500 / 503
    špaldový makový tlačený koláčik
    elly753
    autor

    na dva kusky
    - 30 g = 3 pl špaldovej celozrnnej múky
    3 kopcom pl mleteho maku
    1/2 čl psyllia
    1/2 nastruhaneho vačšieho jablka
    menší pohár vody - zaleží od velkosti jablčka, ktoré date - konzistencia musi byt taka aby sa lyžicou cesto dalo natlači to formičky - tuha kozistencie
    1/4 čl kypriaceho prášku
    jablko nastruhame, pridaáme muku a psyllium a odoka vody - ak by je cesto tekutejšie, pridáme ešte pl muky, aj bude tuhšie, take pridáme trocha vody
    🙂
    - natlačíme do formičiek a dáme piect na 8 minut na 180 °C
    potom vyberieeme a natlačíme plnku - domáci džem zmiešaný s makom - kedže moj stravník je milovník maku dala som veeela maku,,, zaleží od toho kto ma ako rád 🙂
    navrch som otlačila vzor čeresničky - plnka je mak + domaci čerešňový džemik
    a pečieme ešte 8 minut na 180°C 🙂

    17. mar 2016