364 / 503
    domáci ražný chlebík z celých ražných zrn, ražných vločiek a muky
    elly753
    autor

    kysnutý domáci ražný chlebík z cfelých ražných zrn a ražných vločiek a muky - moc nenakysol nakolko je naozaj hutný a ťažký, ale jemne sa cesto dvihlo a bolo pekne cítit že kvások je aktívny
    smile – emotikon
    osolené himalajskou solou,,, a uvidíme aký bude v reze,,foto pridám... táto foto - pred upečením po natlačení do formy
    smile – emotikon

    suroviny:
    200 g ražncýh zrn uvaríme v troche vody
    150 g ražných vločiek
    150 g ražnej muky
    - kvások - cele droždie, 220 ml vody, štipka cukru - zarovíme kvások, necháme nakysnut a všetko spolu zmiešame -
    uvarenu raž som scedila,,,
    a piekla som 200 ° 35 min bez ventilátora - začala sa pekne oddelovať od okrajov
    - formu som si vymazala trochou kokos. oleja a vysypala ražnou mukou

    7. sep 2015