dori2
28. sep 2017
295 

Z prírody do kúpeľne

V dnešnej unáhlenej dobe plnej technických vymožeností, plnej produktov na rôznych bázach, ľudia čoraz viac siahajú po návrate do prírody. Vo svojom článku sa chcem s vami podeliť o moju skúsenosť s radom kozmetiky na prírodnej báze.

Odkedy som sa stala matkou, snažím sa čo najviac študovať si zloženie potravín, prirodzene pre to, aby moje dieťa bolo zdravé. To isté platí pre kozmetiku. A keďže zdravé dieťa potrebuje zdravých rodičov, nijako v hľadaní zdravších, prírodnejších, chémiou čo najmenej zaťažených produktov pre dospelých nezaostávam. Aj preto ma veľmi zaujala výzva na testovanie prírodného radu kozmetiky firmy Yves Rocher Elixir Jeunesse.

Som žena, milujem darčeky, aj preto som bola veľmi milo prekvapená z balenia v akom mi prišla kozmetika - a všetko v príjemných zelených tónoch. Mimochodom, v deň mojich menín 🙂

S chuťou som nahliadla do balíčka. Čakalo na mňa testovanie produktov, ktoré využívam pri každodennej starostlivosti o pleť - Detoxikačný micelárny gél, denný krém, nočný krém, expresná okysličujúca maska a roll on na očné okolie.

Žijem v malom meste na malebnej Orave, ktorá je populárna tým, že máme čisté ovzdušie. No, staré matky by sa z toho možno zasmiali. Myslím, že smog a drobné čiastočky nečistôt z ovzdušia sú určite aj u nás a určite na pleť negatívne pôsobia. Upchávajú póry a pleť nemôže dýchať.

Pracujem denne veľa hodín, po návrate z práce ma čaká vždy ešte domácnosť, takže času na skrášľovanie, či kozmetické procedúry si veľa dožičiť nemôžem. Aj preto ma asi najviac z balíčka potešil Detoxikačný micelárny gél.

Musím uznať, že čistenie pleti je jednoduché a rýchle - gél ma výbornú konzistenciu a mierne chladivý účinok, čo je pre pleť unavenú po celom dni veľmi osviežujúce. Pleť je rýchlo detoxikovaná, čistá a svieža. Vôňa tohto prípravku je veľmi jemná, čo je pred spaním upokojujúce a príjemné.

Keďže veľmi rada cestujem, určite si na cesty tohto praktického pomocníka nezabudnem zakaždým zabaliť. Nahrádza micelárne vody a odličovač. Ako som sa dočítala, zloženie je naozaj veľmi prírodné: obsahuje presne 0% minerálnych solí, silikónov, parabénov, a obsahuje výťažok APHLOIA, ktorý pochádza z Madagaskaru, ktorý by som niekedy v budúcnosti rada navštívila 🙂 Rovnako oceňujem, že značka podporuje tamojších lokálnych dodávateľov a miestnu neziskovú organizáciu.

Prepájanie krásna a dobra je mi sympatické.

Po vyčistení pleti je u mňa na bežnom poriadku poriadna hydratácia - mám už 30, a vrásky chcem oddialiť prirodzeným spôsobom čo najviac. Takže ďalším krokom bolo testovanie Nočnej intenzívnej starostlivosti.

Zloženie tohto krému je veľmi podobné predošlému produktu - sú predsa z jedného radu. Konzistencia je je veľmi jemná, ľahká a nadýchaná, takže nehrozí zbytočné upchatie pórov na noc. Pleť je po aplikácii hydratovaná, okysličená, no nie mastná. Presne takéto krémy mi vyhovujú. Jemná vôňa dotvára relaxačný pocit, ktorého navodenie pred spánkom je pre mňa veľmi dôležité. Musím oceniť aj balenie tohto výrobku - je v sklenenej nádobke. Pri výrobe kozmetiky z tohto radu sa snažia výrobcovia myslieť ekologicky - využívajú recyklovateľné materiály, a snažia sa o dlhodobé znižovanie spotreby vody.

Rána u nás bývajú veľmi uponáhľané: vychystať sa skoro ráno do práce, vychystať a odprevadiť syna do škôlky, niekedy ešte navariť. No - času na kozmetické procedúry ozaj nie je veľa. Preto si pleť len rýchlo opláchnem vodou, a nakrémujem. Keďže mám zmiešaný typ pleti so sklonom k rýchlemu masteniu, na denný krém som naozaj náročná. Denná omladzujúca starostlivosť moje očakávania splnila.

Krém je nielen zložením, ale aj konzistenciou a vôňou veľmi podobný nočnej starostlivosti, takže mi úplne vyhovuje. Pleť mám po ňom okysličenú, hydratovanú, avšak nie mastnú. Výborný základ pod make-up.

Roll-on na očné okolie

Na tento výrobok som sa veľmi tešila. Priznám sa, spánku nemám veľa a moje oči bývajú opuchnuté, no napriek tomu veľmi podobné produkty nevyužívam. Teda nevyužívala som. Keďže dva týždne sú na jeho testovanie podľa mňa krátko aby sa prejavil nejako zásadnejšie jeho účinok na môj dlhodobo pestovaný problém- kruhy pod očami, ešte mu dám do budúcna šancu.

Minimálne preto, lebo aplikácia je veľmi príjemná - roll on má tri kovové guľky, ktoré spolu s gélom pôsobia veľmi upokojujúco, masážne a chladivo. Očakávam, že po dlhodobom používaní v kombinácii s kvalitnejším spánkom bude pleť v okolí očí viac rozjasnená, tmavé kruhy a vačky pod očami budú menej viditeľné. Zatiaľ výsledok hodnotím ako 50%-tný vzhľadom na krátkodobosť používania produktu.

No a v balíčku mi ešte ostala na zhodnotenie Expresná okysličujúca maska.

Maska na tvár sa u mňa spája s relaxačným kúpeľom, pretože len vtedy dokážem nerušene ležať. Mne osobne veľmi vyhovuje konzistencia masky, pretože je gelová, mierne lepkavá, neuschne do tej podoby, že človek nevie prejaviť emóciu 🙂 

Maska je priehľadnej farby, čo je tiež plus, pretože ak ju aj neaplikujem počas kúpeľa, nemáme dofarbené uteráky, ani oblečenie, a syn a manžel sa ma nemusia báť. Po aplikácii je pleť vypnutejšia, jemná a hydratovaná. Pri pravidelnom používaní si myslím že pôsobí podporne a posilňujúco.

Celkovo rad kozmetiky Yves rocher Elixir Jeunesse hodnotím veľmi pozitívne. Jeho dvojitý účinok - regenerácia spojená s detoxom je nielen praktický, ale aj zdraviu prospešný. Kozmetika urobila na mňa veľký dojem, okrem toho, že sa mi balenia pomaly míňajú jej vlastne ani nemám čo vytknúť.

Tieto produkty si do budúcna určite zakúpim. Mám rada, ak je niečo zdravé, praktické, dostupné, s dobrým humanitárnym a ekologickým cieľom.

Ďakujem za možnosť obľúbiť si ich 🙂

Mária

#test_yvesrocher2 

#test_yvesrocher4

Daju sa niekde aj vzorky???

26. sep 2017
dori2
autor

@andypuska to netusim, skus vygooglit. ja osobne nemam vyslovene oblubenu znacku kozmetiky, sedia mi kremy od vichy, toto zlozenim a konzistenciou vichy podla mna konkuruje 🙂 stoji za vyskusanie

26. sep 2017

Ja mam teraz od nich ten elixír krém kúpil mi ho mm v Taliansku v časopise za1,50e 😀👍💞 a je super

26. sep 2017
dori2
autor

@evulienka26 ja som velmi milo prekvapena z celej rady 👍

26. sep 2017

@dori2 super že Vám sadla aj ja som spokojná mam aj tu micelarku zelenú čo bola v emme a je tiež super👍💓

26. sep 2017

Začni písať komentár...

Odošli