a dusíme cca 10-15 minút. Nakoniec dochutíme koriandrom a šťavou z limetky a podávame s ryžou posypanou ľanovými semienkami. Ak máte mungo klíčky tak šup tam s nimi.

Ľanové semienka sú skveľou voľbou aj do šalátu, chlebíka, či jogurtu.

Passata s bylinkami dmBIO: Rajčinová polievka

Passata bola podľa mňa skvelá. Spravila som z nej super rýchlu polievku.

3dcl vody/vývaru, 2 PL ryžového sirupu BIOdm, 3ks bobkového listu, škorica, 3ks klinčeky, 3 ks nasekanej bazalky, parmezán a soľ. Hotovka 🙂

Červená šošovica dmBIO: Sýta večera môže vyzerať aj takto. Táto polievka je u nás veľmi obľúbená.

Recept:

250 g červená šošovica - lúpaná, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 750 ml vývaru, 2 mrkvy, 200 ml mlieka, olivový olej, soľ, korenie, červená paprika mletá.

Nakrájanú šalotku a cesnak krátko opečieme v hrnci s kvapkou olivového oleja. Pridáme na tenko nakrájanú mrkvu a podlejeme vývarom. Chvíľku dusíme cca 8-10 minút, mrkva nemusí byť uvarená do mäkka. Potom pridáme umytú šošovicu, korenie a červenú papriku. Varíme cca 10-15 minút kým nie je šošovica mäkká a rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec pridáme mlieko a necháme zovrieť. Ja som podávala s opečeným celozrným chlebíkom.Ak sa zdá moc hustá, pridáme ešte 1-2 dcl mlieka.Dosolíme podľa chuti.

Záver:

Toto testovanie sa mi veľmi páčilo a k týmto výrobkom sa určite rada vrátim.

Ak mám vybrať TOP 3 z testu týchto produktov dmBIO  bola by tam určite Passata s bylinkami, kokosové mlieko a banánové chipsy.

Ďakujem za vašu pozornosť a prajem krásny víkend 🙂

Vaša Domi 

#test_dm15 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli