277 / 503
    vegánske krekry s korením a sušenou paradajkou
    elly753
    autor

    50 g ľanovej muky zalejeme odooka teplou vodou a necháme sa všetku vodu dobre vsiaknut - konzistencia musí byt taká aby sa to trocha lepivé lesto dalo vyvalkat - valkala som hned na papieri na pečenie, aby sa to dobre dalo odlepit a nožíkom som nakrájala - lepšie je si z cesta urobit viacere hrudky a tie rozvalkat,, lepšie sa pracuje s malými cestičkami ako s jedným velkym
    do cesta som pridala korenie - chilly, sol, trojfarebné korenie z mlynčekov a 10 g nakrájanej na minimini kusočky paradajok sušených (nie také v oleji, ale take tie suche)
    - piekla som na 200 ° 20 minut... ak ich chcete mat viac chrumkave tak o par minut dlhšie
    takáto dávka má cca 550 KJ

    2. jan 2015