239 / 503
    shirataki - ázijské "cestoviny" z konjacovej muky
    Komentár bol odstránený
    elly753
    autor

    Shirataki sú vyrábané z čisto prírodných surovín, a to z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac), ktorá pripomína vzhľadom našu červenú repu. Obyvatelia ázijského kontinentu začali používať túto veľmi zdravú plodinu už pred vyše 2000 rokmi. Spracovávaním koreňa konjac vzniká vláknina rozpustná vo vode, nazývaná aj konjacový Glukomanán. Najväčším spotrebiteľom konjacových cestovín shirataki na svete sú Japonci.

    VÝŽIVOVÁ HODNOTA 100 g
    kalorická hodnota 27 kj (6,1 kcal)
    cukry 0 g
    bielkoviny 0 g
    tuky 0 g
    vláknina 4,5 g
    uhľohydráty 0,5 g

    PRÍPRAVA :

    Diétne špagety sa predávaju v špeciálnom balení obklopené konzervačnou tekutinou. Špagety zlejeme, dobre prepláchneme studenou vodou a dáme variť 1 minútu do vriacej osolenej vody. Nakoniec zlejeme a pripravíme podľa chuti ako klasické špagety (ako prílohu, s omáčkami a pod.).

    22. nov 2014