Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    dominika8
    23. máj 2018    Čítané 322x

    Testovanie: Zdravšie s dmBIO

    Ahojte,

    chcela by som sa s vami podeliť o moje testovanie a recepty s potravinami dmBIO, ktoré mali tiež zásluhu na ceste k môjmu zdravšiemu JA a som im zato veľmi vďačná.

    Moje prvé stretnutie s dm potravinami v skratke:

    Po pôrodoch som sa cítila veľmi zle s kilami navyše. Hneď z rána som bola unavená a bez energie a to sa odzrkadlilo aj na mojom zdraví. Hanbila som sa za seba, že v takom mladom veku som sa dopracovala k váhe 85 kilogramov pri výške 171 cm. Predtým som skúšala rôzne diéty a detoxy, no nič trvalo účinné. Uvedomila som si, že musím prestať hľadať skratky a zmenila som od základu môj doterajší štýl života. Zaviedla som pravidelné a zdravšie stravovanie a vtedy som začala viac nakupovať aj dm  potraviny. Odvtedy majú verné miesto v našej domácnosti. Žiadna hladovka ani extrémne zmeny jedálnička, iba pravidelné stravovacie návyky, motivácia, cvičenie, spánok, pozitívnejšie myslenie a podpora rodiny. Internet je zaplavený zdravšími receptami, preto je z čoho vyberať a môžeme si nájsť to svoje, čo nám chutí. V súčatnosti som nielen o 20 kg ľahšia, ale hlavne zdravšia a mám viac energie pre moju krásnu rodinu.

    Modrému koníku a dm ďakujem za možnosť testovať nasledujúce výrobky:

        •dmBio biela basmati ryža
        •dmBio červená šošovica
        •dmBio Passata s bylinkami
        •dmBio ovocná raňajková kaša
        •dmBio slnečnicová múka
        •dmBio kokosové mlieko
        •dmBio ryžový sirup
        •dmBio banánové chipsy
        •dmBio čokoláda s makom

        •dmBio ľanové semienka

    Raňajková ovocná kaša dmBIO:

    Na uponáhľané rána, raňajky v práci, či na cestovanie sú dobrou voľbou. Pripravila som si z nich kašu podľa návodu s lesným ovocím na cestu.

    Banánové chipsy dmBIO:

     Boli výborné, mäkšie ako som zvyknutá. Do kabelky na cestu, či prechádzku ako stvorené.

    Biela čokoláda s makom dmBIO:

    Ja osobne dávam prednosť vysokopercentným tmavým čokoládam, ale som milovníčkou maku a veľmi milo som bola prekvapená chuťou, určite po nej znova siahnem.

    Ryžový sirup a slnečnicovú múku dmBIO som použila na pečenie banánového chlebíka:

    3 zrelé banány, 60 ml mlieka, 3 PL roztopeného masla, 4 vajcia, 2 PL slnečnicovej múky, 2 PL chia, hrsť hrozienok, 2 ČL prášku do pečiva bezfos., 1 ČL cejlonskej škorice, ½ ČL perníkového korenia.

    Banány, vajcia, maslo a mlieko rozmixujeme. Pridáme zmiešané ostatné prísady a celú zmes dobre premiešame.Ak sa Vám zdá zmes riedka pridajte ešte trocha slnečnicovej múky. Vylejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 150 stupňov cca 55 minút.

    Kokosové mlieko a ryža Basmati dmBIO pripravená s kuracím mäskom a hríbikmi Shimeji:

    400ml kokosové mlieko Biodm, 2ks kuracie prsia, 1 PL kokosový cukor, 150g Shimeji huby, 2ks jarná cibuľa, ½ PL Matsaman curry pasta/ chilli a curry, pár kvapiek šťavy z limetky, čerstvý koriander, ryža Basmati, olivový olej.

    Na olivovom oleji si udusíme nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájané mäso a hríbiky,necháme mäsko uzavrieť. Pridáme pastu a zalejeme kokosovým mliekom,  ešte cukor a dusíme cca 10-15 minút. Nakoniec dochutíme koriandrom a šťavou z limetky a podávame s ryžou posypanou ľanovými semienkami. Ak máte mungo klíčky tak šup tam s nimi.

    Ľanové semienka sú skveľou voľbou aj do šalátu, chlebíka, či jogurtu.

    Passata s bylinkami dmBIO: Rajčinová polievka

    Passata bola podľa mňa skvelá. Spravila som z nej super rýchlu polievku.

    3dcl vody/vývaru, 2 PL ryžového sirupu BIOdm, 3ks bobkového listu, škorica, 3ks klinčeky, 3 ks nasekanej bazalky, parmezán a soľ. Hotovka 🙂

    Červená šošovica dmBIO: Sýta večera môže vyzerať aj takto. Táto polievka je u nás veľmi obľúbená.

    Recept:

    250 g červená šošovica - lúpaná, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 750 ml vývaru, 2 mrkvy, 200 ml mlieka, olivový olej, soľ, korenie, červená paprika mletá.


    Nakrájanú šalotku a cesnak krátko opečieme v hrnci s kvapkou olivového oleja. Pridáme na tenko nakrájanú mrkvu a podlejeme vývarom. Chvíľku dusíme cca 8-10 minút, mrkva nemusí byť uvarená do mäkka. Potom pridáme umytú šošovicu, korenie a červenú papriku. Varíme cca 10-15 minút kým nie je šošovica mäkká a rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec pridáme mlieko a necháme zovrieť. Ja som podávala s opečeným celozrným chlebíkom.Ak sa zdá moc hustá, pridáme ešte 1-2 dcl mlieka.Dosolíme podľa chuti.

    Záver:

    Toto testovanie sa mi veľmi páčilo a k týmto výrobkom sa určite rada vrátim.

    Ak mám vybrať TOP 3 z testu týchto produktov dmBIO  bola by tam určite Passata s bylinkami, kokosové mlieko a banánové chipsy.

    Ďakujem za vašu pozornosť a prajem krásny víkend 🙂

    Vaša Domi 

    dominika8
    7. máj 2018    Čítané 75x

    Testovanie dmBio

    Milý priatelia, 

    Je mi veľkým potešením testovať pre Vás tieto dmBio výrobky a vytvoriť z nich niečo chutné v mojej kuchyni. S receptami sa určite podelím na mojom blogu a dúfam, že Vás oslovia či išpirujú.

    Majte krásny deň

    Domi 😊

    dominika8
    5. máj 2018    Čítané 198x

    Smoothies osvieženie

    Smoothies s lesným ovocím: zrelý banán, lesné ovocie mrazené som použila, voda. Môžete na koniec pridať aj chia 🤗

    Výborné osvieženie v tento krásny slnečný sobotný deň.

    Krásny víkend prajem 😊

    dominika8
    1. máj 2018    Čítané 159x

    Makový koláčik bez múky

    Makový koláčik bez múky s džemom, ryžovým pudingom.

    Korpus: 5 vajec, 80g trstin./kokos. cukor či iné sladidlo, 130g maku, 50ml mlieka, štipka soli.

    Žĺtky s cukrom vyšlaháme do peny a pridáme mak a mlieko. Bielka so soľou vyšľahať na tuhý sneh a pridať k žĺtkom a premiešať. Zmes vylejeme do maslom vymastenej a kokosovou múkou vysypanej formy a pečieme cca 20 -25 minút na 170 stupňov. (Kontrola špajľou).

    Korpus vyberieme, potrieme džemom.

    Uvaríme si ryžový puding s 1 PL sladidlom. (1 balíček-400ml mlieka). Do uvareného pudingu pridáme 2 PL maku. Vylejeme na korpus a necháme stuhnúť v chlade.

    Polejeme rozpustenou čokoládou zmiešanou s trochou mlieka.

    Mňamka

    PS: Tvarohovo-ricottový krém s citrónom je tiež super a hľavne svieži. Koláčik možno dozdobiť ovocím.

    Dobrú chuť 🙃

    Krásne májové ránko ❤

    dominika8
    10. mar 2018    Čítané 225x

    Tvarohové srdce Raffaello - Jahoda

    Tvarohové srdce Raffaello-Jahoda ☺️

    Korpus:5 vajec, 3PL medu, 3PL kakaa, štipka soli. Na potretie: Jahodový džem (Ak nemáme domáci, ja používam z dm, sú skvelé) 

    Krém: jemný tvaroh, smotana podľa chuti, med podľa chuti, 2PL strúhaného kokosu.
    Navrch: Jahody, mandle lupienky, roztopená čokoláda vysokopercentná, strúhaný kokos.

    Postup: korpus si pripravíme vyšlahaním vajíčok (bielka a žĺtka zvlášť). K žĺtkam pridáme kakao,med a štipku soli. Vyšľaháme do peny a primiešame ručne bielka. Spodnú časť formy som vystlala vystrihnutým papierom na pečenie a kraje som potrela maslom a pomúčila kokosovou múkou. Korpus sa pečie na 180 stupňov cca. 17 minút. 


    Vychladený korpus vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie, potrieme džemom, krémom, dozdobíme nakrájanými jahodami, mandľami, roztopenou čokoládou, kokosom a zachladíme cca. na hodinku. 🍀🤗

    Dobrú chuť ♥️

    dominika8
    10. feb 2018    Čítané 530x

    Tvarohový koláčik

    Tvarohový dezert: korpus (4 vajcia s 2 PL kokos.cukrom vyšlahať mixérom do hustej hmoty.Ďalej som už mixér nepotrebovala, pridala som preosiate 4 PL špaldovej hladkej múky s 1 KL praškom do pečenia bezfos., 2 PL namletých orieškov, 1 KL korenia na perníčky a 1 PL oliv.oleja.) Pečieme na 175 stupňov cca 18 min. Krém mám tvarohový ( šlahačková smotana+tvahoh jemný+med/trst.c/kokos.c. Podľa chuti) Dáme do chladničky na 2 hodinky. Nakoniec postrúhame vysokopercentnou čokoládou. Dobrú chuť ❤️ 

    dominika8
    14. jan 2018    Čítané 236x

    Super rýchly špaldový chia chlebík

    Chlebík podľa Roberty:

    350g špaldovéj múky

    320g hustého bieleho jogurtu 

    1 KL himalajskej soli

    1KL trstinového cukru

    1KL sody bik.

    Ja som pridala ešte 1 PL chia

    okrem jogurtu všetko zmiešame a pridáme jogurt a premiešame. Ja som si pred tým naolejovala ruky s oliv. Olejom (cesto je lepkavé) . Vytvarovala som si bochnik a potrela som ešte vajíčkom. Navrch pridala soľ a posypala ešte chia.

    Chlebík sa pečie na 190 stupňov , cca 45 minút. 

    Dobrú chuť 

    dominika8
    6. jan 2018    Čítané 1255x

    Orechový koláčik bez múky

    Orechový koláčik bez múky 🍀:

    4 vajcia, 100g mletých orieškov, med podľa chuti, 2 KL kakaa.

    Bielka a žĺtka (s medom vyšľaháme) oddelíme a vyšlaháme zvlášť. K žĺtkam pridáme kakao, oriešky a vyšlahané bielka. Dobre premiešame a vlejeme cesto do vymastenej malej tortovej formy. 180stupnov cca 40 minut, no závisí na rúre, robíme test so špajglou. Vychladený korpus prerežeme a plníme džemom. Vrch potrieme džemom, polejeme roztopenou čokoládou a posypeme orieškami.

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    10. dec 2017    Čítané 74x

    Vajková nátierka

    Vajková nátierka:

    3 vajíčka uvarené na tvrdo, 3 PL cottaggecheese, plátok 82% masla, himalaj.soľ, čierne korenie, medvedí cesnak. Ideál s rajčinkami, cibuľkou , či pažitkou. ❤️

    Dobrú chuť

    dominika8
    28. nov 2017    Čítané 397x

    Vianočné sušienky

    Vianočné sušienky:

    1 vajce, 4-5PL medu, 230g špaldovej múky, 125g maslo (dáme si rozpustiť), 1/2 KL škorice mletej, 1/2 KL perníkového korenia, štipka soli.

    Všetko zmiešame dokopy, rozdelíme hmotu na dve časti a dáme do chladu. Potom rozvaľkáme na tenší plát a vykrajujeme tvary. Rozohrejeme si rúru na 170 stupňov a pečieme 10 minút.

    Vychladené sušienky lepíme dohromady orieškovým krémom či domácim lekvárom. ☺️

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    25. nov 2017    Čítané 99x

    Bábovka z ryžového pudingu

    Bábovka z ryžového pudingu:

    Bábovka môjho syna bola skvelá, skoro celú ju zvládol sám 🤗

    4 vajcia, 4 ks ryžové pudingy kakaové (môžu byť aj iné), 1 prášok do pečiva(bezfos.), 1 dcl olivového oleja, 150g trstinového/ kokosového cukru. Práškový cukor (môžete kľudne vynechať) a holandské kakao na posypanie. Vymiešame cukor a vajcia do hustej peny pridáme po troche olej a postupne pudingy a prášok do pečiva.Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme kokosovou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút.

    Podávať ju môžete aj s ovocím 🍒🍓🍊🍎🍇🍌

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    22. nov 2017    Čítané 144x

    Orieškové sušienky na Vianoce:

    Bez múky s 1 lyžicou medu a také jednoduché ❤️

    Orieškové sušienky na Vianoce ☺️:

    15ks

    8 kopcovitých PL mletých orieškov, 1 vajce, 1KL prášku do pečiva bezfos., 1/2 KL Škorice mletej, 1 PL medu, 100 g kvalitného masla (dáme roztopiť).

    Všetko zmiešame dokopy a dáme vo fólií odpočívať do chladničky na hodinu. Zahrejeme rúru na 160 stupňov vytvarujeme tvar sušienky a pečieme cca 18 minút.

    Sušienky som zdobila rozpustenou vysokopercentnou čokoládou ☺️

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    13. okt 2017    Čítané 161x

    Palacinková torta na slano? Prečo nie 🤗

    Palacinková torta na slano? Prečo nie 🤗

    2 hrste špenátu, 2 vajcia, 400ml mlieka polotuč., 4PL ovsených vločiek, 4PL špaldovej múky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie.

    Zmixujem všetko a opekám z každej strany na kvapke oliv. oleja.

    Plnila som krémom z ricotty, parmezánu a soli a plátkami 96% kuracej šunky.

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    25. sep 2017    Čítané 123x

    Overnight oats

    Overnight oats :

    Základ na 1 porciu: 100 ml mlieko polotučné, 2 PL ovsené vločky jemné, 2 PL bieleho jogurtu (grécky), 1 PL chia.

    Pripravovala som v sklenených nádobách s vekom.

    Jahodová: 2 ks pokrájaných jahôd, 1 PL kokosu

    Čoko-oriešková: 1 PL pokrájanej čokolády (81%), 1 PL mletých orieškov.

    Obe poriadne premiešame a na noc dáme do chladničky. Super raňajky, ak ráno nemáš čas na prípravu.

    Ráno servírujeme prihrievanú s jahodami alebo domácou granolou (recept nájdeš na blogu) , môžeme pridať aj 1 lyžičku medu.

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    24. sep 2017    Čítané 127x

    Zdravší obed za pár minút

    • Kuracinka a mixovaná cvikla:

      Obed/Večera za pár minút 👌

      Kuracinka (prsia) s himalájskou soľou a medvedím cesnakom robená na grilovacej panvičke. 2 varené cvikle (ak nemáte zo záhradky, v Lidli máte možnosť kúpiť uvarenú) zmixovanej s malou šalotkou/ jarnou cibuľkou, medvedím cesnakom a 2 PL sladkej smotany / vody, nechala som prevariť na panvičke od kuracinky.

      Cvikla je zdravá a veľmi chutná. Prečistí naše telo a pomáha nám zbaviť sa prebytočnej vody. Má antibiotické a antiseptické učinky, naše krvavé zlato 😊

      Dobrú chuť ❤️
    dominika8
    23. sep 2017    Čítané 463x

    Robme všetko pre to, aby sme boli so sebou spokojné 💪🏼

    1.foto: Dnes síce nenalíčená a s chrípkou 😄, ale so zdravším telom a v lepšej kondícií ako predtým.
    2.foto: Minulé leto na sestrinej svadbe som sa cítila krásne, no nebola som so sebou spokojná a som veľmi rada, že sa to zmenilo ❤️🙏

    Motivujme sa navzájom 🙏❤️

    dominika8
    23. sep 2017    Čítané 486x

    Jablkovo-oriešková jeseň

    Jablkovo-oriešková jeseň : 🍁🍂

    Žiaden cukor, múka, vajcia ani mlieko:

    Priemer tortovej formy = 16cm

    Cesto: 1/2 hrnčeka ovsených vločiek jemných, 1 banán, 1 PL mletých vlašských orechov

    Banán popučíme a dôkladne premiešame s vločkami a orieškami.Dáme do rúry na 175 stupňov, 10 minút.Pečieme vo vymastenej forme na papieri na pečenie.

    Zatiaľ si pripravíme krém zmixovaním 1 banána, trošky mletej škorice, 2 PL vlašských mletých orechov. Môžete pridať aj 1,5 PL kokos./trstin. Cukru a plátok masla pre návštevu , ale nič sa nestane ak vynecháte , je rovnako dobrý 🙂

    5-6 menšich jabĺk očistíme a nakrájame na plátky.

    Na upečený korpus poukladáme vrstvu jabĺk a potrieme krémom. Mne vznikli tri vrstvy. Vrstvy pozatláčame, poslednú tiež potrieme krémom a ďalej pečieme 30 minút, 175 stupňov.

    Po upečení posypeme orieškami.

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    21. sep 2017    Čítané 91x

    Maková citrónka

    Maková citrónka ☺️ (Bábovka) ❤️ :

    cesto: 6 vajec, 6 PL špaldová múka. 6 PL kokosový cukor, 3 PL mletý mak, šťavu z 1/2 citróna, 1-1/2 KL kyp.prášok (bezfos.), 4 PL olivového/ kokosového oleja.

    Vajcia s cukrom šľaháme cca.7-10 minút, pokiaľ sa zmes neznásobí a nezhustne. Ďalej pridáme múku a prášok do pečiva (preosejem) po častiach, ale už len lopatkou zľahka premiešame.Pridáme mak, olej, šťavu z citróna, premiešame a vylejeme do vopred maslom vymastenej a múkou posypanej formy. Pečieme na 170 stupňov: 20 minút.

    Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Ja som poliala čokoládou (vysokopercentná) , ktorú som rozmiešala v troške teplej šľahačkovej smotany.

    Tip : Podávala som s krémom z ricotty,kokos.cukru a šťavy z citróna a mätovo-zázvorovým čajom 🙂

    Krásny dník 🙏

    dominika8
    20. sep 2017    Čítané 161x

    Hovädzie fašírky so zázvorom v paprike

    • Grilované hovädzie mleté v paprike so zázvorom:

      Fašírky: Hovädzie mäso mleté 1kg, 3 strúčiky cesnaku, 1 Kopcovitá KL nastrúhaného zázvoru, 1 KL horčice, čierne korenie mleté, červená paprika mletá, soľ, 3-4 väčšie papriky, olivový olej.

      Príloha zemiaky na masle s vňaťou.

      Všetko na fašírky okrem oleja a paprík dôkladne zmiešame. Papriky nakrájame na hrubšie kolieska a plníme zmesou.

      Na grilovaciu panvicu si dáme kvapku olivového oleja a plnené papriky grilujeme z každej strany.

      Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom (napr. Jarná cibuľka, rajčiny, cottage)

      PS: vývar zo zemiakov nevylievam. Robím z neho cesnačku alebo rascovú polievku s vajcom.

      Dobrú chuť ❤️
    dominika8
    20. sep 2017    Čítané 185x

    Môj septembrový deň 😊

    Dnes sa zobudím , cítim sa úplne zle 😒 chorá, slabá.... nevadí , idem si niečo dobré uvariť, nech sa dám čím skôr do kopy 🤗 v tom mi zazvoní kuriér, zbehnem pre balík a dózy do kuchyne porozbíjané ☹️ a tak som sa na ne tešila, ako dieťa na Vianoce, namiesto toho som riešila reklamačku.😐

    No všetko sa zmenilo, keď mi zavolal kuriér číslo dva a priniesol toto 🙏

    Ďakujem Fitshaker tímu za darčeky a odkaz ❤️

    PS: Fitshaker tím myslel aj na teba, tento týždeň budeme súťažiť o knižku Špeciál ll ❤️😘

    Krásny septembrový deň priatelia ☺️

     FB

    dominika8
    19. sep 2017    Čítané 107x

    Cuketová zemiačka

    Cuketová zemiačka :

    1 Šalotka, 2 strúčiky cesnaku, 2 zemiaky väčšie, 1 cuketa tiež väčšia, 1l vývaru zo zeleniny, soľ, čierne korenie, citrón, olivový olej, 1 dcl mlieka/ smotany.

    Na troške olivového oleja jemné opečieme šalotku a nakrájaný cesnak, potom pridáme najkrájane zemiaky a cuketu. Zalejeme vývarom , zakryjeme a varíme do mäkka. Potom všetko zmixujeme zľahka, pár kuskov zemiakov a cukety nech nám ostane. Potom pokvapkáme pár kvapkami citróna a pridáme smotanu/mlieko a necháme prevariť.

    Podávame s opečeným chlebíkom

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    19. sep 2017    Čítané 99x

    Domáca granola

    Domáca Granola :

    200g 4-zrnné vločky/ ovsené vločky celé, 200g mix orechov a sušených plodov (čo kuchyňa dá ☺️),1 väčší banán, mletá škorica, chia semienka, 2PL kokosový olej, 1 PL medu, strúhaný kokos

    Vločky vysypeme na plech s papierom na pečenie, pridáme zľahka pomleté orechy rôznych druhov a sušené plody. Do mixéra dáme banán, olej, škoricu, med.Zmes vylejeme na vločky, pridáme kokos, môžeme aj slnečnicové semienka a chia.
    Poriadne zmes premiešame, aby sa nám všetky suroviny krásne spojili a roztiahneme poriadne na celý plech.
    Ja som piekla na 170 stupňov cca 30 minút a zmes som asi 4-5 krát pri pečení premiešala, aby sa opiekla z každej strany. 😊

    Do bieleho jogurtu, na lievance, či hustého smoothie... 🤗

    Necháme vychladnúť a uskladníme.

    Dobrú chuť ❤️

    dominika8
    18. sep 2017    Čítané 103x

    Celozrnné špagety s krevetami

    Celozrnné špagety s jemne pikantnou omáčkou a krevetami :

    1 bal. Krevety Deluxe Lidl v balení je mala pik. omáčka alebo 300g mrazených kreviet, 1 smotana na šľahanie, 2 PL masla, 4 strúčiky cesnaku, 6 lístkov bazalky, 1/3 nasekaného póru, soľ, korenie, mletá paprika, chilli papričky podľa chuti.

    Kým sa nám uvaria špagety, pripravíme si omáčku.Rozpustíme maslo, pridáme pór a krevety, ktoré osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak. Premiešame a cca 5 minút opekáme na panvici na miernom stupni.Následne pridáme smotanu, chilli omáčku z kreviet alebo chilli papričky a privedieme k varu. Vypneme a pridáme nasekanú bazalku.Môžete posypať parmezánom.

    Hneď podávame.

    Dobrú chuť 🙂

    dominika8
    18. sep 2017    Čítané 315x

    Plnené cuketové placky z rúry

    Plnené cuketové placky :

    1 ks väčšie kuracie prsia, soľ, kurkuma, čierne korenie, 1PL slnečnicových semienok, olivový olej, 2 ks rajčiny stredne veľké, 2 ks biele papriky, 2 ks cukety, 2 PL vývaru/vody z cukety, červená paprika, 1 PL špaldová múka, 1 vajce.

    Na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájané osolené kuracie prsia. Okoreníme a pridáme štipku kurkumy a slnečnicové semienka. Zľahka opečieme a pridáme nakrájanú rajčinu, papriku a 1/2 krájanej cukety. Pridáme vývar a chvíľku ešte opekáme kým sa voda nevyparí.

    Zvyšnú cuketu si nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme 10 minút odstáť. Zatiaľ si zapneme rúru na 200 stupňov. Z cukety vytlačíme vodu a vylejeme. Pridáme soľ, korenie, vajce, múku a majoránku.Rozložíme rovnomerne na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na cca 30 minút. Záleží na rúre.

    Po upečení som cesto rozdelila na 4 časti a z papiera som mu pomáhala obracačkou. Naplnila a hneď podávala. Môžete posypať parmezánom.

    Dobrú chuť 🙂

    dominika8
    18. sep 2017    Čítané 868x

    Moje stravovanie

    Snažila som sa spísať pár príkladov ako vyzeral môj režim 😊

    Dúfam, že to niekomu pomôže ❤️

    Pravidelný pitný režim (min.2,5l vody/deň)

    Pravidelná strava ( každé 2,5-3hodiny )

    * ak som neskoro vstávala a vedela som že pôjdem skoro spať v ten deň,vynechala som desiatu.

    * posledne jedlo 2,5-3hodiny pred spaním

    * kvôli času si chystám vopred na 3 dni.

    Raňajky:

    *Ovsené vločky s ovocím/oriešky/kokos (ja kupujem Emco modré jemné, nájdeš v Kaufe)

    *Lučina s 2 plátkami šunky ( kuracia/morčacia ,95% a vyššie) na chlebíku ( či viaczrný alebo celozrný) s vajíčkom a zeleninou

    *avokádová nátierka so zeleninou a chlebíkom (recept nájdeš tu)

    * banánové lievance bez múky (recept nájdeš tu)

    Desiata/olovrant:

    *smoothies ( ovocie/zelenina+voda/ ovocie+mlieko polotuč.) vybrala som si také aké mám rada ja, aby som to nepila na silu 😊 Banan ovsene mlieko spenat

    *ovocie : 2 jablka menšie / 1 pomaranč / banán

    *cottaggecheese

    * ak som si zdravo napiekla na olovrant ku kávičke koláčik 😊

    Obed/Večera:

    *kuracie/morčacie prsia na olivovom oleji či 82% masle (plátok) s gril. Cuketou/ bataty/trocha ryže/špargľa a veľa zeleniny akú mám doma.

    *hovädzie fašírky pečené v trúbe (recept nájdeš tu) s batatovým pyré a zeleninovým šalátom.

    losos/tuniak s kuskusom so zeleninou/ quinoa so zeleninou a cottaggecheese.

    *cuketové placky pečené v rúre plnené kuracími kúskami a dusenou zeleninou.

    * polievky hovädzí/kurací vývar, mixovaná šparglová / brokolicová/ hrašková / z lúpanej šošovice. Bez múky.

    Nie som odborník, ale pre mňa bol tento Môj príkladový jedálniček chutný a hlavne pri pravidelnom cvičení som videla krásne výsledky 😊

    Jediné , čomu sa snažim naozaj vyhýbať je biely cukor.

    Pochopila som , že hladovka ani diéty , či výživové doplnky mi nepomôžu.

    Pomohla som si sama bez zbytočného vyhadzovania peňazí 😊

    O cvičení v ďalšom článku ❤️

    dominika8
    18. sep 2017    Čítané 92x

    Plnené šampióny kuracinkou

    Plnené šampiňóny s kuracím mäsom a syrom :


    Šampiňóny na gril 4ks, 2 jarné cibuľky, 2 vajcia, 1 pár kuracích pŕs, 2 menšie cukety, plátok gorgonzoly / mozzarelly / nastrúhaného parmezánu, soľ, korenie, mletú červenú papriku, chilli paprička.

    Šampiňóny si naplníme nakrájanou jarnou cibuľkou, dochutíme soľou, korením, môžeme pridať aj nakrájanú chilli papričku a rozlejeme do každého 1/2 rozšľahaného dochuteného vajíčka.Dáme do trúby na 200 stupňov - 10 minút spolu s nakrájanou cuketou, môžeme pokvapkať aj olivovým olejom. Na panvici si opečieme pár minút kuracie prsia a rozkrájame na plátky. Po 10 minútach pridáme na šampiňóny nakrájané mäso a syr. Ja som použila plátok gorgonzoly, ale výborne chutia aj s mozzarellou , či parmezánom. Pečieme ešte cca 20 minút.
    Podávať môžeme so šalátom (rukola-rajčina-reďkovka..)

    Dobrú chuť 🙂

    dominika8
    18. sep 2017    Čítané 118x

    Pizza baklažán

    Obed : Pizza-baklažán 😊

    2 ks Baklažánu, soľ, 1/2 póru, 1 ks šalotka, 3 strúčiky cesnaku, cca 400g kuracích pŕs, drvené paradajky, pizza korenie, 6 lístkov bazalky, 1/2 mozzarelly, olivový olej,

    Baklažány si umyjeme osušíme, prekrojíme,vydlabeme a nasolíme. Necháme 1/2 hodinu odstáť/vypotiť. Zatiaľ si umyjeme mäsko , nasolíme.Na panvici s olivovým olejom opečieme nasekaný pór a šalotku. Následne pridáme mäsko a pretlačený cesnak. Keď je mäso dostatočne uzatvorené pridáme drvené paradajky a pizza korenie alebo oregáno. Nasekáme si čerstvú bazalku a pridáme. Hotovo. Vypotený baklažán osušíme utierkou, z oboch strán postriekame olivovým olejom a plníme mäsom. Dáme piecť cca na 20 minút na 200 stupňov.Nakoniec ešte posypeme nakrájanou mozzarellou a čerstvým oregánom alebo pizza korením a vložime do rúry na cca 10 minút.
    Dobrú chuť 🙂

    dominika8
    18. sep 2017    Čítané 114x

    Kuracie pečienky

    Kuracie pečienky:

    Obsahujú veľa železa, kyseliny listovej a zinku. Vhodné hlavne pre ľudí, ktorí jedia málo mäsa. Zinok je dôležitý pre dobrú obranyschopnosť. Pri chudnutí je skvelou voľbou, aby sme sa vyhli problému s chudokrvnosťou.

    Ja ju pripravujem klasicky na cibuľke/ šalotke a troške olivového oleja. Krátko opečiem a na cca. 5 minút prikryjem, môžete podliať trochou vývaru. Potom odokryjem a nechám vypariť vodu a nakoniec dochutím soľou, korením a mletou paprikou.

    Dobrú chuť 🙂

    dominika8
    17. sep 2017    Čítané 506x

    Chudnutie z pohodlia domova

    Z môjho denníka o cvičení:

    Začiatok Jillian Michaels 30 day shred

    26.11.2016 Sme sa so sestrou vybrali kúpiť si niečo pekné na vianočné fotenie s deťmi. Ona- vo všetkom vyzerala výborne.No a ja? Asi nemusím vravieť, že som bola úplne znechutená 🙂 Pozrela som na seba a spýtala som sa samej seba: Toto chcem? Treba to zmeniť...Ale teraz pred Vianocami? Je to rozumné? Ešte kojím , neprídem o mliečko, ak začnem cvičiť? Vždy je rozumné začať a nikdy nie je neskoro.
    27.11.2016 S váhou 85 kg som sa vrhla na to.Môj prvotný cieľ - aspoň - 20kg. Najťažšie pre mňa bolo zvyknúť si raňajkovať.... áno raňajky sú základ, otrepaná fráza, ale je to tak. Nejedla som nikdy veľa, no nepravidelná strava bol problém číslo jeden.Našim deťom vytvárame určitý režim, ktorý je pre nich základom a prečo teda nevytvoriť režim, ktorý budeme dodržiavať aj my pre naše zdravie a pohodu?
    Môj 1. deň cvičenia dopadol veľmi dobre, síce som nemala činky ale aj tak som sa nešetrila a dala som do toho všetko.Cítila som sa sviežo a plná elánu som začala čítať na internete články o zdravom chudnutí, strave, pitnom režime...
    13 dní som cvičila Level 1, aby som si vôbec zvykla cvičiť a čakala som na činky.
    Moje 1,5 kg krásavice dorazili domov a po 13 dňoch bez činky a 10 dňoch s činkou - Level 1 som schudla 6,1 kg : prsia -6 cm, pás -9cm, boky -9cm.
    Level 2 bol už náročnejší. Váha sa mi na cca 1 týždeň zastavila, je to normálne, netreba hneď panikáriť a vzdávať sa. 10 dní cvičenia a 2 pauzy.
    Level 3 : 10 dní cvičenia a 2 pauzy. Po cvičení som sa cítila skvele a premýšľala som nad tým ako sa odmením po spálení každých 5 kg 🙂 Je dôležité vedieť sa odmeniť,nájsť motiváciu a pevnú vôľu, lebo človek si to musí naozaj vydrieť sám.

    Výsledok 30 Day Shred:
    Po 13 dňoch bez činky, 30 dňoch s činkou, pravidelnej strave,pitnom režime,odpočinku a motivácii výsledok -8kg,
    -7cm prsia, -10cm pás, -13cm boky.

    Začala som na sebe pozorovať aj iné pozitíva: Krajšia pleť, pevnejšie nechty, prestali mi krvácať ďasná.

    ... nasledoval program 6 week six-pack.

    Foto na porovnanie z 11/2016 a 04/2017

    dominika8
    17. sep 2017    Čítané 274x

    Mojich 5 mesiacov

    Niekedy je namáhavé stíhať rodinu, domácnosť , cvičenie, varenie, prácu...veď to poznáte , jeden kolotoč.
    No treba vedieť poriadne oddychovať ❤️ Celková pohoda, kvalitný spánok, cvičenie, pravidelná strava, pitný režim a úsmev na tvári robia zázraky. Stačí tak málo, aby bol človek nielen zdravý ale aj šťastný a vyrovnaný. Treba sa mať rád a byť spokojný sám so sebou. 🍀

    Stále pokračujem ❤️ a teší ma, že som Vás mohla motivovať, aj keď sama ešte na sebe pracujem 🙏🍀❤️