482 / 503
    elly753
    autor

    formovaný chlebík - celozrnny s tekvicovými, slnečnicovými a ľanovými semiačkmi
    250 ml vody + 1 saček droždia sušeného a sladidlo- zarobíme kvások, nehcáme 10 minut pracovat
    zmiešame si 2 šálky špaldovej celozrnnej hladkej múky a 1 šálku jačmennej celozrnnej múky
    pridáme 3 čl himalajskej soli
    3 pl mixu semiačok - tekvica a slnečnica
    a 1 pl lanových semiačok
    - sypké dobre priemiešame a prilejeme kvsások - vypracujeme bochník a necháme 1-2 hodinky odpočívat zakryté utierkou
    potom ho prehnetieme
    pripravéme si formu - vymastíme ju olejom a šupneme do nej prehnetený chlebík - ktorý sme si vytvarovali do tvaru valca a trocha ho tam roztlačíme aby zabral pekne celu formu
    pečieme na 180° 30 minut so zapnutým ventilátorom

    8. feb 2016